Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Iskolába vittem 'füstbombát'...

Iskolába vittem 'füstbombát' (Cukor műtárgyaszódabikarbóna) Majd egyik haverom mondta hogy felgyűjtsa, és meg is tette majd elkapták. És mondta hogy tőlem van. Felvittek minket az igazgatóhoz. Ott ő elmondta hogy fegyelmilesz belőle. Rész lentlent?

Figyelt kérdés
Mondta hogy mivan éshogy fegyelmire visz minket 3-an voltunk.Én,a gyújtó aki meg gyújtotta,És egy srác aki a gyújtó mellet ált.Mondta hogy mind 3-an fegyelmire megyünk.Nem nagyon szólaltunk meg.Ez ma történt.Én utólag bele gonoldam és rá jöttem hogy szerintem nem érdemlem meg hogy elvegyék az ösztöndíjam.Nem tettem semmit.Nem kényszerítettem hogy meggyújtsa.Ő mondta.Én kb a gyűjtástól áltam több mint 30 méterre kb 10 ember között.És miért is vonják meg az ösztöndíjam? Van esély hogy ezt elmondva nem vonják meg?Semmi rossz nem volt abban füst'bombában' Csak cukor műtrágya és szódabikarbóna,És nem is én gyújtottam meg.Szerintetek?Mit mondjak hogy birom ki magyarázni magam ebből?

#igazságtalanság #bukás #Iskola.füstbomba
2015. szept. 10. 16:47
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
47%
Mond azt, hogy eroszakkal vettek el toled, vagy azt hogy "nem lattam soha ezt az embert..ize fustbombat." Ez utobbi a biztosabb.
2015. szept. 10. 16:56
 2/45 A kérdező kommentje:
az a helyzet hogy a srácot soha nem láttam még.Csak beszétük haverommal és meg szólított hogy ő majd meg gyűjtsa.Itt de erőszak nem jó igazgatóiba már mondtam hogy elkérte és mondtam hogy nem mondta hogy meg is gyűjtsa.Előzőt hogy értetted?Hogy ize fustbombat?
2015. szept. 10. 17:00
 3/45 anonim ***** válasza:
0%
Siman le kellett volna tagadnod, hogy 1, ismered oket 2, valaha volt a kezedben az fustbomba.
2015. szept. 10. 17:04
 4/45 anonim ***** válasza:
77%
Ezzel a helyesírással milyen ösztöndíjat kapsz? Akár bíróság elé is kerülhetsz, teljes joggal.
2015. szept. 10. 17:12
 5/45 A kérdező kommentje:
És így mi a kilátás?:) A jelenlegi felállásba?:) 3 tanú van. Ha úgy van mind a 3 segít :) De én miért vagyok hibás? Csak egy kotyvalkékot vittem be.Nem köteleztem hogy meg gyűjtsa.Én miért vagyok hibás?Nem tilos be vinni ilyet mert semmi illegális nincs benne.Sajnos ezt már nem mondtam az igazgatónál de így mi a kilátás próbáljak meg beszélni vele?Mit mondjak neki?
2015. szept. 10. 17:12
 6/45 A kérdező kommentje:
Hegesztő :DDDDDDDD De miért hát semmi illegális nincs benne.Csak füstöl.És nem is én gyűjtottam meg haveromnál akartuk kipróbálni.
2015. szept. 10. 17:13
 7/45 Andizsuzsi ***** válasza:

" és meg szólított hogy ő majd meg gyűjtsa."

" már mondtam hogy elkérte és mondtam hogy nem mondta hogy meg is gyűjtsa"

Legalább önmagaddal valljál egyformán.

2015. szept. 10. 18:17
 8/45 A kérdező kommentje:
Bele keveredem én is.Nos igen.Elkérte és mondta hogy meggyűjtsa tudtam is róla.két meg oldás van:Lefizetem a gyereket hogy mondja azt hogy iskolán kívül adtam odaneki+3 tanú is ezt állítaná.Vagy nem tudom hogy de mi lenne akkor ha ki iratkoznék?Akkor meg úsznám?
2015. szept. 10. 18:19
 9/45 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Füstbombát csináltál, meggyújtottátok az iskolában, most meg rinyálsz, mint szűzlány a nászéjszaka előtt. Légy férfi és vállald a cselekedeteidért a felelősséget!
2015. szept. 10. 18:29
 10/45 anonim ***** válasza:
100%

"De miért hát semmi illegális nincs benne.Csak füstöl.De miért hát semmi illegális nincs benne.Csak füstöl."

Ez így nem fedi a valóságot. Az idióta magyar szabályozás miatt a te általad használt keverék is robbanószernek minősül, azaz elkövetted a robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaélés nevezetű bűncselekményt.

"324. § (1) Aki robbanóanyagot, robbantószert vagy ezek felhasználására szolgáló készüléket

a) engedély nélkül készít, megszerez, tart, forgalomba hoz, vagy a tartásukra nem jogosult személynek átad,

b) engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít,

bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Feltételezem az igazgató ezzel nincs tisztában (vagy rendes akar lenni) és ezért nem értesítette a rendőrséget. Légy hálás a szerencsédnek, hogy egy fegyelmivel megúszod és nem ráncigálnak bíróság elé.

2015. szept. 10. 18:58
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!