Iskolába vittem 'füstbombát' (Cukor műtárgyaszódabikarbóna) Majd egyik haverom mondta hogy felgyűjtsa, és meg is tette majd elkapták. És mondta hogy tőlem van. Felvittek minket az igazgatóhoz. Ott ő elmondta hogy fegyelmilesz belőle. Rész lentlent?
Nekem annó a Kommando(asszem ez a márka) önvédelmi spraymet fújta ki folyosón az egyik osztálytársam. Német minőség, úgyhogy ablakokat kellett nyitni, majd igazgatói. Persze el tudtam magyarázni, hogy a Népligetnél mászkálok a busz miatt, ezért önvédelemre kell, ettől függetlenül mindketten kaptunk igazgatóit. És szerintem csak a magyarázat miatt úsztam meg a fegyelmit. Ebből kiindulva nem veszik majd figyelembe azt, hogy nem te gyújtottad meg.
2 megoldás marad-
vállalod a következményeket
elsunnyogod a dolgot és ráveszed a többieket a kamuzásra
Kérdezel minket, de a választ el nem fogadod, mert nem neked kedvez. Ez így csak tollkodás.
Fájóan rossz a helyesírásod, a szövegértésed pedig óvodás szintű. Ezen kellene elgondolkodnod!
Ha a szar helyesírás követkwzetes lenne, lehet, hogy el is hinném a történetet. Az ilyen álprimitív kérdések ott buknak meg, hogy a kérdező nem fordít elég figyelmet arra, hogy odafigyeljen a korábbi hibáira. Bármennyire rossz valakinek a helyesírása, az következetesen rossz.
Ami a történetet illeti, tök mindegy, hogy ehető volt-e, vagy sem. Te azzal a céllal/tudattal adtál oda wgy általad az iskolába bevitt oda nem való dolgot, hogy az meggyújtsa. Te adtad, megakadályozni sem próbáltad, nem lehet kidumálni.
Ok, kedves. Akkor ezzel le is zárhatjuk az ügyet.
Ebből a kérdésből nem derül ki, mi a fenének kérdezel, ha te jobban tudod. Trollkodás műhibákkal?
#24 A cukros lőpor klasszikusan a kálium-nitrát + cukor kombinációra vonatkozik. Szén és kén a fekete lőporhoz (puskapor) kell.
"Majd hivatalos oldalakra pokt hadják robbanószet kirakását.."
Elárulom, hogy például a lőgyapot és a fekete lőpor elkészítése jobb középiskolákban tananyag kémiából, illetve demonstrációs feladat. Arról nem is beszélve, hogy hány főiskolai/egyetemi tankönyv is tartalmazza az elkészítésének módját.
Bárhova nyugodtan felteheted hogyan kell robbanószert/robbanóanyagot készíteni, az nem bűncselekmény, ahogy például az sem, hogyan kell egy embert leszúrni késsel. Maga a megvalósítása az, ami büntetendő.
Ha a fogalmak érdekelnek, akkor például tartalmazza a definíciót a 13/2010. (III. 4.) KHEM rendelet az Általános Robbantási Biztonsági Szabályzatról:
"robbanóanyag: szilárd vagy folyékony halmazállapotú anyag vagy ezek keveréke, amely kémiai reakció révén képes arra, hogy olyan sebességgel fejlesszen gázt, ami elegendő hőmérsékletű és akkora nyomáshullámot hoz létre, hogy a környezetben károsodást idéz elő, így különösen az alap-, az emulzió alapú-, a por alakú keverék-, az öntött- és a préselt robbanóanyag;"
Most gondolom azon akarsz majd vitatkozni, hogy az általad alkotott keverék nem alkalmas erre, elárulom, hogy de, alkalmas rá, maximum te nem értesz hozzá hogyan kell használni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!