Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Iskolába vittem 'füstbombát'...

Iskolába vittem 'füstbombát' (Cukor műtárgyaszódabikarbóna) Majd egyik haverom mondta hogy felgyűjtsa, és meg is tette majd elkapták. És mondta hogy tőlem van. Felvittek minket az igazgatóhoz. Ott ő elmondta hogy fegyelmilesz belőle. Rész lentlent?

Figyelt kérdés
Mondta hogy mivan éshogy fegyelmire visz minket 3-an voltunk.Én,a gyújtó aki meg gyújtotta,És egy srác aki a gyújtó mellet ált.Mondta hogy mind 3-an fegyelmire megyünk.Nem nagyon szólaltunk meg.Ez ma történt.Én utólag bele gonoldam és rá jöttem hogy szerintem nem érdemlem meg hogy elvegyék az ösztöndíjam.Nem tettem semmit.Nem kényszerítettem hogy meggyújtsa.Ő mondta.Én kb a gyűjtástól áltam több mint 30 méterre kb 10 ember között.És miért is vonják meg az ösztöndíjam? Van esély hogy ezt elmondva nem vonják meg?Semmi rossz nem volt abban füst'bombában' Csak cukor műtrágya és szódabikarbóna,És nem is én gyújtottam meg.Szerintetek?Mit mondjak hogy birom ki magyarázni magam ebből?

#igazságtalanság #bukás #Iskola.füstbomba
2015. szept. 10. 16:47
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
#18 Sötétséged határtalan. Az előállítást büntetik, azaz azt, hogy te összekevered a műtrágyát a cukorral. Egy földműves szerinted erre használja a műtrágyát, ez a rendeltetésszerű használata? Nekem van itthon sósavam tisztításhoz, hidrogén-peroxidom hajszőkítéshez és acetonom körömlakklemosáshoz, akkor szerinted emiatt megbüntetnek aceton-peroxid előállításért? A cselekmény, hogy te a "cukros lőport" előállítottad a probléma. A "jogászaidnak" meg mondd meg nyugodtan, hogy nézzenek utána a 2000-es évek elején történt bonyhádi robbantásnak és hogy mit mondott akkor az igazságügyi szakértő.
2015. szept. 11. 13:01
 22/45 A kérdező kommentje:
De méghogy istenem.Majd hivatalos oldalakra pokt hadják robbanószet kirakását...Mivel terjesztését is tiltsa a törvény.Akkor nem lenne fent az inzerneten hivazalos oldalakon.És már el mondtam.Nem tettem bűncselekményt azzal hogy ossuekevertrm a kétanyagot.Az anyag mégehetőis.
2015. szept. 11. 13:32
 23/45 anonim ***** válasza:

Nekem annó a Kommando(asszem ez a márka) önvédelmi spraymet fújta ki folyosón az egyik osztálytársam. Német minőség, úgyhogy ablakokat kellett nyitni, majd igazgatói. Persze el tudtam magyarázni, hogy a Népligetnél mászkálok a busz miatt, ezért önvédelemre kell, ettől függetlenül mindketten kaptunk igazgatóit. És szerintem csak a magyarázat miatt úsztam meg a fegyelmit. Ebből kiindulva nem veszik majd figyelembe azt, hogy nem te gyújtottad meg.

2 megoldás marad-

vállalod a következményeket

elsunnyogod a dolgot és ráveszed a többieket a kamuzásra

2015. szept. 11. 13:50
 24/45 A kérdező kommentje:
Előzőhöz még annyit hogy ez cukor lőpor legyen kell még 2 alapanyag.:) Szén és kén ha jól emlékszem.És utolsó pedig hát elég nehéz itt már mit kamuzni.tanúk melletem álnának 3-an vagyunk 'vádlottak'Én mint készítő a gyerek mint gyújtó és egy 3.-idik fél aki elkísérta a gyűjtó személyt.És végig mellete állt.Nos leírtak alapján egy kémiai kísérletet készítettem.Semmivel sem veszélyesebb mit egy izzadágátló spray.Csak ha úgy van még azt is mondhatom hogy a kajám volt :DDDD Mert amint írtam ehető.Sajnos ma nem értem el az igazgatót beszélnivele.De hétfőn megkersem.És addig is fogalmazom a szövegem.
2015. szept. 11. 14:01
 25/45 anonim ***** válasza:

Kérdezel minket, de a választ el nem fogadod, mert nem neked kedvez. Ez így csak tollkodás.

Fájóan rossz a helyesírásod, a szövegértésed pedig óvodás szintű. Ezen kellene elgondolkodnod!

2015. szept. 11. 15:35
 26/45 A kérdező kommentje:
Normális válasz.Fejstse ki.Ctrl+v -zi a törvényt a robbanószerről.De akkor utánna is kell nézni hogy mi is az a robbanószer.Ami fogalmát nem meríti ki.De ha rendesen meg magyarázza kifogásolhatatlanul akkor fogadom el csak..
2015. szept. 11. 15:42
 27/45 Andizsuzsi ***** válasza:

Ha a szar helyesírás követkwzetes lenne, lehet, hogy el is hinném a történetet. Az ilyen álprimitív kérdések ott buknak meg, hogy a kérdező nem fordít elég figyelmet arra, hogy odafigyeljen a korábbi hibáira. Bármennyire rossz valakinek a helyesírása, az következetesen rossz.

Ami a történetet illeti, tök mindegy, hogy ehető volt-e, vagy sem. Te azzal a céllal/tudattal adtál oda wgy általad az iskolába bevitt oda nem való dolgot, hogy az meggyújtsa. Te adtad, megakadályozni sem próbáltad, nem lehet kidumálni.

2015. szept. 11. 15:46
 28/45 A kérdező kommentje:
Tessék Andizsuzsi megmondja.Amit mond igaz is nem próbáltam meg akadályozni.Be is vittem a suliba.Viszont nekem eszemágában sem volt meg gyújtani.Viszont szerintem ezért nem érdemlek fegyelmit.Mert nem olyannyira súlyos szabálysértés.Ez is annyira gyúlékony mit egy papírdarab.Csak akkor gyulad ha direkt gyújtsák.És van gyújtó eszköz ami nekem nem volt.
2015. szept. 11. 15:53
 29/45 anonim ***** válasza:

Ok, kedves. Akkor ezzel le is zárhatjuk az ügyet.

Ebből a kérdésből nem derül ki, mi a fenének kérdezel, ha te jobban tudod. Trollkodás műhibákkal?

2015. szept. 11. 16:43
 30/45 anonim ***** válasza:

#24 A cukros lőpor klasszikusan a kálium-nitrát + cukor kombinációra vonatkozik. Szén és kén a fekete lőporhoz (puskapor) kell.

"Majd hivatalos oldalakra pokt hadják robbanószet kirakását.."

Elárulom, hogy például a lőgyapot és a fekete lőpor elkészítése jobb középiskolákban tananyag kémiából, illetve demonstrációs feladat. Arról nem is beszélve, hogy hány főiskolai/egyetemi tankönyv is tartalmazza az elkészítésének módját.

Bárhova nyugodtan felteheted hogyan kell robbanószert/robbanóanyagot készíteni, az nem bűncselekmény, ahogy például az sem, hogyan kell egy embert leszúrni késsel. Maga a megvalósítása az, ami büntetendő.

Ha a fogalmak érdekelnek, akkor például tartalmazza a definíciót a 13/2010. (III. 4.) KHEM rendelet az Általános Robbantási Biztonsági Szabályzatról:

"robbanóanyag: szilárd vagy folyékony halmazállapotú anyag vagy ezek keveréke, amely kémiai reakció révén képes arra, hogy olyan sebességgel fejlesszen gázt, ami elegendő hőmérsékletű és akkora nyomáshullámot hoz létre, hogy a környezetben károsodást idéz elő, így különösen az alap-, az emulzió alapú-, a por alakú keverék-, az öntött- és a préselt robbanóanyag;"

Most gondolom azon akarsz majd vitatkozni, hogy az általad alkotott keverék nem alkalmas erre, elárulom, hogy de, alkalmas rá, maximum te nem értesz hozzá hogyan kell használni.

2015. szept. 11. 17:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!