Iskolába vittem 'füstbombát' (Cukor műtárgyaszódabikarbóna) Majd egyik haverom mondta hogy felgyűjtsa, és meg is tette majd elkapták. És mondta hogy tőlem van. Felvittek minket az igazgatóhoz. Ott ő elmondta hogy fegyelmilesz belőle. Rész lentlent?
Utánaolvashatsz, csak azt felejted el, hogy az iskolák házirendjében benne van, hogy mit lehet és mit nem bevinni az iskolába. Az ilyen füstbomba robbanószernek minősül, tehát nem iskolába való. Teljesen mindegy, hogy ki gyújtotta meg, az az ő baja. TE vitted be, tehát te is felelős vagy. A fegyelmi tárgyalás azt jelenti, hogy súlyosan megszegted a házirendet, tehát szívbaj nélkül kirúghatnak.
Ha volt eszed ilyet bevinni, akkor már legyen annyi tartás benned, hogy vállalod, amit tettél, mert ez a "lefizetem" dolog több int nevetséges. Egyrészt gerinctelenség, másrészt meg simán átvernek és akkor még nagyobb gázban vagy. Egy jó megoldás van, hogy ha elmondod, hogy te vitted be, de eszed ágában sem volt meggyújtani és ha kapsz még egy esélyt, akkor többet nem hozol be semmi ilyesmit.
Két dolgot jegyeznék meg.
1. Nem tudom, milyen iskolába jársz, de botrányosan rossz a helyesírásod. Mi a fenének mész be oda, ha tanulni nem?
2. Ha én lelövök valakit a te fegyvereddel, akkor te is hibás vagy. Én gyilkosságért, te meg azért, amiért nem gondoskodtál arról, hogy ne jussak hozzá a fegyveredhez.
Ráadás: Nincs olyan iskola a tudomásom szerint, ahol kémiai kísérletekhez otthonról kellene vinni anyagokat. Cukorral édesíthetsz, rendben. Nátrium-hidrogénkarbonát esetleg jól jöhet gyomorégésre. Műtrágyázni nem neked kell az iskola kertjében. Ezek keveréke sem indokolható semmivel.
Azt javasolom – ha még nem késő –, kezdj el inkább tanulni, mert így jobb esetben csak segédmunkás leszel, rosszabb esetben bűnöző vagy politikus.
"Maximum annyi verhető rám hogy gyúlékony anyagot vittem be:) "
Amit meg is gyújtottatok. Ez pont elég ahhoz, hogy kirúgjanak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!