Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Iskolába vittem 'füstbombát'...

Iskolába vittem 'füstbombát' (Cukor műtárgyaszódabikarbóna) Majd egyik haverom mondta hogy felgyűjtsa, és meg is tette majd elkapták. És mondta hogy tőlem van. Felvittek minket az igazgatóhoz. Ott ő elmondta hogy fegyelmilesz belőle. Rész lentlent?

Figyelt kérdés
Mondta hogy mivan éshogy fegyelmire visz minket 3-an voltunk.Én,a gyújtó aki meg gyújtotta,És egy srác aki a gyújtó mellet ált.Mondta hogy mind 3-an fegyelmire megyünk.Nem nagyon szólaltunk meg.Ez ma történt.Én utólag bele gonoldam és rá jöttem hogy szerintem nem érdemlem meg hogy elvegyék az ösztöndíjam.Nem tettem semmit.Nem kényszerítettem hogy meggyújtsa.Ő mondta.Én kb a gyűjtástól áltam több mint 30 méterre kb 10 ember között.És miért is vonják meg az ösztöndíjam? Van esély hogy ezt elmondva nem vonják meg?Semmi rossz nem volt abban füst'bombában' Csak cukor műtrágya és szódabikarbóna,És nem is én gyújtottam meg.Szerintetek?Mit mondjak hogy birom ki magyarázni magam ebből?

#igazságtalanság #bukás #Iskola.füstbomba
2015. szept. 10. 16:47
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Nem robban.FÜSTÖL NEM DURRAN nem röptet szét darabokat.Egyszerűen fehér füstköd jön ki belőle.És kész majd elműlik.Nem minősül robbanószernek.
2015. szept. 10. 19:19
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
#11 Nem mondtam én sem, hogy robban, azt mondtam, hogy robbanószernek MINŐSÜL. Ha ezzel nem értesz egyet (ahogy én sem), akkor vitatkozz az igazságszolgáltatási gyakorlattal, de értelme nem lesz.
2015. szept. 10. 19:43
 13/45 Andizsuzsi ***** válasza:
Másokban félelmet kelteni, és elhitetni, hogy veszélyben vannak, szintén jogellenes.
2015. szept. 10. 20:18
 14/45 A kérdező kommentje:
Nem olyan füstez.Vízgőz már vagy 2 órája olvasok utánna.És egyre több infomációm van erről azegészről.Amit gyűjtök.És jelenleg már annyi bizonyítékot ossze szedtem hogy én sérthetetlen vagyok.A srác aki meg gyűjtotta kaphat majd.Tűzgyújtásért.
2015. szept. 10. 20:24
 15/45 anonim ***** válasza:
100%
#14 Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy milyen füst az. Feltételezem kálium-nitrát, vagy ammónium-nitrát műtrágyát használtál (esetleg nátrium-nitrátot), ezt keverted sima cukorral és szódabikarbónával (legtöbben paraffinolajat tesznek bele) és mint már említettem, ez a keverék robbanószer az igazságszolgáltatási gyakorlat szerint. Reménykedj, hogy ez nem jut az igazgató fülébe és megúszod feljelentés nélkül az egészet.
2015. szept. 10. 20:54
 16/45 anonim ***** válasza:
100%

Utánaolvashatsz, csak azt felejted el, hogy az iskolák házirendjében benne van, hogy mit lehet és mit nem bevinni az iskolába. Az ilyen füstbomba robbanószernek minősül, tehát nem iskolába való. Teljesen mindegy, hogy ki gyújtotta meg, az az ő baja. TE vitted be, tehát te is felelős vagy. A fegyelmi tárgyalás azt jelenti, hogy súlyosan megszegted a házirendet, tehát szívbaj nélkül kirúghatnak.

Ha volt eszed ilyet bevinni, akkor már legyen annyi tartás benned, hogy vállalod, amit tettél, mert ez a "lefizetem" dolog több int nevetséges. Egyrészt gerinctelenség, másrészt meg simán átvernek és akkor még nagyobb gázban vagy. Egy jó megoldás van, hogy ha elmondod, hogy te vitted be, de eszed ágában sem volt meggyújtani és ha kapsz még egy esélyt, akkor többet nem hozol be semmi ilyesmit.

2015. szept. 10. 21:51
 17/45 anonim ***** válasza:

Két dolgot jegyeznék meg.

1. Nem tudom, milyen iskolába jársz, de botrányosan rossz a helyesírásod. Mi a fenének mész be oda, ha tanulni nem?

2. Ha én lelövök valakit a te fegyvereddel, akkor te is hibás vagy. Én gyilkosságért, te meg azért, amiért nem gondoskodtál arról, hogy ne jussak hozzá a fegyveredhez.

Ráadás: Nincs olyan iskola a tudomásom szerint, ahol kémiai kísérletekhez otthonról kellene vinni anyagokat. Cukorral édesíthetsz, rendben. Nátrium-hidrogénkarbonát esetleg jól jöhet gyomorégésre. Műtrágyázni nem neked kell az iskola kertjében. Ezek keveréke sem indokolható semmivel.

Azt javasolom – ha még nem késő –, kezdj el inkább tanulni, mert így jobb esetben csak segédmunkás leszel, rosszabb esetben bűnöző vagy politikus.

2015. szept. 11. 09:05
 18/45 A kérdező kommentje:
Jaja robbanószer az.Kérlek szépen beszéltem jogásszal,ügyvéddel. Maximum annyi verhető rám hogy gyúlékony anyagot vittem be:) Amit a fegyelmi tárgyalás vissza fog küldeni az igazgatónak :) És baszottul nem robbanószernek minősül a műtrágya és cukor :) ha az lenne akkor minden csávót aki kistermelő és használ műtrágyát lecsukhantának hogy a konyhában van kistálycukra és a fóliában pedig műtrágya mert 'bomba'alapanyagai található meg a házában.Na ne nevettesetek már.Majd pont ezért megyek bíróságra.
2015. szept. 11. 12:50
 19/45 Andizsuzsi ***** válasza:

"Maximum annyi verhető rám hogy gyúlékony anyagot vittem be:) "

Amit meg is gyújtottatok. Ez pont elég ahhoz, hogy kirúgjanak.

2015. szept. 11. 12:53
 20/45 A kérdező kommentje:
Ne beszélj többes számba.Én még a gyűjtás közelében sem voltam.:) Mellesleg ehető az elegy amit bevittem ugyanis nem mérgező.Max ha sokat eszembelőle.Tehát még az is meg kérdőjelezhető hogy miért is volt nállam.Ha kell a szemük előtt eszek belőle.
2015. szept. 11. 13:01
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!