Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Behajtással fenyegetnek mit...

Behajtással fenyegetnek mit vihetnek el?

Figyelt kérdés
Az iskolának tartozok 15.000forintal nem egy nagy összeg ezt nem fogom nekik kifizetni mert nem jártam be 3hónapot így nem kaptam semmilyen ismeretet nem használtam a gépeiket ott hagytam az egészet.Ez ilyen szakközép iskola érettségi utáni cucc.Na és azzal fenyegetett az iskola igazgató hogy behajtó cégül is van...A szüleimmel élek 19éves vagyok dolgozom már.Ha azt mondom hogy ebbe a házba csak a ruhák az enyém(ez így is van) a tv a többi a szüleimé azt is elviszik?Számlával tudjuk bizonyítani hogy nem sok tulajdonom van a házba igazából csak a ruhák a PS3-mam is az apám nevén van már.Ha esetleg elviszik akaszthatunk a nyakukba pert hogy ők cidázanak?

2015. jan. 27. 16:01
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

15.000 Ft a kiindulás.

Ha elindul az eljárás akkor minden díj és költség(követeléskezelő cégnél az ügyön dolgozó ügyintéző munkadíja,kiadásai,minden az üggyel kapcsolatos költsége,a beadványokhoz és határozatokhoz szükséges illetékek...stb) emeli az eredeti összeget.NAGYON gyorsan eljut egy olyan értékszintre (akár több 100 ezer forint) ahol a jogi eljárás súlyosbítja az eredeti határozatot.Igen,eljuthat milliós összegig is...

2015. jan. 27. 18:17
 32/49 A kérdező kommentje:
Mindenki mást mond nem rég személyesen mondott nekem egy ilyenben tapasztalt ember bár ő a Volánnak nem fizette ki a 8000ft büntetést egy matrica végett.1év múlva hajnali 5kor beállított a rendőrség és elvitték fogházba 30napra.
2015. jan. 27. 18:32
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

És erre hajtasz? Amúgy egy nap börtön azt hiszem 5000Ft, számold ki.

Mi lenne, ha csak úgy simán befizetnéd a, amúgy jogosan követelt, tartozásod, ahelyett hogy arcoskodsz, meg játszod a kemény csávót egy olyan helyzetben, ahol egyszerűen nem nyerhetsz?

2015. jan. 27. 18:37
 34/49 A kérdező kommentje:
Aztán miért nem nyerhetek?követelnek rajtam lótyit de nem jártam be nem kaptam semmit tőlük.Miért is fizessek a semmiért!
2015. jan. 27. 18:40
 35/49 anonim ***** válasza:
100%
Már elmondták miért. Nem csoda hogy otthagytad az iskolát, ha ennyire nem tudsz olvasni és szöveget értelmezni.
2015. jan. 27. 18:49
 36/49 A kérdező kommentje:
Írtak itt szerződést mindenféle hülyeséget csak egy a bökkenő semmilyen szerződést nem írtam alá...
2015. jan. 27. 18:52
 37/49 anonim ***** válasza:

Szia!

Nincs szerződés de érettségi utáni képzésben

valamilyen jogcímen követelik a 15.000 forintot....

2015. jan. 27. 19:04
 38/49 anonim ***** válasza:

Beiratkoztál?

Mert akkor ne mondd, hogy nincs szerződés.

2015. jan. 27. 19:19
 39/49 A kérdező kommentje:
Volt szerződés aláírás a többieknek de én már akkor elkezdtem lógni ugyanis ez az iskola nem tetszett nem ide akartam jelentkezni csak minden jó suli már megtelt későn jelentkeztem,de ez nem tartozik ide.A lényeg az hogy nem írtam alá szerződést mert az első napokon volt ez a dolog én meg akkor is hiányoztam amit aláírtam abba az egy hónapba amit összesen jártam az az hogy átvettem a könyveket ennyi...
2015. jan. 27. 19:20
 40/49 anonim ***** válasza:

Az 1. napokban kellett beiratkozni ?

Ezt higgyük el?

2015. jan. 27. 19:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!