Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Behajtással fenyegetnek mit...

Behajtással fenyegetnek mit vihetnek el?

Figyelt kérdés
Az iskolának tartozok 15.000forintal nem egy nagy összeg ezt nem fogom nekik kifizetni mert nem jártam be 3hónapot így nem kaptam semmilyen ismeretet nem használtam a gépeiket ott hagytam az egészet.Ez ilyen szakközép iskola érettségi utáni cucc.Na és azzal fenyegetett az iskola igazgató hogy behajtó cégül is van...A szüleimmel élek 19éves vagyok dolgozom már.Ha azt mondom hogy ebbe a házba csak a ruhák az enyém(ez így is van) a tv a többi a szüleimé azt is elviszik?Számlával tudjuk bizonyítani hogy nem sok tulajdonom van a házba igazából csak a ruhák a PS3-mam is az apám nevén van már.Ha esetleg elviszik akaszthatunk a nyakukba pert hogy ők cidázanak?

2015. jan. 27. 16:01
1 2 3 4 5
 1/49 anonim válasza:
66%
a szüzességed fogják először elvinni
2015. jan. 27. 16:23
 2/49 anonim ***** válasza:
94%
A sajat hibadbol nem jartal be, teljesen jogosan kovetelik toled az osszeget. Ha nem fizeted ki (amugy 15e forintert vallalni a behajtast hatalmas IQ-ra vall, a tobbszorose lesz a kulonbozo kamatokkal, dijakkal), akkor akar a fizetesedbol is letilthatjak, hiaba 'nincs semmi a neveden'.
2015. jan. 27. 16:25
 3/49 anonim ***** válasza:
100%

Aláírtad egy szerződést? Mert ha igen akkor teljesen mindegy, előbb vagy utóbb fizetned kell.

Inkább jobb előbb. Mert először csak egy behajtócégnek fogják kiadni a tartozásodat akik max. fenyegetnek, de érdemleges dolgot nem csinálhatnak. Viszont utána jön a végrehajtó aki viszont foglalhat le cuccot, vagy a számládról zárolhatja a tartozást. Ilyen esetben abból a 15.000-ből már bőven lehet 50.000 ft is.

2015. jan. 27. 16:27
 4/49 A kérdező kommentje:
Mondom hogy csak ruháim vannak minden drága cucc a szüleim nevén van na azt hogyan foglalják l ami nem az enyém?ugy tudom ha van ilyen belehet perelni a buznyákokat.
2015. jan. 27. 16:33
 5/49 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha valóban(?) átadják behajtó cégnek akkor az már az eredeti összeg alapján (durva) késedelmi és egyéb kamatot+költségeket is rád terhel.Ha van már kereseted akkor -ha nem tudsz velük egyezni- azt megterhelhetik.

Ha ez belátható időn belül nem téríti meg követelés összegét akkor ahol bejelentett lakcímmel rendelkezel azon a lakcímen kísérelik meg a végrehajtást/lefoglalást függetlenül attól hogy ki "vásárolta" a lefoglalandó ingóságot.Erre egyébként (ilyen induló összegnél) valószínűleg hosszabb idő elteltével kerül majd sor amikor már kellőképpen TETEMESEN megemelték az összeget.

2015. jan. 27. 16:33
 6/49 A kérdező kommentje:
De akkor se az enyém úgy hogy ilyenkor perelni lehetne vagy valam.Ami nem az enyém senki ne nyúljon hozzá...
2015. jan. 27. 16:36
 7/49 anonim ***** válasza:
100%
..."perelhetitek" az eljárást de ennek minden költségét természetesen nektek kell állni.Mivel jogos a behajtási határozat alapja (te tanulmányi szerződés vagy egyéb ide vonatkozó helyi szabály alapján,melyet te a tanulmányaid megkezdésével elfogadtál) ezt a perigényt elutasíthatják.
2015. jan. 27. 16:37
 8/49 A kérdező kommentje:
Hát nem is én fogok tegyük fel elviszik anyám telefonját vagy tvjét akkor nyílván nem utasítják el mert olyan holmit vittek el ami nem az enyém...
2015. jan. 27. 16:39
 9/49 anonim ***** válasza:
100%

...ha az adós birtokában, őrizetében levő ingóságról kétségtelenül megállapítható, hogy az nem az adós tulajdona, úgy azt nem lehet lefoglalni és az adósság megtérítésére fordítani....

Jelen esetben még az a tényállás hogy nem fognak lakcímeden foglalni hanem fizetési felszólításokkal és értesítésekkel "aktívan" tartják a követelést amíg nem derítik fel a munkáltatódat vagy egyéb bérfizetődet ahonnan a fizetési letiltást elindítják.

2015. jan. 27. 16:43
 10/49 A kérdező kommentje:
Itt meglátom a végre hajtó olyat visz el ami nem az enyém meg fogom rávágok kettőt leköpöm lehugyozom...
2015. jan. 27. 16:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!