Az élettársam viszonyt folytat úgy hogy a 3. külföldön él, így a telefonszámla behajtással együtt 517 ezer ft. Kérhetem a 3 személyt a fele adósság kifizetésére, ha ezzel a két gyerekemet rövidítették meg?
Az első rosszul tudja. A külföldről érkező mobilhívásokat, SMS-eket is mindkét félnek leszámlázzák a szolgáltatók.
De csak bírósági úton kérheted tőlük az összeget.
Belföldön hívásfogadásért biztosan nem. Ha mégis, tegyél panaszt!
De ha végiggondolod, könnyen beláthatod hogy mennyire is aggályos lenne. Egyrészt így bárkivel könnyen ki lehetne szúrni, nem gondolod? Másrészt meg mivel a szerződésed biztosan nem tartalmaz ilyet, miféle jogállamban élnénk ha légből kapott dolgok után fizettetnének veled.
Amíg Magyarországon (magyar hálózatban) vagy, addig a fogadott hívásokért nem kell fizetned. Tapasztalat, és telefonos cégnél is dolgoztam. A bejövő smsekért pedig még külföldön sem fizetsz.
A kérdésre válaszolva. Sztem ezt senki nem ítélné meg neked. Azt tudod ugyan bizonyítani, hogy x számról hívtak, de hogy ki hívott, az a kutyát nem érdekli. Ennyi erővel bárki telefonálhatna külföldre, majd bemehetne a szolgáltatóhoz, hogy jaj, ezt a számot nem is én hívtam, hadd ne kelljen kifizetnem. A szolgáltató az igénybe vett szolgáltatás után számláz, függetlenül attól, hogy te, a szomszéd, vagy a szerető vette igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!