Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Behajtással fenyegetnek mit...

Behajtással fenyegetnek mit vihetnek el?

Figyelt kérdés
Az iskolának tartozok 15.000forintal nem egy nagy összeg ezt nem fogom nekik kifizetni mert nem jártam be 3hónapot így nem kaptam semmilyen ismeretet nem használtam a gépeiket ott hagytam az egészet.Ez ilyen szakközép iskola érettségi utáni cucc.Na és azzal fenyegetett az iskola igazgató hogy behajtó cégül is van...A szüleimmel élek 19éves vagyok dolgozom már.Ha azt mondom hogy ebbe a házba csak a ruhák az enyém(ez így is van) a tv a többi a szüleimé azt is elviszik?Számlával tudjuk bizonyítani hogy nem sok tulajdonom van a házba igazából csak a ruhák a PS3-mam is az apám nevén van már.Ha esetleg elviszik akaszthatunk a nyakukba pert hogy ők cidázanak?

2015. jan. 27. 16:01
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Nem nem elhagyom a munkát és külföldön találok...
2015. jan. 27. 17:24
 22/49 anonim ***** válasza:
71%

Ezzel a mentalitassal te kulfoldon is kb. egy hetre fogsz munkat talalni, utana kivagnak, mint a macskat sz..ni. Az az igazi, torolmetszett bunko vagy, akkora pofaval mint ide Nagykata, a semmire. Vegzettseged semmi, az iskolat otthagytad 'mer' majd en jobban tudom', szerinted ki fog alkalmazni? Maradsz ugyanaz a taho, aki most vagy, eleted vegeig mindig masokat hibaztatva hogy teveled hogy kib..ztak a szemet zsidok, mikozben sajat magad vagy az oka mindennek.

Igazabol tanacsolom is, hogy menj kulfoldre: akkora pofonokat fogsz kapni az elettol, hogy atgondolod mekkora egy cimeres okor voltal, akikor otthagytad az iskolat.

2015. jan. 27. 17:37
 23/49 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem valószínű hogy eddig eljutna az ügy de...

Külföldön is "megtalálnak".

Ha már kellőképpen felhalmozódott a tartozásod illetve a fizetési felszólításokra nem jelentkezel az eljárás közjegyzői határozat alapján jogerőre emelkedik. A jogerős fizetési meghagyásnak ugyanolyan hatálya van, mint a jogerős ítéletnek.

Elsősorban belföldön majd külföldre is átadva az ügyet felderítik a tartózkodási helyedet,munkaviszonyodat.Ha így sem sikeres az intézkedés nemzetközi elfogatóparancs alapján hazahoznak és az akkor már ÓRIÁSIRA nőtt tartozásod alapján bírósági ítélettel közmunka feladat ellátására köteleznek.

Ha időközben bármilyen ingó vagy ingatlan vagyonod lesz azt lefoglalják.

NEM valószínű hogy ennyire elmérgesedne az ügy de tudnod kell hogy ha jogilag megfelelően járnak el ellened akkor több tíz év elmúltával is majd egy esetleges ügyintézés során (pl: Örökösödés!!!) előkerül majd a követelés...

2015. jan. 27. 17:44
 24/49 A kérdező kommentje:
Tévedsz mert a végzettségem érettségi és egy német nyelv vizsga szóval nem vagyok műveletlen csak kiállok az igazamért...Jó elhiszem hogy te egy ilyen behajtó cégnél dolgozol és ebből profitálsz hogy családokat teszel tönkre.Nem lennék a helyedbe biztos sokan köpködnek utánad az utcán...
2015. jan. 27. 17:49
 25/49 anonim ***** válasza:
51%

Ha megveszel egy mozijegyet, de mégse mész be a filmre, akkor se kapod vissza a pénzed. Ez a helyzet nagyjából ugyan ez. Nem ők tehetnek róla, hogy te nem vetted igénybe a szolgáltatást. Ők biztosították a lehetőséget, a helyet, a tanárokat, amiből egyik sincs ingyen. Az ő részüket teljesítették. Az ha nem fizeted ki a tartozásod, az közönséges lopás.

Csodálatos ember lehetsz, nagyszerű értékekkel, biztos sokra viszed majd az életben. Ajánlanám a politikusi pályát, de ahhoz szükségeltetik némi jó modor, amiből te igen csak híján vagy.

2015. jan. 27. 17:53
 26/49 anonim ***** válasza:
51%
Már ne is haragudj, de az érettségi itthon is keveset ér, pláne külföldön. A te családodat tönkreteszi 15 000 Ft, de bevállalod, hogy akár több mint 150 000-t hajtsanak be rajtuk? Egy érdekes kiegészítés: ha az egyetemi állami támogatásnál az "itthon ledolgozandó részt" megszeged, és elmész külföldre, akkor az állam az itthon lévő családtagjaidtól összeszedi a pénzt.
2015. jan. 27. 17:57
 27/49 A kérdező kommentje:
Hát azért ennyit kamatoztatni kicsit sem arányos.15ezer forint milliókig duzzad ez hülyeségnek hangzik.
2015. jan. 27. 17:58
 28/49 anonim ***** válasza:
Pedig egyáltalán nem hülyeség. Ha sokat akadékoskodsz, a végén sok százeres lesz az adósság. A késedelmi kamatok, az eljárási költségek, ezek folyamatosan adódnak hozzá, ahogy húzódik az ügy.
2015. jan. 27. 18:03
 29/49 A kérdező kommentje:
Sőt még a házat is elárverezik!
2015. jan. 27. 18:05
 30/49 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, csinálj amit akarsz. Aki hülye azon nem lehet segíteni. Egyáltalán minek tetted fel a kérdést, ha semmilyen választ nem fogadsz el, csak fújod a magadét. Azt senki nem fogja mondani, hogy "persze, nagyon jól csinálod, ne is egyenlítsd ki a tartozásod".
2015. jan. 27. 18:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!