Mikor küldhet az ügyészség hivatalos levelet? Csak büntető joggal foglalkozik az ügyészség? Behajtással nem?
Ma kaptam postai értesítőt, hogy levelet kaptam az ügyészségről.,de ma még nem tudom átvenni.
Nem csináltam semmit, nem zajlik ellenem semmilyen rendőrségi eljárás.
Viszont tanú voltam idén márciusban egy gyámügyi tárgyalásban, ami még nem zárult le, és lesz még egy tárgyalás.Lehetséges hogy ez miatt küldtek ki levelet?
Volt 2éve rendőrségi ügyem, mikor betörtek a lakásunkba, de azt már tavaly tavasszal lezárták.
Egy nagyon aggódó 30.hetes kismama
Értem, köszönöm a válaszod.
Viszont csak "úgy" nem küld az ügyészség levelet, nem?
Ha tegyük fel tettem volna valamit, akkor elöször a rendőrségre hívnának be vagy nem?Semmi ilyen levelet nem kaptam, hogy jelenjek meg kihallgatáson vagy bármi ilyesmit.
Mindenképpen vedd át a levelet, mert minden hatóságtól érkező levelet kézbesítettnek kell tekinteni, ami "nem kereste" jelzéssel érkezik vissza postáról.
Szóval ha nem veszed át, akkor tripla hátrányba kerülsz:
- úgy tekintik, mintha átvetted volna, és ismernéd a tartalmát
- mégsem ismered a tartalmát
- ha nem teljesíted a benne foglalt kötelezettséget (már ha van benne), akkor azért is jár szankció.
Mellesleg az ügyészség bőven nem csak büntetőügyekkel foglalkozik, gyámügyekben például elég gyakran jelen van.
Behajtással viszont nem foglalkozik.
Köszönöm mindenkinek a választ!:)
Nem nagy dolog miatt kerestek, újra kezdték a nyomozást az ügyemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!