Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Behajtással fenyegetnek mit...

Behajtással fenyegetnek mit vihetnek el?

Figyelt kérdés
Az iskolának tartozok 15.000forintal nem egy nagy összeg ezt nem fogom nekik kifizetni mert nem jártam be 3hónapot így nem kaptam semmilyen ismeretet nem használtam a gépeiket ott hagytam az egészet.Ez ilyen szakközép iskola érettségi utáni cucc.Na és azzal fenyegetett az iskola igazgató hogy behajtó cégül is van...A szüleimmel élek 19éves vagyok dolgozom már.Ha azt mondom hogy ebbe a házba csak a ruhák az enyém(ez így is van) a tv a többi a szüleimé azt is elviszik?Számlával tudjuk bizonyítani hogy nem sok tulajdonom van a házba igazából csak a ruhák a PS3-mam is az apám nevén van már.Ha esetleg elviszik akaszthatunk a nyakukba pert hogy ők cidázanak?

2015. jan. 27. 16:01
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%
...Ha valóban megtennél ilyet akkor az a hivatalos eljárás akadályozása és rendőri segítséget kérhetnek aki ezért feljelentést eszközöl.(más büntetőjogi kategóriában is) Így már nem csak behajtási ügyed lesz hanem eljárás is indulhat ellened vagyis csak tetézed...:(
2015. jan. 27. 16:48
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

Remek, akkor még börtönbe is mész :D

Ez aztán a karrier: elindulsz abból, hogy nem mész suliba, és már tervezed is az utat, hogy börtönbe juttasd magad!

Egyébként valószínűleg a jóval kevésbé macerás részt választják, és letiltják a fizetésedből. Cska közben emelkedni fog - hidd el, mire odajutsz, hogy fizetni kell, bőven 200e forinton felül lesz. Ha nincs semmi bevételed és nem törleszted, akkor szépen növekszik. És abban a pillanatban, ahogy lesz bármid, máris viszik el.

Inkább fizesd ki amit szerződésben vállaltál...

2015. jan. 27. 16:51
 13/49 anonim ***** válasza:
100%
Felszólítanak, majd adók módjára letiltják a fizetésedből több mint 15 000 Ft-ot akkor már kamatos kamattal. Nem lesz itt lefoglalás, ezért az ott elkövetett szabálytalanságra ne építs.
2015. jan. 27. 16:51
 14/49 A kérdező kommentje:
Istenem hogy jutott idáig a világ?Egy oktatási intézmény behajtással fenyegetőzik egy rohadt iskola nem egy bank vagy valami hanem egy kibebaszott iskola...
2015. jan. 27. 16:53
 15/49 A kérdező kommentje:
15ezer forintból 1milliót csinálnak vagy mi?annyit hogy elvigyenek egy egész ingatlant?nem hinném ez már túlzás
2015. jan. 27. 16:57
 16/49 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az általad vázolt tényállásból az látszik hogy ebben az ügyben bizony te vagy az aki a rád vonatkozó kötelezettségeket nem teljesítette.Egy iskola valóban nem bank de a jogi procedúrák (ha neked lesz mással peres ügyed akkor az is) behajtási igény,fizetési meghagyás elindításának a joga rendelkezésre áll.

2015. jan. 27. 16:57
 17/49 anonim ***** válasza:
100%

"ezt nem fogom nekik kifizetni"

Hidd el nekem kedves ecsém, hogy ki fogod. Sőt ennek többszörösét. :)

2015. jan. 27. 17:05
 18/49 anonim ***** válasza:
A bank az vinné a fedezetet a maradékot elvenné a kezesektől azt viszlát. Nem kellene azon ennyit gondolkodnod.
2015. jan. 27. 17:08
 19/49 A kérdező kommentje:
Hát hidd el hogy nem fogom se a 15öt se a többszörösét...Ha úgy van még külföldre is lelépek az én véremet nem fogja szívni a zsidó...
2015. jan. 27. 17:20
 20/49 anonim ***** válasza:
Hát persze szerintem hagyd el a munkád és legyél csöves a 15 000 Ft megér ennyit. Amúgy remélem veled szemben is lesz valakinek ilyen tartozása, és az illetőnek is ez lesz a hozzáállása
2015. jan. 27. 17:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!