Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi értelme az elsőajtós...

Mi értelme az elsőajtós járatoknak ha a sofőr nem szállíttathassa le az utast?

Figyelt kérdés

A csajommal mentünk egy karácsonyi koncertre, most az egyszer nem a kocsival. Én tisztességesen vettem jegyet már korábban és azt lukasztottam az elsőajtónál, erre a barátnóm meg csak úgy felszáll. A söfőr elkezdni neki, hogy az első ajtón kell érvényesíteni a jegyet, bérletet. Mondta a lány, hogy nincs, mire a sorfőr, hogy akkor vegyen tőle 450-ert. A barátnőm, mondta hogy nem kötelessége jegyet venni, erre nem kötelezhetik !

Ebbe igyaza van :-D. Mire a sofőr válasza az volt, hogy akkor nem szállhat főr és mondta, hogy szájjon le, de kivágta magát a jogászhallgató barátném és elmonta, hogy nincs joga, leszállítani!!

Végűl fennt maradt és végigutaztuk az utat a party után meg ugyanaz a sofőr már nem is zsólt. Azért én lukasztottam nagybecsületesen. Ténleg mi értelme az elsőajtós BKV járatnak?

2014. dec. 26. 18:09
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
90%

"Nem perelheti be a BKV a csajomat,

mert nem szegett tőrvényt ! Nem

utazott jegy nélkül, hiszen a sofőr állt

és várta a rendőröket :-D."

de a többi utas igen. A tartózkodás is jegyköteles, olvasd el együgyűkém

2014. dec. 26. 22:20
 32/40 anonim ***** válasza:
90%

Te annyira nem vagy tisztában a jogokkal és kötelezettségekkel, hogy csoda életben vagy.

De arra már rájöttem jogi tudásod nulla, de nem magyarázkodom tovább. Ilyen kérdésekben 10e/óra áron adok tanácsot. Addig is hidd azt igazad van, amíg egyszer bele nem buksz:-)

2014. dec. 26. 22:25
 33/40 anonim ***** válasza:
85%
Valami jogszabályt belinkelhetnél kérdező! Ha egyáltalán tudod mi az.:-0
2014. dec. 26. 23:26
 34/40 anonim ***** válasza:
76%

"Akkor azt hiszem nem érted, hogyan mennek a dolgok :-D.

Ez kapitalizmus ! Itt ha a szolgáltató nem képes a szolgáltatását nyújtani, azt büntetik meg, nem számít, hogy ennek mi az oka. Miért nem számítottak rá, hogy ilyen eset előfordúl ? Miért nem tartottak tartalék sofőrt ? Stb. Ez mind A BKV hibája."

Hatalmas tévedésben vagy, mindez csak és kizárólag a barátnőd hibája...

A BKK oldaláról letöltheted az üzletszabályzatukat, javallanám átolvasásra neked is, és a barátnődnek is, mert hiába nagy a szája, ő sincs tisztában azzal hogyan is működik ez az egész, ahogyan te sem.

Hadd linkeljek azért néhány részletet:

"A BKK-val szerződött Szolgáltató a személyszállítást megtagadhatja, illetve az utast a

személyszállításból kizárhatja, ha az utas:

- botrányosan viselkedik, vagy más módon a többi utast magatartásával zavarja.

- a szolgáltatást jogosulatlanul veszi igénybe és menetjegyet felszólításra vagy

ellenőrzéskor sem vált

- az utazási feltételeket nem tartja be."

Nemhogy nem büntetnék meg, ez a kötelessége ilyen helyzetben!

Örülhettek, hogy olyan kedvében volt hogy annyiban hagyta a barátnőd hülyeségét, mert akármilyen kimenetele is lett volna a dolognak, abban csak és kizárólag TI szívtatok volna!

2014. dec. 27. 09:51
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom, te hogy vagy vele, de ha választanom kell, hogy a nagypofájú hülye p*csát, vagy a szerencsétlen buszsofőrt rugdaljam le, akinek épp előadja, hogy neki joga van egy szolgáltatást ingyen igénybe venni, hát tuti, hogy az előbbit választanám. Aztán van joga nyivákolni, ha fájt neki. Meg utána szorgalmas lyukasztani a vonaljegyet, ahhoz meg aztán végképp van jog.
2014. dec. 27. 22:45
 36/40 A kérdező kommentje:

# 35 Miért nevezeel egy joghallgatót hülyének ? :-D A jogázok igen értelmes emberek, téged fel sem vennének közéjük, míg a buszsofőrnek max érettségije van

Értem, hogy könnyű egy modellalkatú lány ellen fellépni, de gondólj bele mi lenne, ha egy testépítő, tetkós, kigyúrt marcona állat lenne ott, örülnél ha nem nyom be egy akkorát hogy padlótfogsz. Nem mernéd meg sem szólítani :-P

2014. dec. 27. 23:09
 37/40 anonim ***** válasza:

" Miért nevezeel egy joghallgatót hülyének ? :-D A jogázok igen értelmes emberek, téged fel sem vennének közéjük, míg a buszsofőrnek max érettségije van

Értem, hogy könnyű egy modellalkatú lány ellen fellépni, de gondólj bele mi lenne, ha egy testépítő, tetkós, kigyúrt marcona állat lenne ott, örülnél ha nem nyom be egy akkorát hogy padlótfogsz. Nem mernéd meg sem szólítani :-P"

Kérdező úr nagyon ráér a BKK szabályzatának tanulmányozása közben. Azért remélem, már mindenki gazdagon lefosta a bokáját attól, hogy a hölgyemény a JOGRA jár. És mint ilyen, neki joga van a tömegközlekedést ingyen használni.

2014. dec. 27. 23:32
 38/40 anonim ***** válasza:

" de gondólj bele mi lenne, ha egy testépítő, tetkós, kigyúrt marcona állat lenne ott, örülnél ha nem nyom be egy akkorát hogy padlótfogsz. Nem mernéd meg sem szólítani :-P"

Akkor mennek a zsaruk! :D

2014. dec. 27. 23:52
 39/40 anonim ***** válasza:

"Azért remélem, már mindenki gazdagon lefosta a bokáját attól, hogy a hölgyemény a JOGRA jár."

Én igen.

2014. dec. 27. 23:53
 40/40 anonim ***** válasza:

ez nagyon vicces sztori! tegyük félre, hogy jogilag mennyire nem helytálló a rendkívül okos jogászlány érvelése. nézzük egy kicsit az emberi oldalát a történetnek

mennyire értékes jellemre vall, hogy valaki képes nekiállni arcoskodni és konfliktust keresni egy ennyire hétköznapi helyzetben egy dolgát végző emberrel szemben. hogy lehet valaki annyira kisstílű, hogy még 450 forint kiadása is annyira fáj neki, hogy inkább feláldozza, hogy az emberek kultúr lénynek higgyék, csak hogy ezt a hatalmas összeget megspórolja? mondjuk a pasija se sokkal jobb, ha még büszke is rá, hogy ilyen szarrágó és paraszt viselkedésű csaja van. ahelyett, hogy csendben lyukasztott volna helyette egy jegyet és csendben meghúzná magát, nehogy kiderüljön milyen primitív nője van.

gratulálok, jól egymásra találtatok, csak legalább büszkék ne lennétek minderre. az ilyenek miatt nem fog soha semmi normálisan működni az országban, mert nektek fotosabb a nagy arcotok és 450 forintot megspórolni, mint az, hogy a buszok normálisan járjanak, az emberek normálisan viselkedjenek egymással és egyszerűen csak működjenek a dolgok trükközés és ügyeskedés nélkül.

kívánnám nektek, hogy ennél a 450 forintál nagyobb öröm soha ne érjen titeket és senki ne bánjon veletek jobban, mint ahogy ti viselkedtek egy ilyen BKV sofőrrel.

de inkább azt kívánom nektek a ti és a környezetettek érdekében is, hogy minél hamarabb felfogjátok, hogy mit is műveltek, minél gyorsabban kinőjétek és ennél jóval hasznosabb tagjai legyetek a társadalomnak, hogy építsétek és ne romboljátok azt!

2015. máj. 4. 11:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!