Mi értelme az elsőajtós járatoknak ha a sofőr nem szállíttathassa le az utast?
A csajommal mentünk egy karácsonyi koncertre, most az egyszer nem a kocsival. Én tisztességesen vettem jegyet már korábban és azt lukasztottam az elsőajtónál, erre a barátnóm meg csak úgy felszáll. A söfőr elkezdni neki, hogy az első ajtón kell érvényesíteni a jegyet, bérletet. Mondta a lány, hogy nincs, mire a sorfőr, hogy akkor vegyen tőle 450-ert. A barátnőm, mondta hogy nem kötelessége jegyet venni, erre nem kötelezhetik !
Ebbe igyaza van :-D. Mire a sofőr válasza az volt, hogy akkor nem szállhat főr és mondta, hogy szájjon le, de kivágta magát a jogászhallgató barátném és elmonta, hogy nincs joga, leszállítani!!
Végűl fennt maradt és végigutaztuk az utat a party után meg ugyanaz a sofőr már nem is zsólt. Azért én lukasztottam nagybecsületesen. Ténleg mi értelme az elsőajtós BKV járatnak?
Hidd el, kedves kérdező, ha a sofőr bejelentette volna, hogy nem megy tovább miattatok, akkor az utasok szépen nektek estek volna.
Ezt kár tagadni. :)
Ekkora marhaságot, hogy "nincs joga", a kis bőcsészhallgató! :D
Ha totálra be lett volna tankolva akkor is leszállíthatta volna pl.
Biztos "megkegyelmezett" karácsony mivoltjában, másképpen az lett volna mint amit írtak előttem.
Látom nem érted a lényeget. A szabályzat alapján jegy nélkül nem utazhatsz. A sofőr nem tehet le erőszakkal, de mondhatja menj a fenébe. Ha nem mész rendőrt hív. És igen, ha kell 30 percet vár.
Te másik utasként nem panaszkodhatsz, mert a jegyvétellel elfogadod az utazási feltételeket azt is, hogy áll a busz ilyenek miatt.
Mehetsz bíróságra, de a keresetedet elutasítják és azt mondja a bíróság, hogy a jegy nélküli utas a hibás, polgári jogi igényt vele szemben kell bejelenteni.
TEHÁT KI SZÍV? A barátnőd és minden egyes utas vele pereskedik NEM a BKV-val:-)
Végre valaki megírta a frankót.
A szabályzatot tapasztalt jogászok állították össze, te meg azt hitted túljársz az eszükön kérdező?:-)
# 13/15 Időpont ma 18:49
Kétlem, hogy bölcsészhallgató lenne. Azok tudnak helyesen írni :-)
"Kétlem, hogy bölcsészhallgató lenne. Azok tudnak helyesen írni :-)"
De hát ha egyszer a barátnéja a "bőcsész"! :D
(Bár el tudom képzelni milyen lehet ha csak annyit tud, hogy "nincs joga".)
"Igen felszólít, nem száll le és a szabályzat alapján alapján rendőrt hív, aki az RTV alapján levágja a buszról:-)"
Ezzel az a baj, hogy ha vár a sofőr, akkor a többi utas előbb-utóbb (inbkább előbb) a söfőrre förmednek, mindenki ideges lesz, leszállnak a buszról és a BKV meg a sorfőr ellen tesznek panaszt és feljelentést, kötelességszegés miatt, hiszen ők utazni akarnak, vettek jegyet őket nem érdekli a BKV miért nem megy.
A másik baj, a sofőr nem ér időben a garázsba lekési a következő járatot, ha ritka akkor még nagyobb felfordulás lesz, mert a következő járatável is késik a sofőr és még több dühös ember lesz, még több panasz és a vezetőt fogja mindenki letólni az utasok és a BKV vezetése is.Jah közben ha látja a csajom, hogy kijön a rendőr leszáll :-D
"Kétlem, hogy bölcsészhallgató lenne. Azok tudnak helyesen írni :-)"
Ja ez kb a válaszolók értelmi képességét és meglátásainak magas mivoltát is tükrözi, hiszen bár leírtam, de nem értetted meg, hogy nem én vagyok bölcsészhallgató, hanem a csajom.
"TEHÁT KI SZÍV? A barátnőd és minden egyes utas vele pereskedik NEM a BKV-val:-)"
egy estért nem fog a csajom pereskedni, de hosszú távon a sofőr alkalmazkodik az ilyenekhez, ha nem akar sok oltást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!