Mi értelme az elsőajtós járatoknak ha a sofőr nem szállíttathassa le az utast?
A csajommal mentünk egy karácsonyi koncertre, most az egyszer nem a kocsival. Én tisztességesen vettem jegyet már korábban és azt lukasztottam az elsőajtónál, erre a barátnóm meg csak úgy felszáll. A söfőr elkezdni neki, hogy az első ajtón kell érvényesíteni a jegyet, bérletet. Mondta a lány, hogy nincs, mire a sorfőr, hogy akkor vegyen tőle 450-ert. A barátnőm, mondta hogy nem kötelessége jegyet venni, erre nem kötelezhetik !
Ebbe igyaza van :-D. Mire a sofőr válasza az volt, hogy akkor nem szállhat főr és mondta, hogy szájjon le, de kivágta magát a jogászhallgató barátném és elmonta, hogy nincs joga, leszállítani!!
Végűl fennt maradt és végigutaztuk az utat a party után meg ugyanaz a sofőr már nem is zsólt. Azért én lukasztottam nagybecsületesen. Ténleg mi értelme az elsőajtós BKV járatnak?
Márpedig jegyet kötelező venni ha utazni akar. Persze nem kényszeríthetik rá, de akkor nem utazhat. Letetetheti a sofőr, majd rendőrt hív, addig nem indul el a busz. A sofőr meg nem kényszeríthető elindulásra:-)
élelmes sofőr tudod mit csinál?? Feláll és közli az utasokkal, hogy a barátnőd miatt rendőri intézkedést kért és addig áll a busz.
Hidd el minden 3. utas páros lábbal rúgná le a barátnődet.
"A barátnőm, mondta hogy nem kötelessége jegyet venni, erre nem kötelezhetik !
Ebbe igyaza van :-D."
Már hogy lenne ebbe igaza?
Ez az hogy nem ! A sofőr amíg rendőrt hív az olyan hosszú idő, hogy a BKV főnökei megrójják érte, talán a második esetnél ki is teszik
Az utasok meg gyorsan akarnak utazni, nem a másik utas ellen fordúlnak, hanem a BKV a sofőr ellen, hiszen nekik van jegyük ! Ők fizettek az utazásért, akkor miért nem megy a busz, kérdezik ? Az őket nem érdekli ha valakinek nincs jegye, lehet egy marcona tetkós testépítő is, ki mer neki beszólni ! Vagy lehetnek többen is. Végül a sofőrt szólják le, hogy az az ő dolga, ami igaz.
Ők vettek jegyet a BKV lássa el a feladatát.
"Ez az hogy nem ! A sofőr amíg rendőrt
hív az olyan hosszú idő, hogy a BKV
főnökei megrójják érte, talán a
második esetnél ki is teszik"
ez a másik kamu. Az a dolga, hogy szoljon. Régen és még ma is azért kap a sofőr, ha van fekete utasa.
Számtalan rendőri intézkedést kérnek. Ez benne is van a szabályzatban. Amikor megveszem a jegyet ezzel elfogadom a szabályzatukat, ebben benne van az is, hogy néhány idióta miatt áll a busz.
"Nem szállíttathat le utast a sofőr"
és mi tiltja? Mert a szabályzatban az van, hogy a sofőrnek fel kell szólítsa:-)
"és mi tiltja? Mert a szabályzatban az van, hogy a sofőrnek fel kell szólítsa:-)"
Az emderi jogok tíltják az állapolgároknak jogai vannak ! Felszólíthat persze, de nem szállíttathat le. A felszólítás nem egyenértékű a leszállítással :-)
" Az elsőajtóson a sofőr feladata a jegyellenőrzés. Hidd el, hogy a fizetős utasok a bliccelő barátnődet fogják kibaxni a buszról."
A jegyellenőrzés nem egyenértékű a leszállítással :-). Erőszakkal nem léphet fel utas ellen.
"Az a dolga, hogy szoljon. Régen és még ma is azért kap a sofőr, ha van fekete utasa. Számtalan rendőri intézkedést kérnek. Ez benne is van a szabályzatban"
Értem, hogy szól a sofőr, és ????? Mit tesz, vár? lehet fél óra vagy több, míg egy szabad rendőri egység a helyszínre ér, addig az utasok elunják ée leszállnak majd panaszt tesznek és ha sok ilyen van a sofőrt fogják elmarasztalni.
Ha meg megy tovább, akkor hova megy a rendőr? Melyik megállóhoz? Közben az utas leszáll ahova eredetileg akart menni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!