Ha buszon a sofőr okosba adja a jegyet, attól még megbüntethetnek?
vidéken vagyok, sokszor van, hogy estefelé, hétvégén a sofőr felajánlja hogy jegy nélkül adja olcsóbban, na most gondolom tudja hogy mikor nem jönnek ellenőrök, és azért
de volt olyan, hogy ünnepnapkor is voltak ellenőrök, pedig akkor is felajánlotta
viszont ha jegy nélkül adja és felszállnak ellenőrök akkor lebeszéli velük vagy megbüntetnek?
Attól még hogy nem írja alá a jegyzőkönyvet attól még be tudják hajtani a bírságot. Máskülönben csak annyi történik hogy nem ismeri el, és a busztársaság perre viszi az ügyet, amit tuti megnyer, így a pótdíj mellé lesz egy szép kis perköltsége is.
Ha meg adod a hülyét akkor rendőrt hívnak aki a következő megállóban vár, és akkor megszívtad.
Egyszerűen becsületesnek kell lenni, és fizetni hogy elvigyenek A-ból B-be.
Ilyenről még nem hallottam, hogy valaki okosba adná a jegyet... Beszarás.
Egyébként igen, megbüntethetnek, hiszen nincs nálad maga a számla (a jegy), amivel igazolhatod, hogy megvetted. Ehhez nem kell diploma, hogy rájöjj.
Nem okosba' adja, hanem csal, hogy pontosak legyünk.
Ha te olyan hülye vagy, hogy ebbe belemész, akkor úgy jársz, mint anyám: megbüntették. És jogosan, mert megérdemelte.
"Ilyenről még nem hallottam, hogy valaki okosba adná a jegyet... Beszarás. "
Pedig akad még ilyen bőven vidéken :)
7: Én is vidéken élek, de nálunk az szokás, hogy megkapom a jegyet és otthon visszaadom. Egy fillérembe sem kerül, ő meg elrakja elszámolásra. Máskor meg, ha szélsőséges időben megyek akkor nem is kapok semmit, csak mondja, hogy üljek le.
Ilyenről még nem hallottam, hogy fizetni kéne valakinek valamennyit és még jegyet sem kapok. Egyből menne a telefon a volánnak, ha ilyen történne szerintem.
Olyanról viszont hallottam, hogy valaki (pontosabban a legjobb barátom) ittasan utazott haza a vonaton és nem találta a jegyét, ezért adott a kallernak egy kétezrest és mondta neki, hogy felejtsék el egymást. A kaller eltette a pénzt és ment tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!