Mi értelme az elsőajtós járatoknak ha a sofőr nem szállíttathassa le az utast?
A csajommal mentünk egy karácsonyi koncertre, most az egyszer nem a kocsival. Én tisztességesen vettem jegyet már korábban és azt lukasztottam az elsőajtónál, erre a barátnóm meg csak úgy felszáll. A söfőr elkezdni neki, hogy az első ajtón kell érvényesíteni a jegyet, bérletet. Mondta a lány, hogy nincs, mire a sorfőr, hogy akkor vegyen tőle 450-ert. A barátnőm, mondta hogy nem kötelessége jegyet venni, erre nem kötelezhetik !
Ebbe igyaza van :-D. Mire a sofőr válasza az volt, hogy akkor nem szállhat főr és mondta, hogy szájjon le, de kivágta magát a jogászhallgató barátném és elmonta, hogy nincs joga, leszállítani!!
Végűl fennt maradt és végigutaztuk az utat a party után meg ugyanaz a sofőr már nem is zsólt. Azért én lukasztottam nagybecsületesen. Ténleg mi értelme az elsőajtós BKV járatnak?
"Ezzel az a baj, hogy ha vár a sofőr, akkor a többi utas előbb-utóbb (inbkább előbb) a söfőrre förmednek, mindenki ideges lesz, leszállnak a buszról és a BKV meg a sorfőr ellen tesznek panaszt és feljelentést, kötelességszegés miatt, hiszen ők utazni akarnak, vettek jegyet őket nem érdekli a BKV miért nem megy.
A másik baj, a sofőr nem ér időben a garázsba lekési a következő járatot, ha ritka akkor még nagyobb felfordulás lesz, mert a következő járatável is késik a sofőr és még több dühös ember lesz, még több panasz és a vezetőt fogja mindenki letólni az utasok és a BKV vezetése is.Jah közben ha látja a csajom, hogy kijön a rendőr leszáll :-D"
Álmodik a nyomor kisfiam! :D
Nem a sofőrt kapnák el hanem benneteket, még a főnökei sem hibáztatnák mert egy nem fizetni akaró tartotta fel.
És ugye ha akarsz egy szolgáltatást használni fizetned kell, mert nem egy jótékonysági intézmény.
Szép kis karácsonyi trollkérdés! :)
# 19/19 Időpont ma 19:17
"jogászhallgató barátném"
Te írtad, nem én. A jogász meg nem bölcsész :-)
Aztán a franc se fogja a többi hülyeséged kibogarászni. Ha te nem tisztelsz meg azzal, hogy érthetően írsz, akkor én sem tisztellek meg azzal, hogy érdekel amit mondasz. Örülhetsz, hogy egyáltalán a kérdésed elolvastam. Meg ezt a viszontválaszt.
"Ja ez kb a válaszolók értelmi képességét és meglátásainak magas mivoltát is tükrözi, hiszen bár leírtam, de nem értetted meg, hogy nem én vagyok bölcsészhallgató, hanem a csajom."
De azért abban igaza van, hogy ilyen szuperművelt "bőcsészjoghallgató" 3,14csa kanjaként alig tudsz egy mondatot helyesen leírni az eléggé szégyen.
Talán hasznosabb lenne ha a potyabuszozás helyett kicsit tanítana inkább! :D
"Ezzel az a baj, hogy ha vár a sofőr, akkor a többi utas előbb-utóbb (inbkább előbb) a söfőrre förmednek, mindenki ideges lesz, leszállnak a buszról és a BKV meg a sorfőr ellen tesznek panaszt és feljelentést, kötelességszegés miatt, hiszen ők utazni akarnak, vettek jegyet őket nem érdekli a BKV miért nem megy."
Ezzel meg az a baj, hogy még mindig titeket vernének agyon és nem a sofőrt, mert azt mondaná mindenki, hogy igaza van a sofőrnek és ő csak a munkáját végzi.
Szép karácsonyt!! :)))
"egy estért nem fog a csajom
pereskedni,"
de nem ő pereskedik, hanem őt perelik be, mert a BKV-nak állnia kellett:-)
és nem a sofőrre förmednek, hanem a csajodra
"Nem a sofőrt kapnák el hanem benneteket, még a főnökei sem hibáztatnák mert egy nem fizetni akaró tartotta fel"
Akkor azt hiszem nem érted, hogyan mennek a dolgok :-D.
Ez kapitalizmus ! Itt ha a szolgáltató nem képes a szolgáltatását nyújtani, azt büntetik meg, nem számít, hogy ennek mi az oka. Miért nem számítottak rá, hogy ilyen eset előfordúl ? Miért nem tartottak tartalék sofőrt ? Stb. Ez mind A BKV hibája.
Úgy játszódik le, hogy felűlről a vezérigazgató letólja a kisfőnököt, hogy az a jogkörén belül miért nem dolgozta ki, hogy ilyen miatt ne legyen fennakadás, aztán az letólja a sofőr főnökét, majd jön az ostor vége ami a legnagyobban csattan a sofőr !
"Szép kis karácsonyi trollkérdés! :)"
Ez a való élet !
"Ezzel meg az a baj, hogy még mindig titeket vernének agyon és nem a sofőrt, mert azt mondaná mindenki, hogy igaza van a sofőrnek és ő csak a munkáját végzi. "
Az utasok gyorsan akarnak utazni, nem a másik utas ellen fordúlnak, hanem a BKV a sofőr ellen, hiszen nekik van jegyük ! Ők fizettek az utazásért, akkor miért nem megy a busz, kérdezik ? Az őket nem érdekli ha valakinek nincs jegye, lehet egy marcona tetkós testépítő is, ki mer neki beszólni ! Vagy lehetnek többen is. Végül a sofőrt szólják le, hogy az az ő dolga, ami igaz
"de nem ő pereskedik, hanem őt perelik be, mert a BKV-nak állnia kellett:-)"
Nem perelheti be a BKV a csajomat, mert nem szegett tőrvényt ! Nem utazott jegy nélkül, hiszen a sofőr állt és várta a rendőröket :-D.
Az meg a BKV hibája, ha emiatt a következő járat is késve indúl és azok az utasok is elégedetlenek lesznek, meg azok is akik a buszon vannak. Miért nem készűlt fel?
"Az a baj, hogy te ezt csak kitaláltad. Lényeg, hogy a BKV ebből jól jönne ki a hatályos jogszabályok alapján, amihez nem értesz, mert max 10 osztályod van meg."
Nem csak kitaláltam és a BKV nem jönne ki jól sehogysem, hiszen a sofőrt előbb utóbb sorozatos ilyenekért kidobnák, az ügyfél elegedettsége a kapitalizmusban a szolgáltatás fokmérője. Nekem meg egyetemi diplomám van.
Neked az a bajod, hogy csak jogi lépésekben gondolkodsz, azon nem agyalsz, hogy VALÓJÁBAN mi tőrténne.
Könnyű azt mondani, hogy egy kiscsajt lepofozna a sofőr, de mi van ha egy 2m-es tetkós testépítő, összeráncólt szemmel tenné ezt?
""Aztán a franc se fogja a többi hülyeséged kibogarászni. Ha te nem tisztelsz meg azzal, hogy érthetően írsz, akkor én sem tisztellek meg azzal, hogy érdekel amit mondasz. Örülhetsz, hogy egyáltalán a kérdésed elolvastam. Meg ezt a viszontválaszt.""
Eddig volt net a diliházban ? Ha nem érted a te értelmi képességed hibája, más megértette :-D
"Talán hasznosabb lenne ha a potyabuszozás helyett kicsit tanítana inkább! :D"
Már hozzákezdtünk az ágyban. Kitűnő tanárnő ! :-D
Kedves kérdező, te annyira vagy tisztában a világ működésével, mint a helyesírás szabályaival.
És ezzel el is mondtam mindent.
"szállíttathassa"
:D:D
Há hunnan gyüttél hogy íj vágod az ámböri jogokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!