Ha a tartásdíjat nem a gyerekre költik, mit lehet tenni?
Nem, nem vagyok eltelve magamtól... és csak azért nincs több gyerekünk, mert nem lehet, erre gondolom, nem is gondoltál...
Nem, nem vagyok etalon... csak nem lennék képes meglopni sem a gyerekemet, sem a volt férjemet ilyen esetben...
Ha ezért szar alak vagyok, vállalom...
És senki sem mondta, hogy mindenki ennyit költ, van, aki többet, van, aki kevesebbet... úgy látom, itt tényleg probléma van az értő olvasással... megírtam, mennyibe kerülnek az alap dolgok, ahogy azt is, én mennyit költök, és hozzátettem, hogy akár a kérdező által fizetett összeg is reális lehet, ha az a gyerekre megy, és az anya is hozzátesz ugyanennyit!
Lehet, nem ez a módi, de én igenis úgy gondolom, a gyerek nevelésének a költsége mindkét szülőnek egyetemleges felelőssége!
És csak elmondtam a véleményemet arról, ha valaki kihasználja a volt férjet, és meglopja a tulajdon gyermekét (mert tetszik, nem tetszik, ezt teszi!)!
De szomorúan olvasom, hogy ma ez az általánosan elfogadott. :(
Miért haltak volna éhen? Hiszen ott az új férj...
Igen, a családban minden közös... de az új család már nem a régi férjhez tartozik... nem köteles őket is eltartani!
Úgy látom, szelektíven olvasol, nagyon!
Megismétlem, ha így sem tudod értelmezni, feladom!
Ha annyi lenne az új férjemmel a jövedelmem, hogy ugyanazt a szintet a másik gyereknek nem tudnám biztosítani, mint amit az apja által fizetett összegből a másiknak, akkor a saját jövedelmemből (és az új férjeméből) nevelném a másik gyermekemet, míg ugyanannyit költenék az elsőre is, kiegészíteném ugyanannyiból a gyerektartásból, a maradékot meg félretenném a gyerekemnek.
A másik gyerekemnek meg az én jövedelmemből, és az új férjeméből igyekeznék ugyanakkora megtakarítást megoldani... ha nem megy, az se részrehajlás, mert azt a gyerek nem tőlem kapta, míg a másik nem, hanem az apjától...
És fel lehet fogni úgy, hogy a családban minden jövedelem közös, csakhogy ez nem a gyerek jövedelme, hanem az ő tartására kapod, és nem a többi gyerekére! A további gyerekek eltartása a te, és az új férjed feladata, nem a régié!
Akkor ha a gyereked nagy lesz, és dolgozni fog, a fizetését is elveszed, ha esetleg kell a kisebb gyerekek eltartására? Valamiből pótolni kell majd a hiányzó családit....
Nem is mondok semmit, gusztustalanok vagytok. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!