Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem három gyerek után fizetett 50% tartásdíjat, mert én neveltem őket. Azonban az egyik gyerek visszament az apjához. Mennyit kell most fizetnie az exemnek a két gyerekre, és mennyit nekem az egy gyerekre? Az Ő nettója 140000, az enyém minimálbér.
Figyelt kérdés
2009. máj. 27. 10:48
1/20 anonim válasza:
Ha abban állapodtatok meg, hogy 3 gyerekre (fejeként összesen) 70 000 Ft (ha jól értem, az ő 140 000 Ft-os fizetésének 50%-a, ezzel számoltam), akkor én az alábbi megoldást választanám. 70 000 Ft-ot osztom hárommal, megkapom, hogy mennyi jár gyerekenként és beszorzom kettővel, mivel két gyermek maradt nálatok. Ha más mód alapján számoltatok, esetleg bíróság szabta meg, akkor ismét bírósághoz kellene fordulnotok.
2/20 A kérdező kommentje:
Igen, a bíroság így állapította meg, 70000 t fizetett a három gyerekért. Most abban van a vita, hogy én mennyit fizessek az egy gyerekért,minimálbérből.
2009. máj. 27. 10:56
3/20 anonim válasza:
én biztos megpróbálnám megbeszélni vele, hogy te ne fizessél, hanem ő fizessen az eddigi 70000 ezer helyett, ha jól számolom, kb 47.000 Ft-ot. szerintem te is így jössz ki a legjobban, és ha ő ebbe beleegyezik, akkor nem kell a bíróságra rohangálni, aki kb ugyanennyit fog megállapítani szerintem.
4/20 A kérdező kommentje:
Én megpróbáltam mindent, de azt mondja, hogy ha ő fizet gyerekenként 23.500 at, akkor én is annyit fizessek az eggyért.
2009. máj. 27. 11:00
5/20 anonim válasza:
Abba ne menj bele! A nettó fizetésből számolják a gyerektartást, úgyhogy ő szépen fizesse ki neked az ő fizetéséből ami jár, te meg a nála lévő gyerekre ami a te nettó fizetésedből számolt %.
ha nem tudtok megegyezni, érdemes bírósághoz fordulni, főleg, hogy nálad 2 gyerek van akikről gondoskodni kell!
6/20 anonim válasza:
Mi? Nem értem a gondot. Ha eddig fizetett 23.500at fejenként, akkor most fizet az egy gyerekre jutóval kevesebbet. Mit akar még elkérni tőled? Vagy fizesse csak tovább a 70ezret és abból te vissza küldesz neki 23.500at. Matekot nem tanult vagy mi? Ugyanaz csak pepitában.
7/20 anonim válasza:
Ez hülyeség. Ha ő kétszer fizet 23500-at, akkor neked az egyiket tulajdonképpen vissza kell adnod, mert a minimálbéredből valószínűleg nem tudod fizetni. Így csak két gyerek után lesz fizetve... Ennek semmi értelme nincsen. Értelmes egy pasas lehet.:S
8/20 anonim válasza:
A gyakorlat az, hogy gyerekenként 20%-ot ítélnek a fizetésből. Ez azt jelenti, hogy elvileg ő gyerekenként fizet 28-at, ami 56 000, ebből lejön a te minimálbéred 20%-a, amit te fizetsz a nála lévő gyerekért. (nem tudom, mennyi most a minimálbér. Az 50% azért volt 50, mert ennyi a max, amit vonnak, mivel 3 gyereknél már 3x20% az már 60 lenne és akkor csak 40% maradna az apának a megélhetésre.
9/20 A kérdező kommentje:
OK. 70000 gyerektartás és 51000 családik pótlék az 121000 ft, ennek felajánlottam hogy osszuk hárommal, az 40000 ezer körül, plussz az én jövedelmemből kb 10 % az 7000, tehát 47000-et kapott volna.Sajnos úgy látom, hogy ennek nagyon pénz szaga lett nála, hisz eddig sem volt ennyi összeg gyerekenként, amíg nálam voltak. Ez sem jó, marad a bíróság, pedig nem szerettem volna. Arra voltam kíváncsi, hogy ki látja rosszul. Köszönöm.
2009. máj. 27. 11:12
10/20 anonim válasza:
47 ezret fizess te egy gyerekért?! Megőrült az az ember! Ne hagyd magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!