Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem három gyerek után fizetett 50% tartásdíjat, mert én neveltem őket. Azonban az egyik gyerek visszament az apjához. Mennyit kell most fizetnie az exemnek a két gyerekre, és mennyit nekem az egy gyerekre? Az Ő nettója 140000, az enyém minimálbér.
A tartásdíj megállapításokat a felek jövedelmi helyzetét vizsgálni fogják. Az apa a normatíva alapján 20% tartásra lesz kötelezve gyermekenként.
Azonban azt figyelembe kell venni, hogy összegszerűségében nem számolható az egyik oldalon két a másik oldalon pedig egy gyermek, ugyanis az életvitelszerűen lakó gyermekek tartásáról elsősorban természetben kell gondoskodnia a tartó félnek.
Vagyis egy-egy gyermek tartásáról a felek saját maguk gondoskodnak, és a harmadik gyerekre fog az apa tartásdíjat fizetni. Ez pedig a fizetésének a 20%-a lesz, ez az elmondottak alapján 28.000 Ft.
Ennyit fog a bíróság megítélni. Ha az apa ENNÉL TÖBBET hajlandó adni, egyezséget kell vele kötni, mert akkor jobban jársz.
A bíróság nem fogja megállapítani úgy, ahogy fentebb leírták, hogy gyermekenként elszámoltat.
Szóval ha neki egy gyermeket,és nekem is egy gyermeket el kell tartanunk, és ő csak egy gyerek után fizetne, akkor hogy van az, hogy más 2 gyerek után 40% ot fizet?
Nem értem.
Add bíróságra.Egy ennyire ostoba jellemtelen emberrel nem érdemes vitatkozni.Nagyon fontosak lehetnek neki a gyerekei,hogy mindenük meglegyen.Majd a bíróság el fogja dönteni hogy fizessen ezután.Az biztos,hogy nem úgy ahogy Ő elgondolja.Ez a pasi szerintem nem bírja elviselni,hogy elváltál tőle,és ezért folyamodik mindenféle szánalmas módszerhez,hogy keresztbe tehessen neked.Még a gyerekei sem fontosak neki,csak a kicsinyes ostoba bosszúja.
Ne is állj vele szóba menj a bíróságra.
Ha nem akarsz elmenni birosagra, akkor menjel el egy ugyvedhez, es megmondja o neked nagyon gyorsan a valaszt! Mar ki is szamolja neked amikor elmesz.
Aztan ha az sem tetszik neki amit az ugyved kiszamol, es azt fizeted a parodnak, akkor ne te, hanem o adja be a papirokat a birosagra.
Ha két gyerketek lenne és egy itt, egy ott, akkor senki sem fizetne a másiknak a gyererektartást.
Így sztem neked nem kell fizetni, ő meg egy gyerekre, a 3-ra fizessen neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!