Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pénteken házasodtam, még 1...

Pénteken házasodtam, még 1 havi tartásdíj járna. Hogy lesz most?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok. Júniusban fejeztem be az iskolát. Munkahelyem nincs még. A bíróságon azt mondták,h a nyári szünet alatt jár a tartásdíj. De mivel összeházasodtam a párommal ez befolyásolja a gyerektartás fizetését? 1 hónap lenne még hátra.. Csak azért érdekel,h most mire számítsunk. A bíróságon a megszüntetés már folyamatban van. Még 1 havi járna.

Szerintetek befolyásolja a házasságom?

Köszönöm

2013. aug. 11. 21:29
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
87%

Szánalmas.

Házasodsz, mert te már nagy lány vagy, de a gyerektartásért tartod a markod;)

2013. aug. 11. 21:35
 2/33 anonim ***** válasza:
87%
Felnőtt házas ember vagy, miért járna GYEREKtartás?
2013. aug. 11. 21:36
 3/33 anonim ***** válasza:
88%
A gyerektartás 18 éves korig, vagy a tanulmányok befejezéséig jár, ergo ha befejezted az iskolák, ha férjnél vagy, ha nem, nem jár már a gyerektartás. Ez meg kifejezetten számító, hogy egy férjes nő tartásdíjat követel az apjától...szánalmas.
2013. aug. 11. 21:38
 4/33 anonim ***** válasza:
85%

18 éves kor FÖLÖTT nincs gyerektartá, hanem CSAK rokontartás.

Ez annyiban különbözik a gyerektartástól, hogy a szülö nem minden esetben köteles fizetni: ha a gyerek méltatlan rá (mert nem tartja a szülövel a kapcsolatot, vagy nem végzi megfelöen a tanulmányait), ha a szülö megélhetését veszélyeztetné a tartás fizetése, ÉS ha a "gyerek" házasságban vagy élettársi kapcsolatban él.

2013. aug. 11. 21:40
 5/33 anonim ***** válasza:
87%
Azért egy havi tartásdíjon 23 évesen izmozni elég szánalmas.
2013. aug. 11. 21:41
 6/33 anonim ***** válasza:
78%
Van bőr a képeden... ezt most ugye te se gondoltad komolyan?!
2013. aug. 11. 21:42
 7/33 anonim válasza:
75%
Gyerektartás gyerek után jár, te már minden tekintetben (főleg a házasságot követően) házas vagy, így nem a szülő felelőssége. Ebben az esetben gondolom már nem kell kifizetni az egy hónapot.
2013. aug. 11. 21:42
 8/33 A kérdező kommentje:
Pont azért kérdezem,h vissza kell e fizetnem???? Nem ismeritek a hátteret, feltettem egy kérdést. Visszafizetem,ha vissza kell,nem kell nekem annak a mocskosnak a pénze.
2013. aug. 11. 21:47
 9/33 anonim ***** válasza:
51%
Akkor fizesd vissza.
2013. aug. 11. 21:48
 10/33 A kérdező kommentje:

Egyébként nem 18 éves korig jár,hanem addig amíg be nem fejeztem az első szakmám tanulmányait. és említettem,h L E M O N D Á S alatt van már a díj!!!

Szóval be lehet fejezni a rágalmazást!!!

2013. aug. 11. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!