Pénteken házasodtam, még 1 havi tartásdíj járna. Hogy lesz most?
23 éves vagyok. Júniusban fejeztem be az iskolát. Munkahelyem nincs még. A bíróságon azt mondták,h a nyári szünet alatt jár a tartásdíj. De mivel összeházasodtam a párommal ez befolyásolja a gyerektartás fizetését? 1 hónap lenne még hátra.. Csak azért érdekel,h most mire számítsunk. A bíróságon a megszüntetés már folyamatban van. Még 1 havi járna.
Szerintetek befolyásolja a házasságom?
Köszönöm
Szánalmas.
Házasodsz, mert te már nagy lány vagy, de a gyerektartásért tartod a markod;)
18 éves kor FÖLÖTT nincs gyerektartá, hanem CSAK rokontartás.
Ez annyiban különbözik a gyerektartástól, hogy a szülö nem minden esetben köteles fizetni: ha a gyerek méltatlan rá (mert nem tartja a szülövel a kapcsolatot, vagy nem végzi megfelöen a tanulmányait), ha a szülö megélhetését veszélyeztetné a tartás fizetése, ÉS ha a "gyerek" házasságban vagy élettársi kapcsolatban él.
Egyébként nem 18 éves korig jár,hanem addig amíg be nem fejeztem az első szakmám tanulmányait. és említettem,h L E M O N D Á S alatt van már a díj!!!
Szóval be lehet fejezni a rágalmazást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!