Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tartásdíj átadásának mi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tartásdíj átadásának mi a bizonyítéka?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha valaki készpénzben odaadja a tartásdíját rendesen, de annak papíron sehol nincs nyoma, akkor később a bíróság beleköthet ebbe vagy csak akkor ha az anya azt állítja, hogy nem kapta meg?

2013. júl. 18. 07:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A kötelezettek kell bizonyítania, hogy átadta. Ha a gyereket gondozó szulo azt állítja, hogy nem kapta meg es a kötelezett nem tudja bizonyítani az átadást, akko bizony ujra meg kell fizetnie. Átutalással, csekken fizetéssel lehet bizonyítani. A valami miatt ez nem megoldható, akkor átvételi elismervenyt kell íratni a gyermeket nevelő szülővel.
2013. júl. 18. 07:52
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Ha az anya azt állítja, hogy nem kapta meg, akkor újra ki kell fizetni. A bíróság az anyát kérdezi meg, és csak töle függ, hogy mennyire becsületes.

Ép eszü ember pénzt nem ad senkinek úgy, hogy nincs róla bizonyíték.

A legokosabb, ha átutalja vagy csekken fizeti és odaírja, hogy gyerektartástként lett fizetve (ugyanis CSAK az, hogy X összeget küld, nem jelenti, hogy ez gyerektartáskánt lett gondolva)

Ha valaki ragaszkodik a készpénzhez, akkor minden esetben elismervényt kell aláíratnia az átvevövel, és ilyekor is fel kell tüntetni, hogy ez gyerektartás volt.

2013. júl. 18. 07:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
valóban nyoma kell ,hogy legyen....de pl nálunk évek óta müködik ,hogy apa nekem kézbe adja a gyerektartást....szereti a lányát ,normálisan gondoskodik róla úgyhogy nekem eszembe sem jutna még egyszer követelni töle
2013. júl. 18. 08:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Utolsó: elvileg úgy lenne a normális, ahogy nálatok van, de sajnos rengeteg olyan eset van, amikor az anya nem tisztességesen játszik, föleg, ha valaki (új élettárs, "jó barát", "élelmes ismerös") adja neki a tippet, hogy így több pénzt tudna beszedni a szerencsétlen apától.
2013. júl. 18. 08:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha az anya feljelent, hogy nem fizeted. Te meg nem tudod bizonyítani, hogy rendszeresen fizeted. Ezért inkább vagy postán add fel vagy átutalással küld az exnek. Az a tuti.

26N

2013. júl. 18. 10:19
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én az anya vagyok és eszemben sincs feljelenteni. Különélésünk során ha nincs nyoma a tartásdíj odaadásának, akkor a tárgyaláson nem szeretnék ebből galibát. Azért kérdezem, hogy ha én elmondom, hogy odaadta az elég-e? Ebben az esetben nem fogják rajta behajtani, ugye? Mondjuk ha mégis, akkor egyszerűen visszaadom neki.

2013. júl. 18. 13:13
 7/9 Amado atya ***** válasza:
Nálam pl. a banki átutalás kivonata. Megvan mind, visszamenőleg 17 évre.
2013. júl. 18. 15:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha te elismered, hogy megkaptad, akkor természetesen elég.
2013. júl. 18. 16:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor ok!
2013. júl. 18. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!