Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tartásdíj átadásának mi a bizonyítéka?
Ha az anya azt állítja, hogy nem kapta meg, akkor újra ki kell fizetni. A bíróság az anyát kérdezi meg, és csak töle függ, hogy mennyire becsületes.
Ép eszü ember pénzt nem ad senkinek úgy, hogy nincs róla bizonyíték.
A legokosabb, ha átutalja vagy csekken fizeti és odaírja, hogy gyerektartástként lett fizetve (ugyanis CSAK az, hogy X összeget küld, nem jelenti, hogy ez gyerektartáskánt lett gondolva)
Ha valaki ragaszkodik a készpénzhez, akkor minden esetben elismervényt kell aláíratnia az átvevövel, és ilyekor is fel kell tüntetni, hogy ez gyerektartás volt.
Szerintem ha az anya feljelent, hogy nem fizeted. Te meg nem tudod bizonyítani, hogy rendszeresen fizeted. Ezért inkább vagy postán add fel vagy átutalással küld az exnek. Az a tuti.
26N
Köszönöm a válaszokat!
Én az anya vagyok és eszemben sincs feljelenteni. Különélésünk során ha nincs nyoma a tartásdíj odaadásának, akkor a tárgyaláson nem szeretnék ebből galibát. Azért kérdezem, hogy ha én elmondom, hogy odaadta az elég-e? Ebben az esetben nem fogják rajta behajtani, ugye? Mondjuk ha mégis, akkor egyszerűen visszaadom neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!