Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tartásdíj emelés vagy csökkentés?
Első fokon a bíróság 2 gyermekem után megítélt 80-80 ezer ft tartásdíjat. Fix összeget, nem a százalékos formát választott a bíróság.
Én magam 60-60 ezer ft megfizetését szerettem volna.
Feleségem megfellebbezte az ítéletet, ő 120-120 ezer ft-ot szeretne, én pedig kértem a csökkentést, 60-60 ezer ft-ot tartok reálisnak, annak függvényében, hogy sajnos időközben megszűnt az állásom!
Nem kibújni szeretnék a fizetés alól, ellenkezőleg, magam 60-60 ezer ft megfizetését vállalom. Bár állásom jelenleg még nincs, de úgy vélem a 60-60 ezer ft-ot megpróbálom kigazdálkodni.
Kérdésem, hogy a fentiek függvényében van esélyem a tartásdíj csökkentésre? Volt feleségemnek van esélye egy esetleges emeltetésre? Vagy előfordulhat, hogy helyben hagyja a másodfok az első fokú ítéletet, annak függvényében, hogy időközben állásom megszűnt?
Köszönöm
Van esélyed, de fogadj egy ügyvédet. Ez az összeg ugyanis már messze meghaladja a gyerekek szükségleteit. Az átlagos normál tartásdíj mértéke kb. 20.000 Ft/gyerek körül mozog.Ez az összeg pedig még egy jólkereső szülő esetén is irreálisan magas, különösen úgy hogy nincs is állásod.
De miből fogod fizetni? Ezt mondd el, mert engem is érdekelne, hogy hogyan lehet ennyi pénzt kigazdálkodni, ha az embernek nincs munkája.
Köszönöm szépen a válaszokat. Végkielégítést kaptam, amikor megszűnt az állásom.
Nyilvánvalóan ez egy egyszeri kifizetés, ez egy egyszeri összeg. Ebből kell megélnem, albérletet fenn tartani (közös tulajdonú lakás volt feleségemnél maradt, évek mire abból bármi pénzt is láthatok, és mivel hitellel terhelt a lakás, a fele hitelt én fizetem, úgy hogy nem is használom a lakást) Tehát nyilvánvalóan nekem a végkielégítésből élnem kell, ebből fizetném a tartásdíjat, azt az összeget amit önként vállalni tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!