Ennnyire bajba vannak emberek már a benzinárakkal?
Figyelt kérdés
Minap a rádiban (talán neofm) épp a hireket kezdék el mondani, igy kezdték:jó hir az autósoknak szerdán csökkennek az üzemanyagárak, emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.
Tudod, nem csak a családi autók mennek naftával. Lényegesen többen munkaeszközként használják az autót. Azok pedig nem hetente tankolnak 5 ezerért.
2012. febr. 1. 09:42
2/19 anonim válasza:
Ha van egy olajmeződ akkor biztos nem annyira zavaró a helyzet.
2012. febr. 1. 09:48
3/19 anonim válasza:
Kéne egy hidrogén meghajtású kocsi. -.-
2012. febr. 1. 09:57
4/19 anonim válasza:
nekünk nincsen autónk és úgy gondoltam eddig hogy ne sírjanak a benzinárak miatt ha van autóra pénz
ezt kb addig gondoltam amíg nem kezdett el ilyen drasztikusan emelkedni
nem tudom most kb hol tart de ez a 400 feletti már valóban túlzás
2012. febr. 1. 09:58
5/19 anonim válasza:
Naiv ember az aki azt hiszi hogy ha nincs autója akkor nem lesz rá hatással a magas üzemanyagár.
Ugyanis minden Ft beépűl a termékek és a szolgáltatások áraiba előbb vagy utóbb.
2012. febr. 1. 10:01
6/19 A kérdező kommentje:
A kocsi az nem luxus azért kell hogy többet ne szaladgáljak a busz után ami egy nap megy 3-4 szer megy és a jegy sem valami olcso kb annyi mint a benzin.A kocsi joban megéri mint a busz.Bár ha lesz 500 nem tudom, de akkor a jegyet is emelik.
2012. febr. 1. 10:11
7/19 anonim válasza:
Ezt akartam írni amit a 10:01-es...Az ezzel a baj, hogy mindenkit érint, nem csak akinek kocsija van. Az "árut" mint olyat fuvarozó cégek szállítják A-ból B-be, azok pedig nagyon keményen áthárítanak minden őket érő pluszköltséget. Legyen az benzin, legyen az jövedéki adó, legyen az budapesti útdíj. Ha drágul a benzin, akkor az előbbi miatt a boltokban is minden drágul, és nem évről évre, hanem sajnos hétről hétre.
2012. febr. 1. 10:25
8/19 anonim válasza:
"csökkennek az üzemanyagárak, emeli bruttó 5 forinttal "
Most akkor csökkenti, vagy emeli? Csökkentette amúgy...
Nem az a +/- 5Ft a számottevő. Kis-középkategóriás autónál (40-50l tank) a teletankolás 200-250Ft... Ez szinte semmi, ennyi simán összehoozható azon a 6-800km-en, ami ezzel a 40-50l-rel kijön. A gond az, hogy ha hetente emelkedik ennyit a benzinár, és az elmúlt időszakban már az is jó hír volt, ha nem emelkedett az ár. Összességében az 1 évvel ezelőtihez képest 3000-3500Ft-tal nőtt 1 tankolásom, ez már azért sok(k). De még autózom.
2012. febr. 1. 11:12
9/19 anonim válasza:
a benzint és dieselt el kell felejteni, váltsatok át gázra, igaz a beszerelése kicsit drága de a későbbiekben jól megtérül az ára, egyenlőre ez a legjobb megoldás a spórolásra. Egy idő után úgyis megáll az üzemanyagár emelkedés, aztán ha szerencsénk lesz lecsökken, ha meg nem akkor gyalogolhatunk vagy esetleg bélgáz meghajtással működtetjük a kocsinkat.
2012. febr. 1. 11:15
10/19 anonim válasza:
te pocsolyaugro, szerinted ha mindenki atallna lpg-re, meddig tartana, mig a kormany kapcsolna, es ratenne arra is egy jo 100-200 ft plusz adot? aztan mar mindjart nem lesz olyan olcso...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!