Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az Orbán családról másnak is...

Az Orbán családról másnak is eszébe jut Ceaușescu sorsa?

Figyelt kérdés

Ceaușescu és családja is elképesztő vagyont és hatalmat halmoztak fel közpénzből, miközben az ország egyre éhezett. Fia, testvérei, rokonai sorra luxusvillákat vásároltak, dorbézoltak.

Ma persze mi nem éhezünk és nincs olyan súlyos megélhetési válság, mint Ceaușescu Romániájában, de szerintem a mintázat kicsiben ugyanaz. Végül is Orbán alatt az EU legszegényebb országa lettünk, és többé nem lesz ilyen lehetőségünk a történelemben, hogy ide érkezik nekünk 40 ezer milliárd ft fejlesztési pénz, amit ő meg a rokoni-baráti köre élnek fel illetve menekítenek külföldre a magyar emberek elől. Ez legalább akkor hazaárulás, mint amit Ceaușescu művelt.

tegnap 23:09
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Igen. Csaucseszku beszédei is emlékeztetnek a mai Orbán nyilatkozatokra. Ez a rezsim nem tömeggyilkos, de kb. ez az egyetlen éles különbség
tegnap 23:13
 2/5 Vágy-i válasza:
22%
Ez alkalommal máș, mert Magyarorșzág Európa ékșzerdoboza😇😇😇😇😇Pl a migránșok șoșem panașzkodnak 0rbán-ra ez ilyen beșavanyodott l1bși șzoka'ș
tegnap 23:17
 3/5 anonim ***** válasza:
72%

"Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.

Lelkem nem ily honos.

Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,

aki alattomos.

Sem népet, amely retteg, hogyha választ,

szemét lesütve fontol sanda választ

és vidul, ha toroz."

[link]

tegnap 23:36
 4/5 anonim ***** válasza:
63%
A legszebb álmaimban.
tegnap 23:53
 5/5 anonim ***** válasza:
65%
A halálukat azért nem kívánom, még Ceausescuét se kívántam. Az ilyenek inkább rohadjanak börtönben életük végéig, a családjuk meg egy vagyonelkobzás után járkáljon lesütött fővel az utcán, szégyenében!
ma 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!