Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tartásdíj csökkentésre van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tartásdíj csökkentésre van esélyem? (végkielégítés)

Figyelt kérdés

Első fokon a bíróság megítélt 2 gyermekem után fix összegű 2 X 80 ezer ft-os tartásdíjat. Volt feleségem többet szeretne én pedig kértem a tartásdíj csökkentését, ugyanis munkanélküli lettem. Így másodfokra került az ügy. Hamarosan kitűzik a másodfokú tárgyalást.

Mindenhol azt olvasom, hogy sok esélyem van a csökkentésre, hisz a körülmények melyre a bíróság alapozta az első fokú döntését, megváltoztak azóta, hisz munkanélküli lettem.

Viszont olyan kérdésem lenne, hogy kaptam végkielégítést. (2 havi) Ami első hallásra soknak tűnhet, (1 millió ft.) de miután nincs állásom, sajnos azóta sem találok, így a végkielégítést élem fel hónapról hónapra. Közös lakásban volt feleségem maradt gyermekekkel, aminek a hitel felét fizetem, nekem kellett albérletbe költöznöm.

Volt feleségem írogat e-maileket, hogy szó szerint "megfogom szívni", hisz a bíróságot nem fogja érdekelni a munkanélküliségem, hanem éppen azt fogja figyelembe venni a bíróság, hogy végkielégítést kaptam. Tehát volt feleségem szerint a csökkentést nem ítélik meg, sőt szerinte a tartásdíj emelést fogják az ő javára megítélni.

A kérdésem arra irányul, hogy valóban erősebb indok egy egyszeri kifizetés a bíróság számára, mint a bizonytalan ideig tartó munkanélküliség?

Tehát előfordulhat, hogy hiába vagyok munkanélküli előfordulhat, hogy marad ez az összeg vagy még emelnek is rajta, mondván, hogy végkielégítést kaptam? Köszönöm

2013. júl. 17. 08:58
1 2
 1/11 Lakatos Nintendó Pik ***** válasza:
75%
rendszeres jövedelmed nincs, az exed bekaphatja
2013. júl. 17. 09:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen a bírósághoz fordulj!!! Ne törődj vele ,hogy az asszony mivel fenyeget,nem kérhetik tőled,hogy éhen halj ha el fogy a pénzed!Mi ugyan ilyen helyzetben vagyunk a mostani párommal,fizetni kell neki havi 20 ezeret,a bíróság a döntést úgy hozta hogy ott sem volt a tárgyaláson ,mert nagyon messzire kellet volna menni és nem volt miből!!Már ott tartunk hogy a végrehajtótól jött papír!Bíróságra visszük a dolgot,csökkentés miatt mert nincs miből fizetni!!Én nem értem meg ,hogy ha valaki el válik muszáj a másiknak még a belét is kihúzni!!Emberek vagyunk nem állatok!!
2013. júl. 17. 09:14
 3/11 anonim ***** válasza:
Kedves Lakatos! Ez sajnos nem így van,ha nem lép valamit a tartásdíj elmaradása miatt le is csukhatják!:(
2013. júl. 17. 09:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok elmaradva 1 havival sem, ám hozzáteszem kezd nehézkes lenni a kifizetés, mint írtam felélem a végkielégítést. Hisz döntés még nem született másodfokon.
2013. júl. 17. 09:26
 5/11 anonim ***** válasza:
54%

közös a lakás és te fizeted a hitelt?

nemrégen olvastam h úgy egyezett meg a pár h a lakás fejében nem kell gyt-t fizetnie, mintegy megelőlegezve a jövőbeli gyt-t

ha közös tulajdon és te fizeted a hitel felét és te nem laksz ott, akkor kérj pl lakáshasználati díjat

ha pl 70nm a lakás akkor 35 000.- simán kérhetsz

a gyt-t csökkenteni fogják

mert nincs állásod nincs jövedelmed

irreális gyt-t nem fognak megítélni am a havi 2*80 ezer már igen csak az

am ha ez lezajlik akkor 2 évig nem kérhet módosítást az ex

ha találsz munkát akkor is a kevesebbet kell fizetned

am egy jó tanács: ha találsz munkát nem kell elmondani neki

am én 30 000.- kapok a 2 gyerek után

2013. júl. 17. 09:38
 6/11 A kérdező kommentje:
volt feleségem is fizeti a hitel másik felét. vagyonmegosztáskor kérhetem csak a lakáshasználati díjat. így az még odébb van, ott még nem tart a per,tehát abból rövid időn belül nem látok pénzt.
2013. júl. 17. 09:43
 7/11 anonim ***** válasza:

ha még az hátra van akkor próbáld azt h a gyt-t kiváltod a lakás másik felével

ha nagy értékű ingatlan akkor jó esélyed van rá

2013. júl. 17. 16:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem számit az egyszeri kifizetés de a bíróban fel fog merülni hogy csak addig leszel munkanélküli amíg nem csökkentenek tehát nagyon váltooztatni nem fog mert ugyse vagy köteles a végkielégitésből fizetni.
2013. júl. 17. 20:06
 9/11 A kérdező kommentje:

8-as válaszoló nem igazán értelek! Tehát a bíróság egy feltételezésre fogja alapozni azt, hogy nem ítéli meg a csökkentést részemre? Ilyen létezik? A bírónak indokolnia kell majd a döntését, hogyan fogja? "Úgy vélem az apa trükközni próbál, ezért elutasítom a kérelmét, tehát továbbra is -munkanélküliként- kötelezem 160 e ft megfizetésére" Most őszintén ilyen lehetséges?

A végkielégítésre vonatkozó mondatodat nem igazán értettem. .

2013. júl. 18. 09:54
 10/11 anonim ***** válasza:
A bíró mond majd egy minimum összeget amit így munkanélküliként is fizetni kell de a 80 at nem fogja eltörölni.
2013. júl. 18. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!