Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tartásdíj csökkentésre van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tartásdíj csökkentésre van esélyem? (végkielégítés)

Figyelt kérdés

Első fokon a bíróság megítélt 2 gyermekem után fix összegű 2 X 80 ezer ft-os tartásdíjat. Volt feleségem többet szeretne én pedig kértem a tartásdíj csökkentését, ugyanis munkanélküli lettem. Így másodfokra került az ügy. Hamarosan kitűzik a másodfokú tárgyalást.

Mindenhol azt olvasom, hogy sok esélyem van a csökkentésre, hisz a körülmények melyre a bíróság alapozta az első fokú döntését, megváltoztak azóta, hisz munkanélküli lettem.

Viszont olyan kérdésem lenne, hogy kaptam végkielégítést. (2 havi) Ami első hallásra soknak tűnhet, (1 millió ft.) de miután nincs állásom, sajnos azóta sem találok, így a végkielégítést élem fel hónapról hónapra. Közös lakásban volt feleségem maradt gyermekekkel, aminek a hitel felét fizetem, nekem kellett albérletbe költöznöm.

Volt feleségem írogat e-maileket, hogy szó szerint "megfogom szívni", hisz a bíróságot nem fogja érdekelni a munkanélküliségem, hanem éppen azt fogja figyelembe venni a bíróság, hogy végkielégítést kaptam. Tehát volt feleségem szerint a csökkentést nem ítélik meg, sőt szerinte a tartásdíj emelést fogják az ő javára megítélni.

A kérdésem arra irányul, hogy valóban erősebb indok egy egyszeri kifizetés a bíróság számára, mint a bizonytalan ideig tartó munkanélküliség?

Tehát előfordulhat, hogy hiába vagyok munkanélküli előfordulhat, hogy marad ez az összeg vagy még emelnek is rajta, mondván, hogy végkielégítést kaptam? Köszönöm

2013. júl. 17. 08:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Szerintem csökkenteni fogja. Eddig rendesen mindig fizettettél? Mert ha igen akkor szerintem az, hogy trükközni akarsz fel sem merülhet benne.
2013. júl. 18. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!