Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan alakulna a tartásdíj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan alakulna a tartásdíj magas végkielégítés esetén?

Figyelt kérdés

Volt feleségemnek tisztességesen fizetek 2 gyermekünk után havi 70-70 ezer ft-ot. A bíróság esetünkben nem a százalékos formát választotta hanem a havi fix 70-70 ezer ft összeget. Azzal érvelt a bíróság, hogy magas keresetnél nem ajánlott a százalékos forma, mert az már meghaladná a gyermek tényleges szükségletét.

Egy esetleges munkamegszűnés esetén nekem kb. 5 millió ft végkielégítést fizetne ki a munkáltatóm egyösszegben!

Kérdésem, hogy ez esetben hogyan alakulna a tartásdíj? Tisztában vagyok azzal, hogy kell majd fizetnem a végkielégítésből is, de hogyan, mennyit?

2012. dec. 18. 10:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
55%

Havi hetvenezer az rengeteg!!! :o

Szerintem azonnal konzultálj egy ügyvéddel!

2012. dec. 18. 10:09
 2/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm de én reálisnak tartom ezt az összeget. Én magam ajánlottam fel a tárgyaláson és a bíróság jóváhagyta. Az átlagnál magasabb a keresetem, így ezt magam vállaltam. Természetesen volt feleségemnek nem volt ez elegendő, így ő megfellebbezte a végzést, de a másodfok elutasította feleségemet, így jogerőre emelkedett az általam fizetett összeg.

A kérdésem egy esetleges végkielégítésre irányulna.

2012. dec. 18. 10:14
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell fizetned, hiszen fix összeget állapítottak meg. Csak százalékos megállapítás eseten kellene fizetned az egyéb jövedelmek utan.
2012. dec. 18. 10:14
 4/19 A kérdező kommentje:
Értem valóban a tartásdíj tekintetében fix összeget állapított meg a bíróság. Más jövedelemre nem is tért ki az ítélet. És ha feleségem kérne egy kiegészítést a bíróságtól, hogy pl. egyéb jövedelmek, juttatások után pl. kéri a 20-20 %-ot? Ez esetben?
2012. dec. 18. 10:16
 5/19 anonim ***** válasza:
83%
En esélytelennek látom, hiszen a 70 e gyermekenként mar eleve irreálisan magas összeg. Nem létezik, hogy egy gyermek havi ellátása 140 feletti összeg lenne, hiszen a jog azt feltételezi, hogy a másik de szulo is hozzájárul ugyannyical a gyermek el tartásához, ráadásul ott van a csaladipotlek is.
2012. dec. 18. 10:19
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igen más helyzetben magam is magasnak tartanám ezt az összeget, de mint írtam ezt én vállaltam.
2012. dec. 18. 10:20
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Az ügyvédet a végkielégítéses dologra mondtam.

Ha te ajánlottad fel az összeget, akkor érthető, magától a bíróság ennyit sosem ítélt volna meg. A feleséged nem normális, hogy erre fellebbezett...

Biztos vagyok benne, hogy a végkielégítésedből nem kell fizetned majd, de én tényleg megkérdezném egy ügyvédtől.

2012. dec. 18. 10:23
 8/19 anonim ***** válasza:
Mindenképp konzultálj ügyvéddel, ha tényleg kilátásban van egy esetleges munkahelyváltás. Amúgy nem muszáj a volt feleséged orrára kötni, hogy munkahelyet váltottál, ha fix az összeg és fizetsz rendesen semmi köze hozzá. Azt megértem, hogy neki nem akarsz több pénzt adni, de én a helyedben ekkora kereset mellett nyitnék egy megtakarítási számlát a gyerekek javára, hogyha majd egyetemre/főiskolára akarnak menni vagy lakást venni, akkor legyen egy kis kezdőtőkéjük. Ez esetleg a bíróságon is jó pont lehet, bár én se tudom elképzelni, hogy megítélnének többet. A biztonság kedvéért azért tegyél el minden számlát amit akkor fizetsz, amikor a gyerekek nálad vannak, hogy tudd igazolni, hogy te még a tartásdíjon felül is költesz rájuk és foglalkozol velük. Esetleg vegyél nekik néha 1-1 új ruhát vagy játékot is, bár gondolom megteszed, nem úgy tűnik, h smucig apuka lennél:)
2012. dec. 18. 11:11
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kell belőle fizetned. Fix összegben állapodtatok meg, nem százalékosban, ráadásul már ez a 70.000 is iszonyatosan magas egy gyerekre.
2012. dec. 18. 11:35
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tud semmit csinálni, de minek mondod meg, hogy munkahelyet váltasz, nem tartozik rá.
2012. dec. 18. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!