Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy 120-140000 ft-os változó keresetű, más vagyonnal nem rendelkező külföldi férfi esetében megítéli-e a bíróság a 3 gyerek után vonható 50%-os tartásdíjat egy olyan anyának aki nem dolgozik és kapja már egy másik országban megítélt tartásdíjat?
1. A gyerektartást az apa jövedelme alapján számolják.
2. Az anya CSAK egy helyröl kaphat gyerektartást, vagy külföldröl, vagy MO-on.
3. Az lényegtelen, hogy ki él egyedül, és kinek van újabb kapcsolata, a gyerektartás szempontjaból lényegtelen.
4. A külföldi munkavégzést igazolni nem mindig lehet, és nem minden országból lehet kérni a gyerektartás levonását.
Mindenképpen megállapítják az 50%-ot, ha beadja a keresetet. Nem számít, hogy neki nincs keresete. Tehát 60-70 ezer alatt nem úszod meg.
Vagy harcolj a gyerekekért és utána neki kell majd fizetnie gyerektartást neked. (Ha nálad lennének még sokkal többet kellene rájuk költened).
"tudom a kérdés kicsit furán van feltéve de jelen esetben én nem az anya hanem az apa vagyok és hajlandó lettem volna megegyezni abban amit kért hogy gyerekenként 15000-et kapjon, de úgy nem hogy erről ő nem hajlandó hivatalos papírt készíteni és tudom hogy ezt az öszeget arra akarja használni hogy lefordíttassa a külföldön kiállított bírósági végzést ami jelen pillanatban gyerekenként 9000 ft. körül kötelez a tartásdíjra, azért hogy kérvényezze a fizetésem után megállapítható maximális tartásdíjat, úgy hogy ő nem dolgozik és csak segélyeken él"
A gyerektartást az apa jelenlegi fizetése alapján itélik meg (ez ebben az esetben a nettó jövedelem 50%-a).
Az, hogy te gyerekenként 15000-et vagy akülföldön megitélt 9000-et akaarod fizetni, lényegtelen.
A külföldi végzés ott érvényes, MO-on nem.
Az, hogy az anya dolgozik-e, kap-e segélyt, stb ebben aze esetben mindegy, mert a gyerektartás a gyerekeknek jár és ennek a nagysága rendeletben van szabályozva.
A legtisztább, ha valamelyikötök - akár te, akár az anya - a bíróságon kéritek a gyerektartás összegének megállapítását, attól kezve nincs semmiféle vitának helye.
"Ha nálad lennének még sokkal többet kellene rájuk költened".
Persze mert a segélyből annyival többet tud költeni az Anya rájuk. Ne viccelj már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!