Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Egy 120-140000 ft-os változó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy 120-140000 ft-os változó keresetű, más vagyonnal nem rendelkező külföldi férfi esetében megítéli-e a bíróság a 3 gyerek után vonható 50%-os tartásdíjat egy olyan anyának aki nem dolgozik és kapja már egy másik országban megítélt tartásdíjat?

Figyelt kérdés
gyerekek értelemszerűen az anyánál vannak elhelyezve, kb 1 éve lett magyar állampolgár a gyerekekkel együtt( az apa jóvoltából aki engedélyezte a kijövetelüket a határon) de ezidáig csak segélyeken élt és egy forintot sem tett le az államnak, az apa viszont dolgozik és a külföldön megállapított tartásdíjat rendesen fizeti is

2012. szept. 7. 10:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
én nem kérhetem a gyerekek hozzám való helyezését mert nekem nincs Magyarországon se ingó se ingatlan tulajdonom...
2012. szept. 7. 12:02
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Albérletben is lehet gyereket nevelni.
2012. szept. 7. 12:04
 13/16 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon kiemeled, hogy segélyből él.

De megkérdezném, szerinted egy 3 gyerekes egyedülálló anya, hol, hogyan dolgozhat ma Magyarországon? Mennyi egyéb segítséget nyújtasz neki a gyerekek nevelésében, ellátásában?

Te is csak addig fogsz 120-140-et keresni, amíg nem lóg rajtad három gyerek, akiket otthon ápolnod kell, ha betegek, oviból, iskolából hoznod vinned őket egy szűkre szabott időkeretben és nyáron egy-három hónapig biztosítani a felügyeletet felettük.

Ez a történet ne csak a pénzről szóljon. Egyezz meg az anyával, ha nem akarsz többet fizetni, akkor kompenzálj más módon. Vegyél részt a nevelésükben, segítsd hozni-vinni-ápolni őket, amikor szükséges, vagy szerezz állást az anyának!

2012. szept. 7. 12:17
 14/16 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászólónak: valóban kiemelem, mert ahol élt külföldön a gyerekekkel mielőtt ide jött volna ott jobb körülményei voltak mint itt Magyarországon,munkája is akadt és ott is kapta a gyerektartást...és az a kis lakás ami ott volt az az én nevemen volt és a gyerekek végett ráírattam...aztán utána azt eladta és vett itt magának egy lepukkant kéglit...ezért zavar, mert itt nincs munkája, de kihasználja a segélyeket és azt hogy én dolgozok, holott nehezebben él mint mielőtt ide jött volna
2012. szept. 7. 12:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy a gyerekek hozzád kerüljenek, NEM KELL semmiféle tulajdonodnak lenni, csak megfelelö körülményeket kell tudnod biztositani nekik, meg bizonyítanod kell, hogy az anyánál nincsenem megfelelöen ellátva.
2012. szept. 7. 13:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem fordulj egy válóperes ügyvédhez, mert bizonyos körülmények között, még a lakás árát is visszakövetelheted töle. Ha bebizonyosodik, hogy nem azért írattad a nevére, hogy otthagyjon és anyagi elönyökre tegyen szert. Magyarul kihasználta a jóhiszemüségedet. Ennek akkor még nagyobb jelentösége van, ha a lakás már a házasság elött is a tied volt.
2012. szept. 9. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!