Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi van olyankor, ha én nem egyezem bele a tartásdíj összegébe válópernél?
Mert mennyit akar fizetni és te mennyit akarsz?
A fizetése %.-os részét kérd és akkor nincs vita annyit ad amennyi jár.
a bíróság által megítélt tartásdíj nem alku tárgya. Azt kötelesek vagytok mind a ketten elfogadni.
alapvetően a gyerek szükséglete szerint döntenek, azon elv alapján, hogy a két szülőnek egyforma mértékben kell vállalnia a gyerek eltartásának költségeit.
Ezzel együtt van egy mankó, ami inkább felső, mint alsó határ: 15-25% a nettó keresetnek.
a fekete munkával nem megy sokra, mert magánnyomozó pillanat alatt kideríti, hogy mennyit keres, és figyelembe veszi a bíróság.
nem tudom mennyit akarsz kapni, hány gyerek van - nálunk az asszonytartás nem létezik - és milyen keresete van az exednek, de gyerekenként 30-40 maximum. (ha nem éri el a 25%-t.)
Hiába nem egyezel bele, a 20% az 20%, kivéve ha irreálisan magas az az összeg. Egy 1 000 000 ft-os fizetésből nem fognak 200 000 Ft-ot megítélni, ez nem asszonytartás, kizárólag a gyerekre költhető, vagy annak szükségleteire, amibe beletartozik a víz és villany is, de mondom,kizárólag a gyerekre, ezért is nem ítélnek meg magas fizetésnél nagyobb tartásdíjat.
Mi a gond egyébként? Nem akarja megadni a 20%-ot, mert nagyon magas lenne? Vagy mi történt?
Magán nyomozó nem keresi meg, hogy mennyit keres valaki fekete munkával. Sem a vállalkozó, sem a dolgozó nem fog erről vallani! Ezért azt a bíróság sem fogja elfogadni.
A férjed nettó fizetésének a max. 20-25 %-át fogja megítélni a Bíróság! Elégedj meg ennyivel, és ne legyél kapzsi.
Inkább ahhoz járulj hozzá, hogy az apa akkor látogassa a gyereket, amikor akarja. Legyen jó a kapcsolatuk. Akkor van arra is esély, hogy időnként vesz valamit a gyereknek a tartásdíjon felül.
Na itt is van egy okoska aki ír jó nagy ökörséget. Magánnyomozó kutat a fekete munka után..Na ezen is jót nevettem.
Kedves kérdező. A gyerektartás nem alku tárgya. A bíróság kimondja, hogy az apa 1 gyerek után a fizetésének 20%-át vagy a mindenkori minimálbér 20%-át szabja ki.
Ha a férjed bejelentett munkaviszonnyal rendelkezik akkor a fizetés 20%- lesz a gyerektartás összege. Azt kérheted a bíróságtól hogy bírói határozattal minden hónapban vonják le a pénzt a férjed fizetéséből. A férjed is megteheti hogy a megadott 20% helyett 50 vagy akár 90%-ot fizet. Az apuka szíve joga hogy mennyivel emeli meg a kötelező gyerektartás összegét.
A fekete munkát nem veszik figyelembe. Nem is érdekli a bíróságot. A fekete munka NINCS, nem létezik, így marad a másik verzió : a mindenkori minimálbér 20%-a. A magánnyomozó, sőt az apeh sem foglalkozik a feketemunkával ebben a helyzetben.
ma 22:25 vagyok.
Egyébként az én férjem a válóper idején kilépett a munkahelyéről mert azt hitte így megússza a gyerektartás fizetését. Amikor mi váltunk akkor a fekete munka miatt a mindenkori minimálbér 20-a lépett érvénybe ami akkor 9000 forint volt. Jelenleg 14.800 forintot fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!