Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi van olyankor, ha én nem egyezem bele a tartásdíj összegébe válópernél?
Ha a nagyobbik elmúlt 18 éves akkor nem gyerektartás hanem rokontartás jár, ez más kategóriába esik mint a gyerektartás így lehet kevesebbet ítélnek meg, de jár neki.
Ne egyez bele, ha úgy érzed majd a bíróság dönt a fix összegről.
Pedig a gyerekenként 15 ezer teljesen reális, ennél többet nem nagyon fognak megítélni.
"legalább 25 ezret" - ennyit BIZTOSAN nem fognak megítélni.
Még esetleg 20-at el tudok képzelni, de igazából nem hiszem, a 15 az teljesen megfelel a kialakult gyakorlatnak.
Kérdező!
Én viszonylag rendezett anyagi helyzetben vagyok és mindig a turiban vásárolok. Ezerszer jobb minőség, mint a kínai. Vettem ott már Guccit, Tommy Hilfigert :)
Ott vedd meg nekik a téli cuccokat, szépek is és jó minőségűek is, valamint tényleg nevetségesen olcsó. Így azért egy kicsit könnyebb anyagilag. A szemüvegre nem jár valami támogatás? Ha most lett szemüveges mindegyik, akkor első szemüvegre való támogatás nekik is jár. Ha meg nem most lettek szemüvegesek, akkor nem kell azt örökké cserélni, csak ha tönkremegy, vagy változik a látása és más dioptriás szemüvegre van szükség.
Fogszabályzó esetében pedig a fogorvosnál vagy fogtechnikusnál érdeklődj, hogy milyen támogatás jár rá.
Remélem azért tudtam valamennyit segíteni.
no, akkor ismét.
15 ezer egy gyerek költségeire havonta szerintem kevés. Ha csak azt veszitek, hogy minden nap használ vizet, eszik valamit, öltöztetni is kellene, stb.-stb.
Ha VALÓBAN keres NETTÓ 300.000-t az ex, akkor abból igazán adhatna legalább addig többet a SAJÁT gyerekeire, amíg az anya munkanélküli.
Ha a legnagyobb gyerek államilag finanszírozott felsőoktatásban vesz részt nappali tagozaton, akkor ugyanúgy gyerektartást kell fizetni utána, mint a két kisebb után.
Azt továbbra is tartom, hogy a bíróság tisztje eldönteni, hogy mennyi az annyi.
Egyébként gyerekenként a nettó kereset 10-15%-a reálisnak tűnik még akkor is, ha 3 van.
Azt még persze nem írtad meg kérdező, hogy:
- volt-e már döntés a bíróság részéről, és az ott eldöntötteteket akarod nem elfogadni? (bár a választ már megkaptad, hogy 2 év után lehet változtattatni rajta.)
- miért mérgesedett el a viszony annyira, hogy az apa a gyerekeit nem akarja támogatni. Bár az még nem teljesen egyértelmű számomra, hogy a saját gyerekei-e, vagy nevelte őket - vagy esetleg pont azért váltatok el, mert kiderült, hogy nem ő az apjuk... (elismerem, ez elég gonosz feltételezés - de ezt pl. el tudom képzelni elfogadható indoknak, ami miatt nem akar tudomást venni róluk, és rólad sem.)
szóval sok itt a kérdőjel, és ha az eddigi válaszokból nem kaptál meg minden infót - akkor jó lenne további infót adnod.
Akkor a kérdőjelekre a válasz...
Mint írtam 18 évig éltünk együtt, az exem, kisebb nagyobb megszakításokkal kamionozott. Az utóbbi 3-4 évben romlott már meg a viszonyunk igazából. Általában 4-5-6 hét után jött haza, de akkor sem hozzánk, hanem a haverokhoz, pedig a gyerekeknek nagyon hiányzott, és nekem is. De rájöttem, hogy semmi értelme, mert azt a pár napot, amit itthon töltött az részeg állapotban volt. Mindig azt mondta, hogy ő dolgozik és kell neki a kikapcsolódás. Én napi 24 órában voltam ügyeletben a gyerekek mellett, és persze dolgoztam is, mert szerencsére volt bedolgozásom.Az én munkámat soha nem becsülte, nem is kerestem annyit mint ő, a gyereknevelés meg nem munka szerinte.
Sajnálom, hogy vannak rosszindulatú válaszolóim, ők biztos nem tapasztalták meg ezt.
Kérdező, ez nem jóindulat vagy rosszindulat kérdése, de a kérdésedből egyértelműen az jön le, hogy a volt férjed bosszúvággyal van telve, annak meg nyilván van valami valós vagy csak általa vélt oka, szóval a férfiak általában pusztán azt a tényt, hogy a külön töltött sok idő miatt kiüresedett a kapcsolatuk és nem funkcionál már családként, amikor együtt vannak is inkább csak veszekednek, stb, nem szokták így, ilyen drasztikus módon lereagálni.
Na most, addig, amíg nem nyilvánvaló az ok, addig jó tanácsot sem lehet adni.
Az, hogy kinek mennyi az elég, a sok vagy kevés a bíróságon bizonyítani is tudni kell. A nyeréshez a minimum a bizonyítás!
Anyukának önmagában elég egy minigarzon. Ennek van rezsiköltsége. Valószínű, a gyerekei miatt él nagyobb lakásban. Itt van egy rezsi különbözet, ami kiszámítható. Kiszámolható pontosan,legtöbb esetben számlával igazoltan, hogy mennyit költ kajára, ruhára, fogszabályozóra (iskolaorvosnál, és nem magán orvosnál), iskolára stb. Nem az összes kiadást, hanem a gyerekekre jutót kell számolni! Önmaga eltartásának költségét teremtse elő saját maga! Előbbieket összeadni, osztani kettővel. Ehhez kétség nem férhet. Így kiderülhet a túlköltekezés ténye is, amennyiben van. A jogszabályok egyébként nem ezeket a költségeket osztják apára és anyára fele-fele arányban, hanem a külön élő fél fizet, az együtt élő fél pedig adja hozzá természetben a tartás másik részét (mosás, főzés, törődés stb.) De ezekre a megelőző esetben nem tértem ki. Ha fekete munka lehetősége a tartásdíj csökkenés miatt áll fenn, ezt is vázolni kell. A gyerek, az gyerek, és mindkét szülőnek gondoskodnia kell róluk!
"Havi 30-ból bőven megvan az étkezése is a gyerekeknek, meg a rájuk eső rezsi is. "
meghogy túlköltekezés ???!!!!
nincs gyerekem, de látom az árakat ! ti hol éltek?
rólam havonta pofozták le a szemüveget, szegény anyám, alig bírta anyagilag
eddig ingyencseléd voltál, biztosítottad mindenkinek a hátteret, most, hogy felázadtál, bosszús
"rólam havonta pofozták le a szemüveget, szegény anyám, alig bírta anyagilag "
Nekem meg évekig meg volt gyerekkoromba a szemüveg mert vigyáztam rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!