Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Felhasználható-e a bíróságon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felhasználható-e a bíróságon tartásdíj per esetén olyan e-mail, amiben az alperes arról mesél, hogy milyen sokat keres, miközben vállalkozóként 40ezer forintra jelentette be magát?

Figyelt kérdés
A bejelentést vállalkozóként tette a tárgyalást megelőző másfél hónapon belül. Természetesen azért, hogy minél kevesebbet kelljen a kisfia után fizetni. Előtte arról mesélt, hogy házat vett és éppen Cipruson nyaral.

2012. aug. 26. 20:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%
Az email ilyen szempontból nem számíthat perdöntőnek. Az ügyvéd simán mondhatja, hogy csak hencegni akart, nem igaz belőle semmi. Ha nem tudod pld. a nyaraláson készült fotókkal igazolni, akkor semmit nem ér.
2012. aug. 26. 20:42
 2/18 anonim ***** válasza:
53%

1. Privát emailt nem szabad nyilvánosságra hozni, metr ez a levéltitok megsértése, és büntetendö.

2. Ez nem számit bizonyitéknak, mert nem hivatalos elismervény.

3. Az, hogy házat vett, nem jelenti azt, hogy utána is van pénze, vagy jövedelme.

4. Ugyanez érvényes a nyaralásra, lehet, hogy évekig gyüjtött rá, de ha ezelött X hónappal még jutott volna is rá, attól még a mostani fizetése lehet jóval kevesebb is.

2012. aug. 26. 20:45
 3/18 anonim ***** válasza:
48%

Ez mind nem is lenne baj, ha a megítélt összegen kívül azért támogatná a fiát. Úgy értem, hogy nem konkrétan a kezedbe adja az összeget hanem ő is vásárol bőven a gyereknek.

Ha viszont a saját gyerekétől ennyire sajnálja a pénzt akkor meg van a véleményem.

2012. aug. 26. 20:47
 4/18 anonim ***** válasza:
70%

Pontosan, amit a 2. válaszoló írt.

Miután megvettem a lakásomat 1 éve, alig maradt pénzem, pár hónapig nem túl jól éltem.

2012. aug. 26. 20:48
 5/18 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint kénytelen leszek elfogadni azt "rengeteg" pénzt, amit 40ezer után megállapítanak, holott tudom, hogy legalább 300ezret keres havonta? :( Másfél éves a kisfiúnk és még egy forintot se volt hajlandó adni utána. Természetesen kérem fél évre visszamenőleg is, de nem tudom, hogy azt mi alapján számolják majd, mert Németországban dolgozott.
2012. aug. 26. 20:50
 6/18 anonim ***** válasza:
95%

Ha nem feketén dolgozott, akkor a bíróság kérhet igazolást a jövedelméröl Németországból is.

De azzal semmire sem mégy, hogy ezelött mennyit keresett, gyerektartást az aktuális nettó keresetböl számolnak.

2012. aug. 26. 21:12
 7/18 anonim ***** válasza:
6%
Egy gyerekre 40 ezer Ft. Ennek már több ezer Anya örülne. Még kapod a 13 700Ft családi pótlékot is. Ennyi bőven fedezi egy gyerek kiadásait, ez már majdnem egy minimálbéres fizetés.
2012. aug. 26. 21:18
 8/18 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó, a férj jelentette be magát 40 ezer ft-ra, nem a gyerekre ad annyit.
2012. aug. 26. 21:25
 9/18 A kérdező kommentje:
Valamit nagyon félreértettél, mert nem 40ezret fogunk kapni, hanem annyira jelentette be magát. Gondolod, hogy 4-5ezer forint is fedez egy gyereket? Csak mert neki az előző házasságából már van három. Persze azok után sem fizet, de a tartásdíjnál számításba veszik.
2012. aug. 26. 21:27
 10/18 A kérdező kommentje:
6/9, köszönöm a választ. Igazából erre is nagyon kíváncsi voltam, hogy a fél évre visszamenőleg igényelhető tartásdíjat miből számolják, de ezek szerint nagyon ügyesen kijátszott. Valóban nem ad és nem is költ semmit a gyerekére, a láthatással sem él. Bár azt őszintén szólva nem is bánom :)
2012. aug. 26. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!