Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a párom lánya betölti a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a párom lánya betölti a 18. évét, de még tanul, kérhető-e tartásdíj csökkentés vagy megszüntetés?

Figyelt kérdés
4 10 év alatti közös gyerekünk van, a lakáshitelünk az egekbe szökött...a lány pedig lóg az iskolából, pénzt lop tőlünk és persze folyamatosan hazudik...
2012. jún. 11. 13:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%

Hello,

amennyiben folytatja a tanulmányait nappali tagozaton tehát életpályára felkészítő tanulmányokat folytat,sajnos nem kérhetitek a tartásdíj csökkentését ugyanis azzal, hogy nagykorú lett a szükségleteit továbbra sem tudja fedezni mivel nincs saját keresménye.

Valami más megoldást kell keresni, a helyedben inkább a dolog hivatalos részénél közelíteném meg, vedd fel a kapcsolatot az iskolával mennyit hiányzott mikor, fogjatok össze az osztályfőnökkel és szigorítsatok be: ha nem jár, ki fogják rúgni. Na akkor viszont azonnal megszűnik tartásdíj, és egy kirúgott diákot nem sok iskolában fogadnak szívesen. Sok sikert!

2012. jún. 11. 13:22
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, valamit majd próbálunk intézni.
2012. jún. 11. 13:25
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
4 tíz év alatti közös gyereketek van+lakáshitel?Talán előbb gondolkodni kellett volna. Bár ha pénzt lop, és lóg, nem valószínű,hogy egyetemre megy, úgyhogy ha nem megy,akkor kérni kell a megszüntetését.
2012. jún. 11. 13:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Okos dolog volt ilyen anyagi helyzetbe 4 gyereket vállalni... azt mondom egyétek meg amit főztetek.
2012. jún. 11. 14:11
 5/11 anonim ***** válasza:
72%
Tudod azt a gyereket a párod csinálta, és ha megcsinálta akkor teljesítse a kötelességét is. Azért mert te szülsz 4 gyereket a lakáshiteled mellé, nem indok arra, hogy egy másik gyerektől elvegyétek ami jár.
2012. jún. 11. 14:26
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó vagyok, kérdésedre a választ elfelejtettem az előbb. Ha az apának az új kapcsolatában egy újabb gyermek születik, akkor lehet kérni tartásdíj csökkentést, megváltozott helyzetre hivatkozva. 4 új gyerek esetén meg főleg. De azért nem túl etikus.
2012. jún. 11. 14:35
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellett volna 4 gyereket vállalni, ha a párodnak már volt egy és még hiteletek is volt. A 18 éves gyereknek is ennie kell attól még, főleg, ha tanul.
2012. jún. 11. 15:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mi járt az "agyadban", amikor megcsináltátok a 4. gyereket? Majd elvesszük az 1. gyerekét, és odaadjuk neki? EWlképesztő emberek vannak.
2012. jún. 11. 17:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Én olyan gyerek vagyok/voltam, aki kapott gyerektartást aputól, aki nem óhajtott velünk lenni, de azért megcsinálni meg tudott és ott tudta hagyni anyámat egyedül. Hidd el, nekem és édesanyámnak érvágás lett volna, ha apám kitalálja, hogy nem óhajt fizetni, mert nagyon jól jött minden hónapban az a plusz pénz. Nem tudom megérteni sajnos a te oldalad, azért mert a gyerek nem kis angyal attól még ami jár neki az jár, neki is enni kell ha jó gyerek ha nem, neki is ruha kell ha jó gyerek ha nem. Mit szólnál ha a te gyereked lenne és az expárod új nője (mert elnézést de én így látom) el szeretné venni a gyermekedtől a járandóságát? És másfelől mikor összekerültetek tudtad, tudnod kellett hogy van gyereke aki után kötelessége fizetni.
2012. jún. 11. 20:48
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a "kedves", építő és jószándéku hozzászólásokat! :-)

A helyzetet félreértitek kedves hozzászólók!

A lány velünk lakik, nem anyucival, nekünk ítélte a bíróság.

Anyuci fenyegetőzik, hogy él azal a lehetőségével, hogy a rokontartás megszüntetését kéri a gyerek érdemtelensége miatt.Tehát ő fizet, nem mi!

Döbbenet, hogy mennyi jóindulatu ember osztja az észt.....

2012. jún. 12. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!