Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám csökkenteni a tartásdíj mértékét? Mi a teendőm?
önkormányzat-lakhatási támogatás
illetve bemész a bíróságra kérvényezni, h mennyi gyerektartást tudnál fizetni
Nemigen tudsz mit tenni, addig amig bírógági itéleted nincs a csökkentett gyermektartás fizetéséről. Menj be a bírósági ingyenes panasznapra, de szerintem nem sok reális esélyed van a csökkentésre.
A lakáshitellel kellenne kezdened valamit inkább.
Az új munkahelyeden magasabb a fizetésed ? Gondolom a 20 % ezen a munkahelyen nem 17 ezer, hanem 30.
Ha így van, nemigen tudsz mit tenni.
Szerintem ne tegyél semmit. Abba is gondolj bele, hogy a gyerekkel kapcsolatos munkák (gyerekfelügyelet, főzés, takarítás, háztartásvezetés) min. 90%-át a volt feleséged látja el, miközben közösen vállaltátok a gyereket, és ennek az aránynak emiatt 50-50%-nak kellene lennie. Függetlenül attól, hogy milyen a viszonyotok, a volt feleséged végzi el a gyerekkel kapcsolatos teendőid nagy részét helyetted, ezért nem reális az, ha 50-50%-ban járultok hozzá a gyerek költségeihez. Szerintem úgy a normális emiatt, ha a különélő szülő többet fizet (akár az anya, akár az apa él is külön). Azt a +13 ezret úgyis felfoghatod, hogy azért fizeted a volt párodnak, mert ő gondoskodik helyetted a gyerekről és sokkal több időt áldoz rá.
De még az is lehet, hogy a gyerekre költené a plusz pénzt. A gyerektartásnál a 20% konstans, nem függ az anya jövedelmi helyzetétől, vagy attól, hogy mennyiből lehet eltartani egy gyereket átlagos színvonalon. Hiszen ha együtt élnétek és megnőne a fizud, akkor is többet költenél a gyerekedre valószínűleg. Gratulálok egyébként a fizetésemeléshez.
Az a gond ezzel a kérdezős dologgal, hogy az ember nem tudja leírni az összes dolgot. Én nem akarom a fiam "megrövidíteni". Sokan pedig ezt hiszik! Nem én hagytam el a fiam! Nem én akartam! Anyuka ment el mással...
Ezek után akkor nekem mért nem jár fájdalom pénz?! Hogy nem láthatom a fiam minden nap! Nem tudom, mi van vele, mi történt vele, mi nyomja minden nap a kis lelkét.
Abszurd....én ezt nem akartam...és azért fizessek, mert anyuka így gondolta....én a fiamat akarom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!