Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnám csökkenteni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám csökkenteni a tartásdíj mértékét? Mi a teendőm?

Figyelt kérdés
Fiam után eddigi munkahelyemen 17-18 ezer Ft-ot utaltak gyerektartásként volt feleségemnek (bíróság min.15e-t állapított meg vagy fizetésem 20%). Ezt reálisnak tartom (17e+ az ő 17e+családi pótlék elég egy 9 éves fiúnak) Új munkahelyemen kb.30 ezerre jönne ki a gyerektartás mértéke. Ennyit nem akarok és tudok fizetni, mert nem a gyerekre menne el a pénz! Valamint közös lakásunk hitelének felét fizetem, albérletben lakom; nehezen élek meg. Tudok-e valamit tenni?
2012. ápr. 6. 14:12
 1/8 anonim ***** válasza:

önkormányzat-lakhatási támogatás

illetve bemész a bíróságra kérvényezni, h mennyi gyerektartást tudnál fizetni

2012. ápr. 6. 14:15
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

Nemigen tudsz mit tenni, addig amig bírógági itéleted nincs a csökkentett gyermektartás fizetéséről. Menj be a bírósági ingyenes panasznapra, de szerintem nem sok reális esélyed van a csökkentésre.

A lakáshitellel kellenne kezdened valamit inkább.

2012. ápr. 6. 15:04
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

Az új munkahelyeden magasabb a fizetésed ? Gondolom a 20 % ezen a munkahelyen nem 17 ezer, hanem 30.

Ha így van, nemigen tudsz mit tenni.

2012. ápr. 6. 15:13
 4/8 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem ne tegyél semmit. Abba is gondolj bele, hogy a gyerekkel kapcsolatos munkák (gyerekfelügyelet, főzés, takarítás, háztartásvezetés) min. 90%-át a volt feleséged látja el, miközben közösen vállaltátok a gyereket, és ennek az aránynak emiatt 50-50%-nak kellene lennie. Függetlenül attól, hogy milyen a viszonyotok, a volt feleséged végzi el a gyerekkel kapcsolatos teendőid nagy részét helyetted, ezért nem reális az, ha 50-50%-ban járultok hozzá a gyerek költségeihez. Szerintem úgy a normális emiatt, ha a különélő szülő többet fizet (akár az anya, akár az apa él is külön). Azt a +13 ezret úgyis felfoghatod, hogy azért fizeted a volt párodnak, mert ő gondoskodik helyetted a gyerekről és sokkal több időt áldoz rá.

De még az is lehet, hogy a gyerekre költené a plusz pénzt. A gyerektartásnál a 20% konstans, nem függ az anya jövedelmi helyzetétől, vagy attól, hogy mennyiből lehet eltartani egy gyereket átlagos színvonalon. Hiszen ha együtt élnétek és megnőne a fizud, akkor is többet költenél a gyerekedre valószínűleg. Gratulálok egyébként a fizetésemeléshez.

2012. ápr. 6. 15:51
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
Nem fogod tudni csökkenteni. Szerintem nem úgy lett meghatározva, hogy 20% VAGY 15.000.-, hanem úgy, hogy 20%, DE MINIMUM 15.000.-. Ha több a fizetésed, több a gyerektartás is. Egyébként a 30.000.- Ft egyáltalán nem olyan kirívó összeg, amit a bíróság csökkentene, és valljuk be, nem is indokolt. Teljesen igaz az, amit egy korábbi válaszoló írt, hogy anyukánál figyelembe veszik a gyerekkel kapcsolatos egyéb tényleges munkát is, így nem elvárható, hogy ugyanannyit tegyen hozzá mint te, ÉS EMELLETT még minden gyerekkel kapcsolatos teendő is az övé legyen. Ha forintosítanánk, hogy mennyire jön ki a mosás, főzés, takarítás, tanulás, ápolás, különórára kísérgetés, hát nem jönne ki 30.000.- Ft-ból. Egyébként nem tudom, miből gondolod, hogy nem a gyerekre költené. Nekem is van két gyerekem, egyedül nevelem őket, tudom, hogy semmiféle támogatás nem jár, nem kapunk kedvezményt, ingyen tankönyvet, a gyerek pedig növekszik, kajál, stb. Csak az ebédbefizetés kb. 15.000.- Ft, és akkor nem vacsorázott, nem volt hétvége, szóval a kaja is iszonyú összeg. Ha azt veszed, hogy két-három havonta kell legalább egy pár cipőt venni (kinövi, elszakad, évszakváltás, ami jó volt tavasszal, már kicsi ősszel), ugyanez áll a ruhára, mert egy gyerekre nem elég egy nadrág, pénzbe kerül a sport, és akkor még nem szóltam a rezsiről, ami szintén beletartozik a gyt-be. Nekem egyetlen alkalommal szólt be az exem, hogy szerinte havi 10.000.- Ft elég a gyerek kajálására. Kicsit bepipultam, összeadtam a havi és az éves kiadásokat, aztán leosztottam hónapra, és kiderült, hogy igencsak sokba kerül a gyerek. Azóta nem szól be. Az meg,hogy hitelt fizetsz... az exnejed is fizeti, de ettől még a gyereket el kell tartani. Nem fogsz tudni mit tenni, ezt egyetlen bíróság sem fogja csökkenteni. Az sem megoldás, ha elmész olyan helyre dolgozni, ahol keveset fizetnek, mert a 15.000.- Ft-ot akkor is ki kell fizetned, ha az több, mint a kereseted 20%-a.
2012. ápr. 6. 17:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Mivel a feleség lakik abban a lakásban, aminek a hitelét Te is fizeted, a lakáshasználatért kérhetsz valamiféle kompenzációt, hiszen Neked benne áll a pénzed abban a lakásban, mégis albérletet kell fizetned. Ezen az alapon lehetne a bíróságra menni, illetve a volt feleséggel egyezséget kötni.
2012. ápr. 6. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:
30000 ft sem sok egy gyerekre, a 15000 semmi! Még szerencse,hogy végre valami elfogadhatóbb összeget tudkapni szegény, ezt senki nem fogja csökkenteni! Ha 100000-et fizetnél, még érthetőlenne, de így, hát szégyelld magad!
2012. ápr. 10. 23:02
 8/8 A kérdező kommentje:

Az a gond ezzel a kérdezős dologgal, hogy az ember nem tudja leírni az összes dolgot. Én nem akarom a fiam "megrövidíteni". Sokan pedig ezt hiszik! Nem én hagytam el a fiam! Nem én akartam! Anyuka ment el mással...

Ezek után akkor nekem mért nem jár fájdalom pénz?! Hogy nem láthatom a fiam minden nap! Nem tudom, mi van vele, mi történt vele, mi nyomja minden nap a kis lelkét.

Abszurd....én ezt nem akartam...és azért fizessek, mert anyuka így gondolta....én a fiamat akarom!

2012. ápr. 11. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!