Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen módszerekkel, indokokka...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen módszerekkel, indokokkal lehet csökkenteni az átlag 110 000 - 120 000 Ft-os gyerektartást egy gyerek esetében? Ennyi a 20%)

Figyelt kérdés
A expárom hazugságlistája szerint a gyermekem ellátása 200eFt-ba kerül. Olyan dolgok is szerepelnek benne, amit soha nem vett meg, vagy olyan különórák, ahová nem jár a gyerek. A kapcsolattartásunk folyamatos... látom mit csinál. Szerintem 60 000 Ft bőven reális lenne. Nem sajnálom a gyerektől, de anyukától igen, aki az elmúlt évben pl. kocsit cserélt, és luxus lakóparkba költözött. Szívesen kényeztetném én a gyerekemet, hogy legyek már jófej apuka, ha már a kapcsolatunk tönkrement az anyukával. Egy jó miskolci ügyvéd sem ártana (férfi! ) Köszönöm
2012. márc. 8. 11:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
39%
Ha a gyerekedtől nem sajnálod, adj 60000-et az anyának, de biztosítsd a gyerekednek, hogy ne kelljen lemondania a válás előtt meglévő dolgairól: pl. fizesd be a sítáborba, nyelviskolába. Nyiss számlát neki, és tegyél félre. Ebbe normális anya belemenne. Amúgy mi a francra költene el annyi pénzt az anya? Nem lehet, hogy gyűjt is neki, nem felélik?A gyerekével él, közösen költik úgyis. Nem hiszem, hogy műkörmösre fizetné el. Ha meg vidámparkba, állatkertbe, nyaralni mennének, és nekem ennyi pénzem lenne, nem sajnálnám tőlük. Ha az anyát szívatod, az továbbadódik a gyerekre! Megbeszélés!
2012. márc. 8. 11:47
 2/20 anonim ***** válasza:
47%

Valahogy bizonyítani kéne, mire nem költ anyuka.

De talán már a bíróságon is szemet szúr, hogy lett anyuci hirtelen ilyen gazdag!

Egyébként csak egy javaslat: a nők valahogy szenvedélyesebben tudnak egy ilyen jogtalanul kitartott nőtársuk ellen harcolni, én így inkább női ügyvédet szereznék.

2012. márc. 8. 11:50
 3/20 anonim ***** válasza:
41%
Vagy együttéreznek. Ha otthagyták, akkor kárpótlás :D.
2012. márc. 8. 12:05
 4/20 anonim ***** válasza:
47%

Emlékszem a kérdésedre. Kerestél azóta új ügyvédet, mert azt hiszem, írtad, hogy a jelenlegi nem éppen segítőkész.

Arra is emlékszem, nő a bíró és az anya felé hajlik erősen. Valami indokkal úgy tudom, lehet kérni mást. Megkérdőjelezhető a pártatlansága, vagy valami ilyesmi.

Józan eszű bíró megérti, hogy egy gyerekre nem kell 200ezer forint, de még 100ezer sem. Aki mást mond, hazudik. Mikor anyámnak évekig nem volt munkája, apám 120ezerből tartott el egy öttagú családot és soha nem nélkülöztünk.

2012. márc. 8. 12:27
 5/20 anonim ***** válasza:
31%

Sajnos nem vagyok ismerős arrafelé, itt nézz körül:

[link]

[link]

[link]

2012. márc. 8. 12:28
 6/20 anonim ***** válasza:
50%
Én évek óta 15.000-t kapok. Már 6. éve. Amikor szép szelíden próbáltam az inflációt meg a gyerek növekedését emlegetni, rögtön meg lett magyarázva, hogy ez így miért jó és hogy pont elég. Bíróságra tuti nem megyek emiatt, a gondolatától is hányok. Ha ennyi pénzt kapnék, el se hinném. Egy gyerek eltartása egyébként (aminek te csak a felét kell hogy álljad!)tényleg nem kerül ennyibe. Az anyuka vajon mennyit tesz hozzá?
2012. márc. 8. 13:36
 7/20 anonim ***** válasza:
65%

Kedves első!

Hajajj, ha tudnád mennyi olyan anya van, aki magának márkás ruhát, a gyereknek meg turkálósat vesz a gyerektartásból. Szégyen, de van ilyen. Mint ahogy van olyan férfi is, aki nem fizet egy fillér gyerektartást sem.

2012. márc. 8. 13:41
 8/20 anonim ***** válasza:
30%
Igen, vannak ilyenek, de a többség nem ilyen! Ne ezekre alapozzunk, hogy van aki egy fillért sem fizet, anya dolgozik éjt nappallá téve, a fáradtságtól-stressztől csak üvölt a gyerekkel, és felnő egy újabb elmebeteg. Oké, ne tartsa el az anyát, de a gyerekétől ne sajnálja, ő nem tehet róla, hogy elváltak.(Ha pedig az anyarokkant/háztartásbeli volt eddig, és otthagyta, nagyon csúnya dolog tőle is sajnálni, mert akadt egy új pipi)Lehet adni a gyereknek is(névre szóló számla, ha nagyobb, zsebpénz,nyaralás, lakás)Ha egy anya nem akarja hogy a gyereke felnőttként többezer km-re menjen, mert máskülönben esélytelen, hogy lakása legyen, már most elkezdhet neki havi 50e-et félreteszegetni. Persze teheti ezt az apa is nyugodtan, bár neki kevésbé érdeke, gondolom van/lesz új család a dobott helyett, mit az az egy gyerek ha nem itt van.
2012. márc. 8. 14:10
 9/20 anonim ***** válasza:
56%

Mielőtt válaszolnék, szeretném leszögezni, hogy nő vagyok.

Miért csak egy férfi hagyhatja el a nőt??? Miből gondolod, hogy a kérdezőnek akár csak egy fokkal is kevésbé fontos a gyereke, mint az anyának? Azért mert veled valszeg az történt, amit leírtál, még nem kéne általánosítani. Mert persze ha két ember elválik, akkor a férjnek mindjárt pipije lesz... hát ez szép.

Ráadásul a kérdező írja, hogy nem az összeggel van a baj, hanem hogy tudja, hogy az anyuka magára költi, nem a gyerekre.

Bocs az offért! :)

2012. márc. 8. 14:13
 10/20 anonim ***** válasza:
49%

Kissé elkanyarodtunk a témától.

Ha anyuka a gyerektartás alatt szerzett szuper kocsit meg luxus lakást, lehet találgatni hova megy az a pénz.

Kétlem hogy a gyereknek feltétlenül szüksége lenne ezekre az ép fejlődése érdekében.

2012. márc. 8. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!