Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Silverdragon kérdése:
Hogyan tovább? Hová fordulhatok, hogy a jogerős végzés
ne csak egy értéktelen papír legyen? Mielőtt bárki
ügyvédet javasolna: arra sajnos nincs pénzem, örülök
ha a gyerekeimet tisztességgel el tudom látni hónapról
hónapra.
Figyelt kérdés
Végre jogerősen elváltam agresszív, alkoholista férjemtől. A bíróság nekem ítélte mindkét gyermeket, minket jogosított fel a lakás kizárólagos használatára, tartásdíjat is megítélte. Volt férjem viszont semmi jelét nem mutatja hogy hajlandó lenne elköltözni, és persze fizetni sem akar. Már 2 éve úgy élünk egy fedél alatt, hogy nem járul hozzá semmihez: a rezsit, a közösen felvett, de sajnos az én nevemen futó kölcsönöket is csak én fizetem, a gyerekeket én látom el. Kérdésem az lenne, hogyan érhetem el, hogy minél hamarabb elköltözzön? Én nem merem őt erre felszólítani, félek tőle, korábban többször rendőrt hívtam rá, mert nekem jött részegen, egy alkalommal fel is jelentettem, súlyos testi sértés miatt el is ítélték (magyar "családvédelem": büntetése néhány óra közmunka..)
Elöször is kérned kell egy végzést, hogy meddig kell az exférjednek elhagynia a lakást.
Ha addig az idöpontig nem ment el, akkor kerni kell a kilakoltatást.
Ha agressziv, akkor kérj távolságtartási határozatot, ebben az esetben ha a közeledbe jön, a rendörséget ßértesited és elviszik.
2012. jún. 5. 12:53
2/9 anonim válasza:
A végrehajtó sem tesz semmit?
2012. jún. 5. 12:54
3/9 anonim válasza:
Az elmaradt tartásdíj behajtásának érdekében tegyél feljelentést. Ha nem fizet leültetik, a lakhatása megoldva.
A bántalmazás kapcsán meg kérnék távoltartásit.
2012. jún. 5. 13:23
4/9 A kérdező kommentje:
Én tettem fel a kérdést.. köszönöm a választ! A válási ítéletben a bíróság kötelezte exemet, hogy 30 napon belül hagyja el az ingatlant. Gondolom, ez a jogerőre emelkedéstől számít, aminek 04.18. a dátuma, ill.a házasság felbontása 05.03.(múlt héten kaptam meg), tehát a határidő már letelt. Ezzel az önkormányzathoz kell menni? vagy a bíróságra?
2012. jún. 5. 13:26
5/9 anonim válasza:
A bíróságra. Ők majd intézkednek.
2012. jún. 5. 21:37
6/9 anonim válasza:
Arra viszont készülj, hogy a férjednek többlethasználati díj és lakáshasználati jog megváltás is jár, ami nem kis összeg, és ezt neked kell fizetni neki, ha igényt tart rá.
2012. jún. 6. 09:27
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm...a ház 1/1 az én nevemen van (a hitellel együtt), exem így nem tarthat igényt belőle semmire. Az ingóságokból pedig mindent eladott már amit csak lehetett, eleinte a nagyobb értékeket, aztán már a kisebb dolgokat is, hogy legyen pénze italra. :( pl. LCD tv, gyerekek PS konzolja rengeteg játékkal, konyhai digit. mérleg, kerti hintaágy és még sorolhatnám... úgyhogy szerintem semmi követelnivalója nincs, sőt megköszönhetné, hogy a 2 év alatt egyedül kinyögött rezsiköltségek és kölcsöntörlesztések (és itt nem a házhitelre gondolok) rá eső részét nem kértem.
2012. jún. 6. 14:53
8/9 anonim válasza:
6-osnak igaza van, a defektes jogrend miatt ez nem fog senkit érdekelni ha az exed valóban benyújtja az igényét.
Amúgy szerintem a végzés alapján hívhatsz rendőrséget ill. a gyt elmulasztása miatt is tehetsz feljelentést. (vagy a bíróságon vagy a rendőrségen, ezt nem tudom pontosan). Sőt, a GYT elmaradását minnél előbb jelentsd, mert az állam egy ideig megelőlegezi neked majd behajtják az exeden.
2012. jún. 7. 10:29
9/9 A kérdező kommentje:
8-asnak nagyon köszönöm a választ, a tanácsokat! Megpróbálok utánajárni a bíróságon, mi a teendőm.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!