Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy tudnám emeltetni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám emeltetni a tartásdíjat?

Figyelt kérdés
A volt férjem Angliában van és szeretném emeltetni a tartásdíjat. Viszont nem tudom se a címét,se a munkahelyét. Az biztos hogy dolgozik és bejelentett munkahelye van,mert mondta a volt sógorom. A közös fiunk most fog középiskolába menni,erre lehet hivatkozni? Nekem kell bizonyítani a munkahelyét vagy köteles bevallani a bíróságon? Most 20 ezret fizet, szeretném 30 ezerre emeltetni. Van egy most született gyereke is,aki ott él kint vele, ezt figyelembe veszik?

2013. jún. 20. 13:02
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
27%
A kulfoldi jovedelem nem szamit, a magyar, adott szakmaban szokasos atlagbert veszik figyelembe. A masodik gyerek szamit, o kerhetne csokkentest. Egyebkent pedig minimum2 evnek el kellene telnie, hogy emelest kerhess es bizonyitanod kellene, hogy a gyerek koltsegei ennyivel nottek
2013. jún. 20. 13:05
 2/25 anonim ***** válasza:
56%

Aztán nehogy úgy járj, mint a kolléganőm. Semmi pénz nem volt elég neki, a külföldre menő férjéből ki akarta szedni, amit lehet. Itthon a pasi jól keresett, kiment hentesnek, és amikor kérte, hogy emeljék a gyerektartást, kevesebbet kapott, mint addig. Ugyanis a hentesek hazai átlagfizetését veszik figyelembe... itthon nem azzal foglalkozott, jobban keresett, mint a hentes-átlag, kint meg hiába keresett többször annyit a volt férj, kevesebbet kellett fizetnie.

Így járt a lelkem.

2013. jún. 20. 13:06
 3/25 anonim ***** válasza:
22%
Ne szórakozzál már hogy 20 ezer forint egy gyerek után nem elég. Van egy fia ott kint vele és? Mi közöd hozzá? Semmi, nehogy már még utánna is pénzt akarja...Még a bőrt is lenyúznád a paliról úgy látom. Ja és szerintem figyelembe veszik a gyereket aki vele van de olyan értelemben hogy lehet te még kevesebbet fogsz kapni mert őt is elkell tartania.
2013. jún. 20. 13:12
 4/25 anonim ***** válasza:

Hiába dolgozik kinn, tartásdíjat a magyarországi azonos munka áltagod béréböl számolnak. Szóval ha árufeltöltö, akkor hiába keresne ott (csak egy szám) 1000 eurót, de akkor is a mo-i 50ezer utána kaphatsz gyerektartást.

Érdemes utánanézni, mert ha elindítasz egy pert, akkor a határozat utána kötelezö, és könnyen lehet, hogy jóval kevesebb lesz, mint amit most kapsz.

Ha van még egy gyereke - mindegy, hogy hol, illetve hogy vele él, vagy sem, a gyerektartás max összege a nettó 50 %-a lehet, ez oszlik el a háromnál több gyerek között. Két gyereknél egy-egy gyerek általában a nettó 15-25%5át kaphatja.

2013. jún. 20. 13:14
 5/25 A kérdező kommentje:
Szerintem nem sok amit kérek,főleg hogy a bírósági végzés szerint a mindenkori fizetése 20%-át de minimum 20 ezret kell kapjon a közös gyerekünk. Tehát most kint keres kb 1200 fontot és én annak a 20 %-át szeretném kapni,nem pedig a minimum összeget, csak nem tudom,hogy nekem kell e bizonyítanom a munkahelyét vagy ő köteles bevallani saját magától,mivel bejelentett munkája van, csak nem tudom hogy működik ez így hogy ő külföldön van.
2013. jún. 20. 13:20
 6/25 A kérdező kommentje:
És úgy tudom jövőre törvény változás lesz és csak százalékos gyerektartás lesz. Azt hogy lehet érvényesíteni külföldről?
2013. jún. 20. 13:24
 7/25 anonim ***** válasza:
77%
Nem veszik figyelembe a külföldi bért, hanem a magyar bért.
2013. jún. 20. 13:30
 8/25 A kérdező kommentje:
Nincs magyar bére,csak külföldi.
2013. jún. 20. 13:35
 9/25 anonim ***** válasza:

A bíróság nem fogja megemelni.

Próbálj vele megegyezni, hogy küldjön tízezer forinttal többet. Ennyit tudsz kérni.

2013. jún. 20. 13:41
 10/25 anonim ***** válasza:

A magyar bér nem azt jelenti, van-e itthon keresete, értsd már meg!

Nem tudom, mit dolgozik, de ha itthon keres egy könyvtáros átlag 120 ezret, akkor kereshet ott kint több milliót is, akkor is a 120 ezer ft-ot veszik figyelembe. Nem az számít, ott kint mennyit kap, hanem itthon átlagban mennyit kapna.

2013. jún. 20. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!