Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Köteles vagyok-e tartásdíjat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Köteles vagyok-e tartásdíjat fizetni, ha a 23 éves fiam az egyetem utolsó évét levelezőn végzi? Úgy tudom, hogy csak nappali után vagyok köteles fizetni tartásdíjat.

Figyelt kérdés
2013. máj. 28. 14:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

Csjt. 60. § (1) Rokonaival szemben, az alábbi rendelkezésekben meghatározott körben, az jogosult tartásra, aki magát eltartani nem tudja, és akinek tartásra kötelezhető házastársa vagy bejegyzett élettársa sincs.

(2) Tartásra a munkaképes leszármazó is jogosult, ha erre szükséges tanulmányai folytatása érdekében rászorul.

Ebben sehol nincs benne az, hogy nappali.

2013. máj. 28. 14:56
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
Levelezőn már nem.
 3/11 ivilicious ***** válasza:
41%
szerintem nem. de úristen..hogy lehet valaki ennyire kicsinyes,alig várod,h ne kelljen fizetni,mi?....szegény gyerek.
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Az "igazi" szülő.... atyaég szegény gyerek.
2013. máj. 28. 14:57
 5/11 anonim ***** válasza:
67%
23 éves mióta gyerek? És gondolom azért fejezi levelezőn, mert dolgozik...
2013. máj. 28. 15:00
 6/11 anonim ***** válasza:
63%
Hát le lehet pontozni, de egy 23 éves felnőtt ember, aki levelezőn tanul ne várja már el, hogy az apja majd eltartja a gyerektartásból.
2013. máj. 28. 15:49
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
Azért elég könnyen ítélkeztek! :) Nem tudtok semmit sem az apáról, sem a gyerekről, sem a kapcsolatukról, még is mindenki le van már kezelve kb. A gyerek szánalmas, hogy elvárja, hogy eltartsák, az apa szánalmas, mert nem akar fizetni. Imádom ezt a mentalizmust! Mi lenne ha inkább kérdeznénk, hogy mi a is a helyzet pontosan? A kérdező miért nem akar fizetni? A gyerek egyáltalán elvárná-e, szüksége lenne-e rá??
2013. máj. 28. 16:42
 8/11 anonim ***** válasza:
46%
Nem levelezősöknek pl már az állam sem fizeti a TB mert azért jár levelezőre, hogy hétköznap dolgozhasson. Mégis mit csinál egész hétköznap ha suliba nincs, dolgozni nem dolgozik.
2013. máj. 28. 18:18
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a negatív és a pozitív válaszokat!
2013. máj. 29. 12:47
 10/11 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nem köteles. Apum nekem sem fizetett egy forintot sem, ahogy befejeztem a középiskolát. Pedig levelezőre is jártam egyetemre meg nappalira is okj-ra. Azt mondta, hogy kislányom, állj a saját lábadra. Persze nem tudtam teljesen, de diákmelóban dolgoztam minden nap. Végül ott hagytam az okj-t, hogy dolgozni tudjak többet. Onnan meg persze nem engedtek el a levelezőre... Ott hagytam azt a munkát. Ördögi kör. Így tanulok, mert diploma kell és próbálkozom olyan helyet találni, ahol tolerálják, ha néha elmegyek suliba...

Nem könnyű! Viszont fizetni a szüleim nem fognak nekem. És nem is kötelesek.

21n

2013. máj. 29. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!