Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Köteles vagyok-e tartásdíjat fizetni, ha a 23 éves fiam az egyetem utolsó évét levelezőn végzi? Úgy tudom, hogy csak nappali után vagyok köteles fizetni tartásdíjat.
Csjt. 60. § (1) Rokonaival szemben, az alábbi rendelkezésekben meghatározott körben, az jogosult tartásra, aki magát eltartani nem tudja, és akinek tartásra kötelezhető házastársa vagy bejegyzett élettársa sincs.
(2) Tartásra a munkaképes leszármazó is jogosult, ha erre szükséges tanulmányai folytatása érdekében rászorul.
Ebben sehol nincs benne az, hogy nappali.
Szerintem nem köteles. Apum nekem sem fizetett egy forintot sem, ahogy befejeztem a középiskolát. Pedig levelezőre is jártam egyetemre meg nappalira is okj-ra. Azt mondta, hogy kislányom, állj a saját lábadra. Persze nem tudtam teljesen, de diákmelóban dolgoztam minden nap. Végül ott hagytam az okj-t, hogy dolgozni tudjak többet. Onnan meg persze nem engedtek el a levelezőre... Ott hagytam azt a munkát. Ördögi kör. Így tanulok, mert diploma kell és próbálkozom olyan helyet találni, ahol tolerálják, ha néha elmegyek suliba...
Nem könnyű! Viszont fizetni a szüleim nem fognak nekem. És nem is kötelesek.
21n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!