Levelezőn mért alacsonyabbak a ponthatárok, mint a nappali képzésben?
Néztem egy egyetemi szakot és jóval kisebb a ponthatár a levelező részén mint a nappali részén,miért?
Illetve szerintetek érdemes levelező szakra jelentkezni, hogyha a normál nappali képzésbe nem vesznek fel, mert nem lesz elég a ponthatár?!
Normális válaszokat, Köszönöm!
Azért, mert a levelező képzések fizetősek. No meg általában kevesebbet is érnek, mintha nappali képzésben tanulnál.
Szerintem akkor érdemes ilyenre menni, ha dolgozol és mellette nagyon érdekel valami. Ha komolyan gondolod, akkor semmiképpen.
Nos nem alacsonyabbak a ponthatárok minden levelező tagozaton mint az nappalin.(azonos szakon természetesen)
Van ahol ez fordítva van! Igaz az a kivétel, de azért van szép számmal kivétel is.
Kedves kérdező és előttem válaszoló a ponthatárnak semmi köze ahhoz hogy levelező vagy nappali az adott képzés. a ponthatár csakis attól függ hogy az adott évben arra a "szakra-tagozatra-finanszírozási formára" (együtt a három) hány ember jelentkezett és a jelentkezők milyen pontszámot érnek el a felvételi eljárásban, és persze hány emberi vehetnek fel. Ez csak szigorú matematika semmi más. pl. ha nappalira jelentkeznek egy adott szakra 100-an és csak 20-at vehetnek fel, de ugyanez a szak levelező tagozatára csak 80-an jelentkeznek, de a felvehető létszám mondjuk 40-an, akkor értelemszerűen sokkal alacsonyabb lesz a levelezős ponthatár mint a nappalis. ezeket minden szaknál és tagozatnál vedd figyelembe. (a finanszírozási forma az már másik kérdés, ha ott is ugyanez a logika..pl. egyesmesterszakokon a fizetős képzés ponthatára magasabb mint az állami ösztöndíjasé, mert akik oda jelentkeznek már általában elhasználták a 12 félévüket már képzésre ezért fizetősre mennek többen van ilyen is..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!