Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy tudnám emeltetni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám emeltetni a tartásdíjat?

Figyelt kérdés
A volt férjem Angliában van és szeretném emeltetni a tartásdíjat. Viszont nem tudom se a címét,se a munkahelyét. Az biztos hogy dolgozik és bejelentett munkahelye van,mert mondta a volt sógorom. A közös fiunk most fog középiskolába menni,erre lehet hivatkozni? Nekem kell bizonyítani a munkahelyét vagy köteles bevallani a bíróságon? Most 20 ezret fizet, szeretném 30 ezerre emeltetni. Van egy most született gyereke is,aki ott él kint vele, ezt figyelembe veszik?

2013. jún. 20. 13:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
35%
Meg nehogy azt hidd hogy Angliában az olyan hú de sok pénz. Ki sem jönnek ketten a fiával belőle normálisan, nem hiszem, hogy egy önálló lakást tudnak bérelni ennyiből, hanem csak szobát. De te lehúznád róluk az utolsó bőrt is csakhogy neked több maradjon.
2013. jún. 20. 13:52
 12/25 anonim ***** válasza:
33%
Sehogy, örülj annak hogy ennyit is kapsz....azt meghogy mért nem fognak emelni azt meg leírták a többiek...
2013. jún. 20. 14:00
 13/25 A kérdező kommentje:
Nem ketten élnek,hanem a volt férjem,a jelenlegi nője és a közös gyerekük.
2013. jún. 20. 14:11
 14/25 anonim ***** válasza:
77%

Oké, nem ketten élnek.

Nem tudod emeltetni a tartásdíjat.

Van más kérdésed?

2013. jún. 20. 14:11
 15/25 A kérdező kommentje:
Nem nincs, még mindig csak az eredeti kérdésem van. Amire eddig még senki nem válaszolt! Tehát nekem kell e bizonyítanom hogy hol dolgozik,vagy köteles bevallani a bíróságon?
2013. jún. 20. 14:15
 16/25 anonim ***** válasza:
64%

Nem mindegy. Te pert akarsz, mert az a típus vagy. Ismerős, nem vagy ezzel egyedül, sokan élvezik a pereskedést.

De ez esetben tök mindegy, mert mint ahogy sokan megírták, nincs jelentősége a kinti munkahelynek, mert nem az számít. Ő meg majd lenyilatkozza, hogy ilyen és ilyen munkakörben dolgozik, ha kell, akkor ad neki róla igazolást a munkáltatója, de a munkahelyét sem neked, sem neki nem kell bizonyítania.

A kinti gyereket meg igen, figyelembe veszik, tehát emiatt valószínűleg kevesebb fog neked jutni.

2013. jún. 20. 14:22
 17/25 A kérdező kommentje:
Tehát per esetén mondhatja a bíróságon hogy nem dolgozik és mivel külföld nem is fognak utána nézni,ha én nem tudom bizonyítani hol dolgozik?
2013. jún. 20. 14:24
 18/25 anonim ***** válasza:
28%

Kaptál vagy 8-10 választ.

Külföldi keresetből egy fillért sem ítél neked a magyar bíróság.

Kizárólag magyarországi jövedelmből.

Az angliai pénzből nem kapsz.

Melyik szót nem érted?

2013. jún. 20. 14:25
 19/25 anonim ***** válasza:
86%
Lassan írom, hogy megértsd: a bíróságot nem fogja érdekelni a kulfoldi jovedeleme. Hiába keresne pl havi egy millió forintnak megfelelő eurót, nem számít. Az számít, hogy mi a hivatalos szakmai végzettsége es az adott szakmában Magyarországon mennyi az átlagkereset. Annak alapján fogjak megítélni a tartasdijat. Ha pl adminisztrátor, es Magyarországon a KSH szerint egy adminisztrátor átlag 83500 forint bert kap, akkor annak a húsz százalékát igényelheted, mint tartasdijat. Ennyi.
2013. jún. 20. 14:34
 20/25 anonim ***** válasza:
73%
Most vszínű le leszek pontozva, de én másként látom, ahogy a többiek. Ugyanis nálunk a páromnak a minimálbéréből ítélték meg a 20e Ft-ot egy gyereknek. Nem vagyok azzal tisztában, hogy egy hentes mennyit keres átlagban, de ha nem minimálbért, akkor igazából próbálkozhat kérdező az emeltetéssel, bár ugye a kisebbik gyerek is számít. Arról nem is beszélve, h azt írta a kérdező, h a végzésben min. 20e Ft áll, és ha annál többet keres, akkor annak a 20%-a. Persze nem azt mondom, h akkor külföldi keresetéből annyit adjon, de a 30 reális lehet, sztem az azért nem nagy kérés. Sztem inkább a volt férjeddel beszéld meg, hátha ad annyit. Ha bírósághoz fordulsz, először egy ügyvédnél érdeklődj, nehogy tényleg úgy járj, h kevesebbet kapsz.
2013. jún. 20. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!