Kötelező-e biztosítani az ügyvéd jelenlétét, ha a munkavállaló kéri a felmondás átadásakor, az új munkatörvénykönyve szerint?
Figyelt kérdés
A munkáltatóm 2013. márciusban adta át a felmondásom, a felmondás átadásakor szerettem volna, ha jelen van az ügyvédem is, mivel véleményem szerint a nem valós indokot tartalmazta a felmondás. A munkáltató azt állította, hogy az új munkatörvénykönyve szerint nem kell biztosítani az ügyvéd jelenlétét felmondáskor. A nem valós ok miatt szerettem volna jognyilatkozatot is tenni. Mi az igazság ezzel kapcsolatban?2013. júl. 8. 16:02
31/32 anonim válasza:
Akkor nagyon egyszerű dolgotok lesz, ugyanis az indokolásban világosan ki kell tűnnie a felmondás okának, ráadásul, ha bizonyítani sem tudják azt, amit az indokolásban felsoroltak, akkor ez egy nyert ügy. Az ügyvéded is teljesen jókat mond. Mindenféleképp pereljetek, ez már nyert ügy.
32/32 A kérdező kommentje:
Jó akkor megnyugodtam, hogy az ügyvéd kötelező jelenlétén kívül másban nem tévedett az ügyvédem. Igazából a volt főnökömről azt hallottam hogy egy igazi szemétláda.
2013. júl. 9. 12:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!