A felmondás szempontjából határozott idejű szerződésnek számít-e, ha valaki helyett, annak keresőképtelenségének idejére, "legfeljebb" egy adott napig vagyok kinevezve? Én, mint munkavállaló milyen felmondással szüntethetem meg ezt a munkaviszonyt?
az, hogy határozott idejű-e a szerződés
az kiolvasható belőle (szerződésből)
lehetséges, hogy vki egy napig van kinevezve
nem megy be, kirúgják
erre azért van lehetőség
mert próbaidő van
az alatt pedig bármikor indokolás nélkül meg lehet szüntetni jogviszonyt
munkavállaló is próbaidő alatt
megszüntetheti mviszonyt
Egy kicsit kevered a dolgokat.
A munkavállalót nem nevezik ki. A munkavállalóval munkaszerződést kötnek. Ha valaki helyett "kineveznek" annak keresőképtelensége idejére az általában helyettesítésnek hívják és nem sok köze van a munkaviszony időtartamához.
A munkaviszony időtartamát( határozott / határozatlan ) a munkaszerződésben kell meghatározni.
A munkaviszony közös megegyezéssel, rendes felmondással, rendkívüli felmondással szüntethető meg. A felmondásra mindkét félnek lehetősége van a jogszabályban leírt feltételek fennállása esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!