Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha összevesztem párommal,...

Ha összevesztem párommal, mert megcsalt és visszavettem töle az összes ékszert, amit neki vettem és ö feljelentett hogy elraboltam azokat, mit tegyek, hazugságvizsgálat?

Figyelt kérdés

Hogyan lehet inditványozni, hogy rajtam vagy rajta végezzenek hazugságvizsgálatot és ezt bizonyítékként lehessen is használni?

Köszönömöm a megtisztelö válaszokat!

2013. júl. 3. 20:11
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
68%
Tudtommal Magyarországon nem fogadják el a hazugságvizsgálatot, de egyébként meg tök mindegy. Ha ajándékba adtad, akkor az övé. Ha visszavetted, az meg lopás.
2013. júl. 3. 20:15
 2/36 A kérdező kommentje:
Ennyi?
2013. júl. 3. 20:16
 3/36 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne lopás?

Ajándékot vissza lehet követelni, még törvényileg is. Jól tetted, menjen a szeretőjéhez aztán az majd vesz neki ékszereket.

Keres egy ügyvédet,aztán jelentsd fel rágalmazásért.

2013. júl. 3. 20:17
 4/36 anonim ***** válasza:
Vissza követelni lehet. De a követelés nem úgy néz ki, hogy fogom magam és elveszem. Az a lopás.
2013. júl. 3. 20:22
 5/36 anonim ***** válasza:

utolsonak igaza van.

elsőnek meg csak abban hogy nem bizonyiték. viszont a vele készült elmzést figyelembe veheti a biró (és veszi is) a baj az hogy nem nagyon fog a rendörség ilyn vizsgálatot elrendelni

2013. júl. 3. 20:23
 6/36 anonim ***** válasza:
nem utolsóó.. utolsó elötti...
2013. júl. 3. 20:23
 7/36 anonim ***** válasza:
88%

hélóka, visszakövetelni törvényes úton csak akkor lehet gondolom ha hivatalosan is nekiadta annó.

Ha nincs ajándékozási szerződés, akkor nincs ajándék. Számla a nődnél van e? Mert ha nincs, akkor mondhatja, hogy az övé, te pedig mondhatod, hogy a tied, te csak használatra szoktad neki odaadni.

Ha ez nem nyer, akkor lehet mondani a nőnek, hogy rendben, akkor nyilván tudja bizonyítani egy apeh vizsgálat során, hogy telik e neki ilyen ékszerekre.

2013. júl. 3. 20:28
 8/36 A kérdező kommentje:

Akkor ennyi? Valóban büncselekményt követtem el? Nem létezik olyan, hogy az ékszereket magamnak vettem, csakhogy ékeskedjek velük rá adtam, hogy a barátaim láthassák milyen jól is megy?

Hogy miért nem magamnak vettem ékszert? Mert én nem szeretem hordani.. és így más nem láthatja, hogy a szorgos hangya mit gyüjtött össze..

2013. júl. 3. 20:28
 9/36 anonim ***** válasza:
próbáld bebizonyítani, hogy te vetted és akkor van esélyed.
2013. júl. 3. 20:39
 10/36 anonim ***** válasza:

Akad bármi, amely bizonyítaná, hogy te vetted, és csak használatra adtad át (számla, blokk, pénzintézeti átutalás...)?

Ajándékozás esetében polgári úton követelhetnéd vissza, ha a feltevés amellyel adtad meghiúsult, és az állapot mely jelenleg fennáll meghiúsítaná az ajándékozást. (vagyis azért adtad, mert a barátnőd, de mostani helyzetben biztosan nem adnád neki)

2013. júl. 3. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!