Ha a párom feljelentett gyerektartásért ez esetben mi a teendő?
(Feljelentett, Albérletben élnek, de elfogadom és bármennyit kér kifizetem mert imádom mind a kettőjüket csak hát gyenge idegzetű vagyok és sűrűn sok apróságért kiborulok persze nem bántom őket és a páromat se csaltam meg csalom meg soha csak hát így jött össze majd lehet béke lesz de mind1. ) OFF
Mennyi lehet a maximum százalék amit letilthatnak a fizetésemből?
És a családi adókedvezménytől elesek-e ez esetben? ( a párom nem dolgozik GYES-en van)
És a Gyermek után járó szabadságtól is elesek ilyen esetben?
És a családi adókedvezménytől elesek-e ez esetben? ( a párom nem dolgozik GYES-en van)
És a Gyermek után járó szabadságtól is elesek ilyen esetben?
Csak azt nem értem, hogy ha önként is adnád, akkor mi a fenének ment rögtön bíróságra!?
Na, mindegy. Valóban, esetleg keresetről lehet szó, semmiképpen sem feljelentésről. Két gyerekre max. a fizetés 50%-a, de, ha ennyi veszélyeztetné a megélhetésedet, akkor kevesebb. Egy gyerekre 33% lehet. (Nem pontosan értem, hogy két vagy egy gyereked van, de mindegy.)
A családi adókedvezményt miért kapnád, ha már nem vagytok egy család? Ha meg nem váltatok el, akkor milyen tartásdíjról beszélünk? Nekem nem áll össze a kép, bocsi.
A szabadságot az egyik szülő veheti ki csak, jellemzően az, aki együtt él a gyerek(ek)kel.
Ha arra van kötelezve, hogy anyagilag támogassa a gyerekeit akkor biztosan jár adókedvezmény, legfeljebb máshogy hívják. Ha nem akkor nagyon igazságtalan és értelmetlen lenne a rendszer.
Szabadság az nem jár, mert nem tartózkodsz huzamosabb ideig a gyerekekkel. Bár láthatás esetére, arra az egy napra igazságos lenne a szabadság, de szerintem ennyire nem kidolgozottak a magyar törvények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!