Beengedtem a házamba, most tartozik, visszaköltözött az anyjához, de a számlákat nem fizette be! Mi a teendő? Mit tehetek ilyenkor?
Papír ezek szerint nem volt? Mert ha volt, akkor azzal már elindulhatsz.
Amit egyébként tehetsz, az az, hogy befizeted a számlát (ne halmozódjon a késedelmi kamat, mert egyáltalán nem biztos, hogy a srác fizetni fog neked), és a lomokat lezárod, amíg nem kapod meg a sráctól a pénzt.
Megjegyzem, ha semmi nyoma nincs annak, hogy a srác ott lakott, akkor ő hivatalosan soha nem is járt a házadban...
szia!
Sokkal tartozik? Betudod fizetni a számlát? Ha igen akkor fizesd be a csudába a srácnak a mocskát meg szépen helyezzétek el anyukánál ... Egyben vagy darabokban ez már a vérmérsékletedre bízom.
B verzió, fiszezd be a számlát a csudába... Srácnak tértivevényes levél, hogy drága barátom, xxxx.xx.xx y órakor biztosítunk lehetőséget a holmid átvételére, amennyiben nem jelensz meg akkor xyz. helyre kerülnek. (kuka, anyád vagy anyáddal együtt a kukába ). Amennyiben nem tudsz megjelenni a kért a időpontban akkor z HUF tárolási összegért az általad megjelölt 30 napnál nem hosszabb ideig tároljuk, a határ idő letelte után xyz. helyre kerülnek.
Ha volt szerződés arról, hogy ő ott héderel és csak a csekket fizeti akkor bele lehet a levélbe fogalmazni, hogy az xy napon kelt szerződésbe foglalat köteleséggeinek nem tett eleget, mi szerint az xyz. című ingatlan közüzemi számláit fizeti. Ezért abc. felé x. HUF tartozása áll fent.
Fizetni ez után sem fog, de hogy ha nem hordja el a mocskát akkor van némi alapod hogy miért hajítod az utcára.
Másrészről, meg este sötétben hátulról ... na nem akarok én tanácsokat adni. :)
Én is keveredtem ilyen helyzetbe és sehogy nem tudtam az összeget behajtani.
Egyszerűen nem lehetett bizonyítani, hogy bárki is lakott ott számlák fejében.
Ennek persze logikus következménye, hogy nem is kerülhetett oda semmi, ami nem az enyém. :))
Ami esetleg igen, azt ajándékba kaptam, vagy vettem, esetleg barter. :))
Ha más nem, raktározás fejében is kérhetsz pénzt.
Nem vagy jó helyzetben, de Ő is legalább ennyire tehetetlen.
"és a srác csak úgy tud bejutni ha lesz a kezében egy bírósági végzés, hogy bemehet"
Nyugodj meg ilyen mindaddig nem lesz a kezében míg a lakást tőled törvényesen meg nem vásárolta. Ő egy vadidegen, semmi keresnivalója más lakásában. Nem bérelte azt így a tulajdonos engedélye nélkül be sem léphet oda. Ha gyorsan eladod a cuccait akkor pedig még ha számlái vannak sem tud semmit bizonyítani, hisz egy házkutatás során is igazolódna, hogy a holmija nincs nálad. Sőt mi több, életedben nem láttad az illetőt. :)
"Egyszerűen nem lehetett bizonyítani, hogy bárki is lakott ott számlák fejében."
Nalátod. Ő maga fogja bizonyítani, hogy márpedig nem lakott ott. Így pedig holmija sem maradhatott a lakásban.
Off:
Újabb jó példa arra, hogy miért írjunk szerződést MINDENKIVEL. Szerződés megkötésének esetében nincsen se család, se barátság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!