Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Emeltethetem a tartásdíjat?

Emeltethetem a tartásdíjat?

Figyelt kérdés
A volt párommal van egy közös gyerekünk, most 25000 Ft-ot fizet gyerektartásra, de 5 hónapja Németországban él és dolgozik, az új családjával együtt ( van egy új gyereke,a nője gyesen van vele, mellesleg nekem is van a jelenlegi párommal közös gyerekünk, de én már nem vagyok gyesen, hanem dolgozom). Most a fizetése így sokkal több ( kb 300000-350000 Ft-ot keres átszámolva),mint Magyarországon volt ezért szeretném ha több gyerektartást fizetne. Kérhetem a gyerektartás emelését? Kérhetem a német fizetésének a 20-25%-át? Mik az esélyeim ha pert indítok?

2013. ápr. 20. 03:48
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
50%

27-es, picit bilibe lógott a kezed.

Szép az a sor, mait leírtál, csak nem minden esetben igaz. A másik meg, anyuka kapja (mivel nála van a gyerek) a gyest, családit stb. Apuka meg dolgozik. Nem otthon mossa fel a tiszta padlót minden nap, csak hogy lássák, mennyi házimunka van.

2013. ápr. 20. 09:08
 32/42 anonim ***** válasza:
90%
igen kapja a gyest ,ami mellett nem lehet csak 4orában dolgozni,25000ft.apuka meg dolgozik,aha dolgozik ,miért az anyák nem dolgoznak?
2013. ápr. 20. 09:21
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
egyébként meg ha azt gondolod ,hogy gyerek mellett semmi mást nem kell csinálni csak a tiszta padlót sikálni akkor te egy egy igazi észlény vagy
2013. ápr. 20. 09:24
 34/42 anonim ***** válasza:
68%

A gyerekkel való törődés nem egyenlő értékű az apuka által fizetett tartásdíjjal.

Ezt csak az elvált anyukák többsége állítja.

Ha nincs gyerek, akkor is kell a rezsit fizetni, akkor is kell főzni, mosni, takarítani. Legfeljebb valamivel kevesebbet, mint gyerekkel.

2013. ápr. 20. 11:38
 35/42 A kérdező kommentje:
És mi van ha csak bosszúból emeltetem? Kinek mi köze hozzá? Gyűlölöm őket, úgyhogy fizessen annyit,hogy a másik gyerekre meg a nőre ne jusson. A gyereknek is elmagyaráztam már hogy az apja rossz ember és hogy mióta új gyereke van őt már nem szereti,mert nem akarom hogy pl nyáron náluk legyen. Nem akarom hogy egy másik nő gondoskodjon róla akár egy percig is. Így szerencsére nem akar menni az apjáékhoz.
2013. ápr. 20. 12:13
 36/42 anonim ***** válasza:
90%

te jó isten.beteg a kérdező.be is vallja,hogy csak bosszú.

Kérdező:a jelenlegi élettársad nem szeret?....

Amúgy ha az ex látná,hogy nem csak kiszúrásra akarsz menni,lehet,hogy saját magától küldene többet....

2013. ápr. 20. 13:09
 37/42 anonim ***** válasza:
93%
Te beteg, a gyerekeddel fogsz kiszúrni, majd ha a gyereked felnőttként ki lesz, hogy az apja miért nem akarja látni soha, remélem boldog leszel. Ne aggódj, ha a férjed akarja, nem fogsz tudni semmit elérni. Inkább próbálnál normális kapcsolatot kialakItani velük és egy új társat keresni magadnak.
2013. ápr. 20. 15:16
 38/42 anonim ***** válasza:
67%

"Egy gyerek eltartása NEM kerül 60-70.000.- Ft-ba!"

Őőőőő..... miért ne kerülne egy gyerek sokkal többe, mint egy felnőtt megélhetése? Hiszen a gyerekre pluszköltségek vannak, pl. gyakran kinövi a ruháját, cipőjét, ami miatt meg kell újítani a ruhatárát, ami a felnőttre nem igaz.

Taníttatni kell... szerinted egy nyelvvizsga mennyibe kerül most?

Egy felnőttre állapítottak meg 84E Ft-ot tavaly a KSH-nál létminimumnak. A gyereknek másfélszer ennyi az alap megélhetése szerintem, jövőre milliós tandíjakkal megfejelve az egyetemeken...

Én nemrég még egyetemre jártam, igencsak tudom, hogy mennyiből jött ki a rám jutó rezsi, étkezés, ruházkodás, tankönyvek, fénymásolás, utazási költségek, tandíj, vizsgadíjak. Hát nem havi 60-70 EFt volt!

Anyukám közalkalmazott volt, túlórában 11-12 órákat dolgozott egy nap, esténként tanult, házimunkát végzett, aludt vagy napi 3 órát évtizedeken át.

Igencsak sokat nélkülöztünk az alapszükségletekből.

2013. ápr. 20. 19:07
 39/42 anonim ***** válasza:

13:

"25000 ft a megállapodásunk,de akkor nem külföldön dolgozott és kevesebbet keresett.

Még nem tudja hogy emeltetni akarom,majd megtudja ha megy neki a bírósági idézés. Az indokom az,hogy ha többet keres adjon többet."

Pert csak akkor adhatsz be, ha a nemperes utakon nem jártál sikerrel. Ha felhívod a papát, hogy fizessen mondjuk 70E-t, és ő örömmel fizet, akkor mi okod a PERRE?

A bíróság nem vesz be előzmény nélküli ügyeket, hiszen nincsen ebben az esetben perhelyzet.

2013. ápr. 20. 19:13
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

"A gyereknek is elmagyaráztam már hogy az apja rossz ember és hogy mióta új gyereke van őt már nem szereti,mert nem akarom hogy pl nyáron náluk legyen. Nem akarom hogy egy másik nő gondoskodjon róla akár egy percig is. Így szerencsére nem akar menni az apjáékhoz."

Azt ugye tudod, hogy ezzel a gyereket bántod? Vagy annyira elvakított a bosszúvágy, hogy az sem számít, ha a kicsi szenved, lelkileg gyötrődik? Az ő érdekeit nézd, ne a saját bosszúdat. Később nagyon meg fogod bánni.

2013. ápr. 21. 07:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!