Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Emeltethetem a tartásdíjat?

Emeltethetem a tartásdíjat?

Figyelt kérdés
A volt párommal van egy közös gyerekünk, most 25000 Ft-ot fizet gyerektartásra, de 5 hónapja Németországban él és dolgozik, az új családjával együtt ( van egy új gyereke,a nője gyesen van vele, mellesleg nekem is van a jelenlegi párommal közös gyerekünk, de én már nem vagyok gyesen, hanem dolgozom). Most a fizetése így sokkal több ( kb 300000-350000 Ft-ot keres átszámolva),mint Magyarországon volt ezért szeretném ha több gyerektartást fizetne. Kérhetem a gyerektartás emelését? Kérhetem a német fizetésének a 20-25%-át? Mik az esélyeim ha pert indítok?

2013. ápr. 20. 03:48
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

És mit felelt ő a kérésedre, hoyg adjon most többet?

Mi okod pert indítani?

2013. ápr. 20. 04:50
 12/42 anonim ***** válasza:
Mint írtam az előbb nekem nincs gyerekem,tehát nem értettem a hozzászólást "hogy újabb ellenségeskedő apa". Szóval én csak azt írtam hogy én is külföldön élek egyedül, átszámolva 350000 ft-ot keresek, de mikorra kifizetem a lakásbérlést, a rezsit, a munkába járás költségét, a kaját (ezek a dolgok külföldön sokkal drágábbak), ezek kifizetése után nem marad 100 ezer ft-om, pedig én egyedül élek. Azért írtam a kérdezőnek hogy nem ítélnek meg neki több pénzt. Az exé-nek sem marad több ezek kifizetése után, sőt kevesebb,mert ő családdal van kint és ő fizet gyerektartást. Tehát a semmiből hova követel pénzt a kérdező?
2013. ápr. 20. 04:56
 13/42 A kérdező kommentje:

25000 ft a megállapodásunk,de akkor nem külföldön dolgozott és kevesebbet keresett.

Még nem tudja hogy emeltetni akarom,majd megtudja ha megy neki a bírósági idézés. Az indokom az,hogy ha többet keres adjon többet és nem érdekel hogy az új kölyke meg nője éhen hal e vagy nem.

2013. ápr. 20. 05:00
 14/42 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Én is ebben a helyzetben voltam, annyi különbséggel hogy az én exem angliában dolgozik. Gondoltam emeltetem a gyerektartást, de a bírósági tárgyaláson jól pofára estem, mert amit kaptam addig 25 ezret, azt lecsökkentették 20 ezerre, azzal az indokkal,hogy attól hogy az édesapa külföldön dolgozik,még nem több a kiadásom a gyerekre és hogy új gyereke született, azért csökkentették le. Szerencsére az exem és a párja is rendesek és azóta is a 25-öt kapom, és tanultam a dologból.
2013. ápr. 20. 05:17
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Némelyik válaszíró kicsit figyelmesebben is végig olvashatná a történetet! Az apa rendesen fizet és eddig is rendesen fizetett. Nem azt kell nézni hogy sajnálja a fizetése 20%-át, hanem azt hogy az ottani 20%-ék nem arányos az ittenivel. Kérdező ha jól látom te utálod az exed új nőjét és gyerekét? Miatta hagyott el? Azt írod neked is van párod és vele is van közös gyereked,ha jól értelmezem. Akkor miért nem lépsz tovább ebből a gyűlölködésből? Az eredeti gyerektartás mennyi volt? Mielőtt új gyereke született az exed-nek?
2013. ápr. 20. 05:23
 16/42 A kérdező kommentje:
Nem nem miatta hagyott el, hanem még egy ez előtti r.ibanc miatt, de attól még nem kell szeretnem,hogy nem miatta volt az egész. Utálom mert van és kész és a gyereküket is. Eredetileg is 25 ezer volt a gyerektartás,nem kértek csökkentést mikor jött a közös kölykük. De nem értem ez hogy jön ide. A konkrét kérdésemre eddig még senki nem válaszolt
2013. ápr. 20. 05:28
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen kamu, provokatív kérdés.

De, hogy érdemben is válaszoljak: Az exed 1100-1200 eurót keres, ami az ottani "minimálbérnek" felel meg. Ilyen esetben nem fogják növelni a gyerektartást, mivel százalékos sávban határozzák meg azt. A 90'es években még többször előfordult, hogy a magyar törvények szerint fizettették a gyt-t a külföldön élőkkel. Így olyan esetek is történtek, hogy a szintén 1200 eurót kereső ismerősömnek a fizetésének a FELÉT! utalni kellett a volt feleségének, mivel 3 közös gyerekük van. Szerencsére változnak az idők, itthon is észbe kaptak, így arányosan átszámítják az ottani fizetéseket.

Kérdező, te pedig szégyelld el magad, hogy ide jársz trollkodni, bosszantani az elvált, gyerekes szülőket..

2013. ápr. 20. 05:38
 18/42 A kérdező kommentje:
Én senkit sem akarok provokálni! A gyerekemnek akarom megadni ami jár neki!
2013. ápr. 20. 05:51
 19/42 anonim ***** válasza:
51%

"és nem érdekel hogy az új kölyke meg nője éhen hal e vagy nem."

"Utálom mert van és kész és a gyereküket is."

Gratulálok kérdező. Milyen anya és milyen ember vagy aki egy ártatlan gyereket gyűlöl? Azt hiszem kiismertünk téged.

Megértem hogy a párod elhagyott, megérdemelted!!

2013. ápr. 20. 06:31
 20/42 anonim ***** válasza:
52%
a külföldi fizetése után 1év mulva kérheted hogy az alapján állapitsák meg a gyerektartást.tehát 1év folyamatos munka után,
2013. ápr. 20. 06:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!