Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megkapja visszamenőleg a tartásdíjat, ha igen utána van esélyem nyerni ellene?
1 éve mondták a ki a válást. Birósági határozat van arról hogy a házasságunk alatt fel vett hitelek felét ki kell fizetnie nekem. Két személyi kölcsön a törlesztő részlet a kettőre mivel svájci frank alapú közel 60 ezer ft. Az egyikből még 4 a másikból még 3 év van vissza. Az én számlámról vonják a törlesztő részletet minden hónap 12-én. gyerektartásra havi 20 ezret kell fizetnem minden hónap 15-éig. Mivel 10-én kapok fizetést,ezért a gyerektartást már akkor mindig elutaltam még az elején. Volt feleségemnek azonban hiába mutattam az sms-t h mennyit vontak le a hitelre nem hajlandó felét oda adni. Azzal érvel hogy nem fogja vissza adni a gyerektartást,és még többet.
Írtam neki felszólító leveleket hogy fizesse ki a hitel felét,semmi reakció. Én 5 hónapig utaltam neki a gyerektartást minden hónap 10-én most azonban már lassan 5 hónapja nem teszem. Írom a felszólító leveleket csak hogy fizesse ki a hitel törlesztő felét.
Én albérletben élek,ő a szülői házban. Miatta költöztünk ebbe a városba a szüleihez itt vállaltam munkát. Mikor mondom neki h marha nehéz megélnem a maradék 60 ezerből ugy hogy albérletet fizetek. ha oda adom neki a előre a gyerektartást akkor kajára már nem telne. 40. ezer ft az albérletem rezsivel együtt. Azt mondja ilyenkor hogy költözzek vissza én is anyámékhoz ahogy ő tette. De nekem itt a munkám,otthon nem biztos találnék,messze lennék a gyerektől is. És nem fogok egy biztos munkahelyet csak úgy ott hagyni.
Mit csináljak? Még nincs 6 hónapja hogy nem fizetek gyerektartást,így az államtól nem kérheti. Ne fizessem a hitelt? Akkor több kamat fog rá menni,esetleg végrehajtóhoz kerül.
Ha fizetek neki gyerektartást,így hogy nem hajlandó kifizetni a hitel rá eső részét nem tudnék megélni.
Volt feleségem perelni akar amint meg lesz a 6 hónap nem fizetés.
És a gyerektartást addig fizessem neki én ki 15-ig?
Pereljek én elöbb? Több felszólító levelet küldtem már neki ajánlva és semmi reakciója nem volt.
Minél előbb perelj, nehogy megelőzzön.
Az egy dolog hogy fizetned kéne a gyerektartást, de szerintem a bíró is ki tudja számolni hogy itt kinek van még tartozása a másik felé.
Kedves 6-os, anyukát eltartják a szülei, a Kérdező egyedül van egy albérlettel.
Anyuka kap 20 ezer forint gyerektartást, amit visszautal 10 ezerrel megfejelve, tehát anyukának csak 10 ezer forintot kell kifizetnie.
Így a Kérdező nem hal éhen, anyuka szüleinek pedig azok után hogy a lányukat kell istápolniuk, nem nagy megterhelés ez az összeg.
Nehogy már a Kérdező vállaljon plusz munkát azért hogy egy közös hitelt fizessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!