Szocpolt igénybevettük már a két gyermekemre, de született rá egy évre egy babám. Utána visszamenőleg igényelhetem a szocpolt?
Figyelt kérdés
2007. jún. 1. 15:04
1/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy visszamenőleg nem lehet igényelni, csak a már megszületett gyerekekre. Viszont van olyan lehetőség, hogy vállalod, hogy X időn belül szülsz még egy gyereket, de akkor már rögtön 3 után kaptad volna meg, és ha nem születik meg az adott időn belül akkor vissza kell fizetni egy részét.
De hogy biztos legyél benne menj el egy bankba, vagy egy banki ügyekben jártas személlyel beszélj. Ő biztosat tud mondani.
2/5 anonim válasza:
Mivel a szocpolt a gyermekek után lehet igénybe venni, így tudtommal jár a 3. gyermek után is a pénz. Első gyermek után 900.000Ft, 2. gyermek után 1.500.000Ft (tehát ti elvileg 2.400.000Ft-ot már kaptatok), a 3. gyermek után 1.400.000, 4. gyermek után 800.000Ft, illetve minden további gyermek után 200-200.000Ft jár. Az én értelmezésemben a 3. gyermek után járó szocpolt ti még nem vettétek fel, tehát szerintem jogosultak vagytok arra az 1.400.000Ft-ra.
3/5 anonim válasza:
Jár, csak mire veszed fel? Mert a szocpol csak építésre, vagy bővítésre kaphatod. Nem csak úgy a gyerek után. Sajna :)Vagyis ha vásároltok másik ingatlant a régi helyett és még benne vagytok a korhatárban akkor igénybe veheted a 3. kicsi után járó szocpolt.
4/5 anonim válasza:
Szocpol nincs már pár éve, CSOK-nak hívják. Kevés az infód. Mikor vettétek fel? Mennyit kaptál a 2 gyerekre. Használt ingatlanra vettétek fel v. új építésére?
5/5 anonim válasza:
Babavárót is vedd fel, ha azóta is születnek a gyerekek. Jövőre is elérhető lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!