Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A bíróság megítélt gyermekeim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A bíróság megítélt gyermekeim után 80-80 ezer ft tartásdíjat?

Figyelt kérdés
Magas keresettel rendelkeztem, magam ajánlottam, fel 2 x 65 ezer ft-ot. Ezt megemelte a bíróság 2 x 80 ezer ft-ra. Ezzel nem is lenne feltétlenül gond, csak, hogy az állásom az év végével, novemberben hivatalosan is megszűnik. Erről hivatalos papírom is van. Nem én mondtam fel, hanem az egész cég kivonul novemberben magyarországról. Ezt jeleztem az elsőfokú bíróság felé, ám nem igazán hatotta meg, így megítélte a 160 ezer ft-os tartásdíjat. Hangsúlyozom ezt fizetem is amíg tudom, de mi lesz később? Amikor megszűnik az állásom? Másodfokra érdemes mennem,amiért az elsőfok figyelmen kívül hagyott egy nem elhanyagolható tényt?
2013. febr. 19. 10:56
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
65%

amint megszűnik a munkahelyed menj be és kérd a gyt csökkentését

én kicsit sokak tartom ezt az összeget

anyuka mellé tesz még egyszer ennyit????

2013. febr. 19. 11:02
 2/37 anonim ***** válasza:
93%
azért ítélték meg mégis a 2x80-at, és azért nem foglalkoztak azzal, hogy mi lesz majd évvégén, mert az állásod most fennáll. Majd novemberben ha megszűnik, akkor kell beadnod a kérelmet a csökkentésre, és ezt minden bizonnyal meg is fogják adni neked, jelentős anyagi változásra való tekintettel.
2013. febr. 19. 11:02
 3/37 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, és mégis mennyi ideig tart egy tartásdíj csökkentési per? minden bizonnyal min.3 hónap. Ha tárgyalást is kitűznek még több! Ez időben ugyanúgy fizetnem kell majd a magas összeget. Amint 1 hónappal elmaradok, szinte látom előre, hogy már jelentene fel rendőrségen volt feleségem!
2013. febr. 19. 11:05
 4/37 anonim ***** válasza:
88%
szerintem már 1-2 hónappal előtte ad be a kérelmet h ekkor meg fog szűnni a munkahelyed
2013. febr. 19. 11:08
 5/37 anonim ***** válasza:
82%

alapból ott cseszted el, hogy ilyen rohadt magas összeget ajánlottál fel. Meg azt sem értem a bíróság hogyan ítélhet meg ekkora tartásdíjat? Szerintem ez jogellenes. Ez nem a gyerek szükséglete, hanem azt jóval meghaladó összeg.

Kérd a lehető legkevesebbet és papír nélkül te annyit teszel hozzá, amennyit akarsz. És később bizonyítani is tudod, hogy anno többet fizettél, mert úgy utalod és kész.

2013. febr. 19. 11:09
 6/37 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi egyébként a fizud? Mert a fizu max 20 %-át ítélhetik meg, gyerekenként. A te esetedben ez a fizud 40%-a, és ez a max. Akkor te 400E-t keresel legalább?
2013. febr. 19. 11:17
 7/37 Bence_ ***** válasza:
51%

Nem tudom menyit keresel. De a bíróságnak azt is mérlegelnie kéne, hogy félre is kéne tenned. Mert ha nem lesz munkád akkor neked is meg kell élned.

Mondjuk ha havi nettó 3 milliót kapsz akkor abból tudsz félretenni. De ha nettó 400-ból vesznek el 160-at akkor az már nem olyan sok.

Itt írta egy ügyvéd, hogy ő azt tanácsolja, hogy egy minimális összeget ajánljon fel az ember. Utána annyit ad amennyit szeretne de ha évek múlva valami gubanc van akkor nem rokkan bele.

2013. febr. 19. 11:18
 8/37 A kérdező kommentje:

500 e a fizetésem! Úgy vélem az általam felajánlott

összeg korrektnek számított a fizetésem mellett.

Írta egyik válaszoló hogy azért nem vették figyelembe a munkahelyem Megszünését mert még nem következett be.

Így viszont előtte pár hónappal miért vennék figyelembe?

2013. febr. 19. 11:43
 9/37 anonim ***** válasza:
76%

HA van valamilyen igazolásod arról, hogy X dátummal megszünik a munkahelyed, akkor azt figyelembe tudják venni, csak bemondás alapján nem.

Mellesleg már csak ezért is értelmesebb nem fix összegben állapodni meg, hanem a jövedelem %-ában.

2013. febr. 19. 13:04
 10/37 anonim ***** válasza:
44%

Az első válaszoló megírná, hogy anyukának miért is kellene hozzátenni ugyanennyit?

A kérdezőnek pedig: Az állásod nem egyik napról a másikra fog megszűnni, azért szokott lenni felmondási idő stb, esetleg végkielégítés. Amint papírod van róla, hogy mikortól szűnik meg, azt beadod a bíróságon és kéred az új gyerektartás kiszámítását.

2013. febr. 19. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!