Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A bíróság megítélt gyermekeim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A bíróság megítélt gyermekeim után 80-80 ezer ft tartásdíjat?

Figyelt kérdés
Magas keresettel rendelkeztem, magam ajánlottam, fel 2 x 65 ezer ft-ot. Ezt megemelte a bíróság 2 x 80 ezer ft-ra. Ezzel nem is lenne feltétlenül gond, csak, hogy az állásom az év végével, novemberben hivatalosan is megszűnik. Erről hivatalos papírom is van. Nem én mondtam fel, hanem az egész cég kivonul novemberben magyarországról. Ezt jeleztem az elsőfokú bíróság felé, ám nem igazán hatotta meg, így megítélte a 160 ezer ft-os tartásdíjat. Hangsúlyozom ezt fizetem is amíg tudom, de mi lesz később? Amikor megszűnik az állásom? Másodfokra érdemes mennem,amiért az elsőfok figyelmen kívül hagyott egy nem elhanyagolható tényt?
2013. febr. 19. 10:56
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
53%

Persze, kérhetnél, de kiröhögnének vele. Egyik ismerősöm is bepróbálta :D Még a gyerektartását is lecsökkentették, mikor emeltetni akarta, szóval ne vegyétek már ennyire biztosra.

Az pedig nem anyagi dolog, hogy valaki hétvégi apuka. Ez lelki. És elsősorban szerencsétlen gyerek lelke sérül meg. Ha milliárdokat kapna, akkor sem tudná begyógyítani azt a sebet, vagy hiányt, ami a családja okozott neki. Vagyis inkább a családja hiánya.

A fizetés 50%-át pedig addig kapod, ameddig ő úgy akarja.

Nyilván nem filléreket fogsz kapni, ha csökkenteti, de 10 milliós fizetésből sem kapnál 5 milliót, csak mert ez a fele, mert nyilván ez nem mind a gyerekekre menne.

2013. febr. 20. 16:29
 32/37 anonim ***** válasza:
30%

Nem. nem ameddig Ő akarja, nézz utána légyszíves.

Egy gyerek után 16,6 %, ezt szorozd hárommal.

Vagy te biztosan jobban tudod?

Erre jogszabályok vannak, és nem ameddig Ő akarja.

Nem az apuka fogja eldönteni, hanem a bíróság, már bocs.

2013. febr. 20. 16:44
 33/37 anonim ***** válasza:
30%

Értsd már meg, hogy nem mindig a fizetés a mérvadó!!!

Irreálisan magas összeget nem ítélnek meg! Mivel NEM A GYEREK SZÜKSÉGLETE!

Alapesetben, ha nem jól kereső vagy nem nagyon jól kereső félről van szó,akkor megítélik, de hidd el nekem, ha ő beadja a csökkentésre az igényt, le fogják csökkenteni.

A saját szememmel láttam, aki így járt. És meg is érdemelte.

Ő huhh, ha jól emlékszem 150 000 Ft-ot fizetett 3 gyerekre. Elég szépen megnyirbálták ezt az összeget, mivel ennyibe nem kerül 3 gyerek még akkor sem, ha az anya egy büdös fillért nem tesz hozzá.

2013. febr. 20. 16:47
 34/37 anonim ***** válasza:
62%

Olyan nincs hogy a gyerek szükséglete

nem szükséglet hogy a gyerek drága műkorcsoja edzések vegyen vagy magán iskolába járjon de ha van rá keret ne vegyük el a lehetőséget a gyerektől csak mert apuka szivesebben költene egy karibi nyaralásra.

Mikor egy munkanélküli után minimális 10 e. itélnek meg az hol elégiti ki a gyerek szükségleteit... a rá eső rezsi nem jön ki belőle.

2013. febr. 20. 20:51
 35/37 anonim ***** válasza:
40%

Ajj istenem....

Nem érted?

Ott azért ítélnek meg annyit, mert különben az apja éhenhalna.

Ha a gyerek nem számítana elsőként, akkor meg sem ítélnék a gyerektartást egy munkanélküli különélő fél esetében.

A százalékról meg annyit, hogy az összeget nem feltétlenül százalékban ítélik meg, ez csak az általános bevett dolog, de pont iszonyú magas fizetés esetében szoktak egy az általános százaléknál kevesebb fix összeget megítélni, hogy a gyerektartásból ne váljon asszonytartás.

2013. febr. 20. 20:54
 36/37 vincennes ***** válasza:
59%

Kedves 16-os.

Szerintem nem koltoi a kerdes. Ha az anyuka nem keres felmillio forintot, akkor neki miert kellene odatenni ugyanenyit? Ha o ennel kevesebbet keres, akkor nyilvan aranyosan neki kevesebbet kell beleadni a gyerekek nevelesebe is anyagilag, nem?

Meg igy is kevesebb marad neki, mint az apukanak, hiszen alapbol kevesebbet keres. Nem tudom, mert van ezzel gond?

2013. febr. 21. 18:27
 37/37 anonim ***** válasza:
Mi újság veletek kérdező?
2015. ápr. 9. 18:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!