Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A bíróság megítélt gyermekeim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A bíróság megítélt gyermekeim után 80-80 ezer ft tartásdíjat?

Figyelt kérdés
Magas keresettel rendelkeztem, magam ajánlottam, fel 2 x 65 ezer ft-ot. Ezt megemelte a bíróság 2 x 80 ezer ft-ra. Ezzel nem is lenne feltétlenül gond, csak, hogy az állásom az év végével, novemberben hivatalosan is megszűnik. Erről hivatalos papírom is van. Nem én mondtam fel, hanem az egész cég kivonul novemberben magyarországról. Ezt jeleztem az elsőfokú bíróság felé, ám nem igazán hatotta meg, így megítélte a 160 ezer ft-os tartásdíjat. Hangsúlyozom ezt fizetem is amíg tudom, de mi lesz később? Amikor megszűnik az állásom? Másodfokra érdemes mennem,amiért az elsőfok figyelmen kívül hagyott egy nem elhanyagolható tényt?
2013. febr. 19. 10:56
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Mint írtam feljebb, volt/van róla hivatalos papírom!

Be is lett adva elsőfokú ítélet előtt bíróságra!

Ennek ellenére született elsőfokon ez a döntés!

2013. febr. 19. 14:47
 12/37 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg vidd másodfokra.

Egyébként én sokkal okosabbnak gondollak. Hogy volt ennyi eszed?

A gyerektartás nem feltétlenül a fizetéshez igazodik. Ha 10 milliót keresnél, akkor abból 2 millió az exé lenne gyerektartás címén?

A gyerektartás a gyerek szükségleteinek feléhez mérten kell igazodjon. Ha egyedül te nevelnéd őket, és az anyának egy fillért sem kéne fizetnie, akkor sem kerülne havi 80-ba egy gyerek.

Ráadásul így megszívod, mivel munka sehol, de a pénzt ezek után is elvárnák.

Csökkentesd le a lehető legkevesebbre, és ezen felül pedig annyit adsz, amennyit jónak látsz, az sehol sincs megtiltva, hogy többet fizess, vagy hogy vegyél ezt azt a gyerekeidnek.

Nem asszonytartást fizetsz, hanem gyerektartást.

2013. febr. 19. 15:05
 13/37 A kérdező kommentje:
A kérdés jó! Hol volt az eszem? Gondoltam gyermekeimnek a válás után is megakartam adni mindent. Azért nem teljesen úgy van, hogy magam fizettem volna minimumot, a töbit meg ha jónak látom. Nyilván ebbe nem ment volna bele volt feleségem, neki az kell, hogy hivatalos úton, bíróság mondja ki, hogy fizessek ennyit meg annyit. Éppen ezért bíróség nem ítélt volna meg 20-20 ezer ft-ot, tudva hogy mennyi volt a fizetésem. Ezért ajánlottam fel magam magas összeget, tisztában voltam azzal, hogy bíróság az én keresetemet mshogy kell, hogy kezelje, mint egy minimál béres jövedelmet.
2013. febr. 19. 16:18
 14/37 anonim ***** válasza:
55%

Nyilván máshogy kezeli, de akkoris a gyerek a mérvadó elsősorban, nem a fizetés. A munkanélkülitől is elvárják, hogy fizessen, holott az ég világon semmi jövedelme szerencsétlennek.

Tehát a dolgot első sorban a gyerekhez igazítják, egy gyerek meg nem kerül ennyibe.

Szóval annyit ajánlj fel másodfokon, amennyit az állásod elvesztése után is ki tudsz fizetni, semmivel se többet!

2013. febr. 19. 16:32
 15/37 anonim ***** válasza:
77%

"Az első válaszoló megírná, hogy anyukának miért is kellene hozzátenni ugyanennyit? "

mert a gyerek költségeit nem kizárólag az apának kell állnia válás esetén és ha az apuka havi 160000.- fizet az már olyan magas összeg h még feleségtartás is lehetne benne ....

ez az összeg irreálisan magas gyerektartásnak még akkor is ha mondjuk anyuka munkanélküli

2013. febr. 19. 18:13
 16/37 anonim ***** válasza:
43%

"Az első válaszoló megírná, hogy anyukának miért is kellene hozzátenni ugyanennyit? "

Ez ugye csak költői kérdés?

2013. febr. 19. 19:27
 17/37 anonim ***** válasza:
60%

akár a fizetés felét is megítélheti a bíró !gyerekenként 15-25% között!Ez 2 gyermeknél általában 20% :-)

Van erre az esetre amit írsz külön eljárás.Olvass utána.

2013. febr. 19. 19:31
 18/37 anonim ***** válasza:
62%
na alljon meg a menet! Teny, hogy a 160e az nagyon irrealis, ennyit nem kell fizetned,hacsak a gyerekek nem kulonorakra jarnak orankent 4ezerert vagy koltseges hobbijuk van stb. A lenyeg,h a megszokott szinvonalat lehetoseg szerint tartani kell. Ha a nejedre maradt valas utan mondjuk egy 20szobas villa,annak bizony a rezsije nem annyi,mint egy panele. Igy a gyerekekre eso resz is magasabb. Tehat az,h magas e ez az osszeg,nagyon sok mindentol fugg,nem irtal hatteret,igy valaszolni is nehez. Van ahol 5e sem jut egy gyerekre havonta,van ahol 100e is. A lenyeg,h meg kell probalni azon a szinten tartani oket,amit megszoktak. De! Az anyanak nem kell a masik felet mellerakni,hiaba is karogtok. Az anyanal maradnak ugyanis a gyerekek,o neveli,apolja,tanitja stb.oket. Ha betegek, o marad otthon, o kockaztatja a mhelyet. O nem tud konnyen egy randit sem megszervezni,ha esetleg uj part szeretne es meg sorolhatnam. Ennek is van egy ara, ezt teszi hozza az anya. Nekem ezt egy biro ismerosom mondta,ugyhogy nyugodtan elhihetitek ti is.
2013. febr. 19. 21:12
 19/37 anonim ***** válasza:
61%

Minden elvált nő itt a megszokott színvonal dumával jön, vehetsz neki torony órát lánccal meg huszonöt foglalkozásra is járhat akkor is csak egy csonka családba fog felnőni. Pénzel nem lehet kompenzálni ezt. Az meg, hogy nem kell az anyának hozzá tenni hülyeség. Akkor egy házaspárnál is csak a férfi költsége a gyerek eltartása?

Randira meg mehet amikor foglalkozásokon van a gyerek.

Ebből naponta három is kijön.

2013. febr. 19. 22:20
 20/37 anonim ***** válasza:
62%

Megszokott színvonalat együtt élés alatt anyának és apának kell előteremteni, válás után ezt egyedül az apának?

Na még jó, hogy fizetősé tették a jogászképzést, ha ennyi hülyét bocsát ki.

2013. febr. 19. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!